Kuinka matkata Dubaista Abu Dhabiin?

Lähi-itään suuntaavien voi olla vaikea valita Dubain ja Abu Dhabin väliltä. Kuinka siis päästä Dubaista Abu Dhabiin, jotta voit kokea molemmat?

Dubai ja Abu Dhabi ovat molemmat loistavia matkakohteita. Niistä löytyy runsaasti kiehtovaa nähtävää, kuumia rantoja ja loistavia ostoskeskuksia. Mikä parasta, kaupungit ovat vain noin 150 kilometrin päässä toisistaan. Jos siis löydät itsesi Dubaista, kannattaa ehdottomasti harkita vaikkapa päiväretkeä Abu Dhabiin.

Dubaista Abu Dhabiin taksilla, vuokra-autolla tai bussilla

Sinulla on monta vaihtoehtoa matkata Dubaista Abu Dhabiin. Voit tehdä matkan joko:

  • Julkisilla kulkuvälineille, lähinnä bussilla
  • Vuokraamalla auton allesi
  • Matkustamalla taksin kyydissä

Dubaista Abu Dhabiin bussilla

Dubaista Abu Dhabiin bussilla

Bussi on halvin tapa matkata kaupunkien välillä. Matka ei ole mahdoton, varsinkin jos suunnittelet kaiken hieman etukäteen ja otat matkan rentona ajanvietteenä. Bussin voi ottaa joko:

  • Al Ghubaiban bussiasemalta Bur Dubaissa, jolloin kyseessä on E100 –linjan bussit.
  • Ibn Battutan asemalta lähellä Marinan kaupunginosaa, jolloin kyseessä on E101 –linjan bussit.

Ensimmäisenä mainitulta asemalta busseja kulkee noin 15-minuutin välein, kun taas Ibn Battutan vuorot liikkuvat 30-minuutin välein. Liput ovat vain noin 25 dirhamia, eli noin 6 euroa, suuntaansa. Pysäkit voivat tuntua hieman kaoottisilta ja varsinkin ruuhka-aikaan lipun ostoon kannattaa varata aikaa. Matka kestää 1,5 tunnista noin 2 tuntiin, riippuen lähtöasemasta.

Lataa puhelimeesi Dubain julkisen liikenteen sovellus täältä >>

ApolloApollo

Dubaista Abu Dhabiin taksilla

Taksilla

Jos haluat välttää bussissa istumisen, on taksi Dubaista Abu Dhabiin hyvä vaihtoehto. Taksien hinnat vaihtelevat yhtiöstä toiseen, mutta niiden ei tulisi maksaa kovin paljon 300 dirhamia, eli noin 72 euroa, enempää. Hinta kannattaa aina sopia kuskin kanssa etukäteen, mutta huomioi, että matka-aika ja kuljetettavien henkilöiden määrä voivat aina vaikuttaa hintaan. Taksimatka puolestaan kestää noin reilun tunnin tai puolitoista, riippuen jälleen lähtö- ja saapumispaikasta.

Dubaissa on käytössä myös UBER.

Taksin voit varata täältä >>

Dubaista Abu Dhabiin autolla

Vuokra-autolla

Jos ajaminen aavikkojen keskellä moottoritiellä kuulostaa kiehtovalta, voit matkata Abu Dhabiin vuokra-auton siivin. Auton vuokraaminen etukäteen kannattaa, eikä ajaminen näillä suorilla ja leveillä teillä ole kovinkaan hermoja raastava kokemus. Autolla Dubaista Abu Dhabiin pääsee noin 1-1,5 tunnissa, mutta matkantekoon on hyvä varata aikaa – varsinkin kun olet itse ratissa!

Auton pääset vuokraamaan tästä >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dubaista Abu Dhabiin helikopterilla

Dubaista Abu Dhabiin eksoottisesti lentäen

Ihan lentokentälle asti ei tietenkään tätä reittiä varten kannata suunnata, mutta Dubaista Abu Dhabiin on mahdollista lentää helikopterin kyydissä. Jos siis haluat hieman luksusta ja eksotiikkaa lomaasi, tällainen kyyti kannattaa ehdottomasti!

Helikopterikyydit maksavat toki melkoisesti – yksityinen helikopteri kyyti viideltä voi maksaa nimittäin jopa 14 900 dirhamia, eli reilut 3 500 euroa. Matka kestää kuitenkin vain noin 45-50 minuuttia ja maisemat aavikon yllä ovat tietysti melkoiset.

Abu Dhabiin on mahdollista lentää myös vesitason kyydissä, joka maksaa vähän reilu 400€ per aikuinen. Voit tutustua näihin kuljetuksiin täältä.

Vaikka et ihan Abu Dhabiin asti olisi lentämässä, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Dubain sisällä tehtäviin helikopterilentoihin.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Suoraan Dubain lentokentältä Abu Dhabiin?

Jos lennät Dubain kentälle Abu Dhabin lentokentän sijasta, voit matkata suoraan kentältä Abu Dhabiin. Kentältä on mahdollista ottaa taksikyyti ja toki autonvuokrauskin onnistuu. Taksi Dubain lentokentältä Abu Dhabiin maksaa hyvin saman verran kuin keskustastakin otettu taksi – hinta kuitenkin riippuu ajetuista kilometreistä, joten varmista se etukäteen.

Tämän lisäksi Emirates ja Etihad lentoyhtiöt kuljettavat heidän matkustajiaan ilmaiseksi bussilla useita kertoja päivässä. Jos sinulla on siis liput heidän lennolleen, kannattaa sinun hyödyntää tämä kuljetus!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Muista valmiit retket

Muista myös, että Abu Dhabiin tehdään Dubaista runsaasti päiväretkiä. Voit löytää niitä esimerkiksi GetYourGuiden sivuilta. Retkiin kuuluu yleensä kuljetukset Abu Dhabiin ja siellä sijaitsevaan nähtävyyteen. Omaa aikaakin jää monesti, joten voit kierrellä hieman kaupungissa!

Olitpa matkalla Dubaihin tai Abu Dhabiin, vierailu toisessakin suurkaupungissa siis kannattaa. Varsinkin kun matkaaminen Dubaista Abu Dhabiin, ja toisinpäin, on todella helppoa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti