MatkapojatMatkapojat

Koe lumoavan kaunis Abu Dhabin moskeija

Abu Dhabin moskeija, eli Sheikki Zayedin moskeija, sijaitsee Arabiemiraatteihin kuuluvassa Abu Dhabissa. Moskeijaa on monesti kehuttu yhdeksi maailman kauneimmaksi rakennukseksi, eikä mietettä ole kovin vaikea ymmärtää. Moskeijan kauneus on käsin kosketeltavaa niin ulkoa kuin sisältäkin.

Alla vinkit siihen, kuinka tutustua tähän kauniiseen Abu Dhabin moskeijaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tietoa Sheikki Zayedin moskeijasta

Upeaa Sheikki Zayedin moskeijaa ryhdyttiin rakentamaan jo 1990-luvulla, mutta rakennustyöt hieman viivästyivät, eikä projektin loppuunsaattaminen muutenkaan ollut helpointa. Moskeija avasi ovensa virallisesti vuonna 2007.

Abu Dhabin moskeija on paitsi kaunis, niin myös todella suuri. Vitivalkoinen rakennus mahtailee muun muassa:

 • 82 marmorikupolilla
 • Tuhansilla marmoripylväillä
 • Neljällä, yli 107-metrisellä minareetilla
 • Maailman suurimmalla persialaisella matolla
 • Seitsemällä valtavalla kristallikruunulla

Marmorilla, kullalla ja kristallilla koristeltuun moskeijaan mahtuu peräti 40 000 rukoilijaa. Tämä Arabiemiraattien perustajan ja ensimmäisen presidentin, Zayid bin Sultan Al Nahyanin, mukaan nimetty moskeija maksoi hieman alle 500 miljoonaa euroa, joten kustannuksissa ei todellakaan säästelty.

ApolloApollo

Näin vierailet Abu Dhabin moskeijassa

Kuvankaunis Abu Dhabin moskeija on avannut ovensa matkailijoille ja vierailu moskeijassa onnistuu todella kätevästi. Nimestään huolimatta massiivinen moskeija sijaitsee hieman Abu Dhabin keskustan ulkopuolella, joten moskeijaan kannattaa ehdottomasti ottaa taksi. Kyydin saaminen on kuitenkin helppoa, eikä matka maksa kuin hieman yli 10 euroa suuntaansa. Takseja on saatavilla myös moskeijan ulkopuolella, joten paluukyytiä ei tarvitse varata ennakkoon.

Apollo – Abu Dhabi

Löydä parhaat lomatarjoukset Abu Dhabiin!

Etsi lomatarjouksia

Aukioloajat ja liput

Sheikki Zayedin moskeija on avoinna viikon jokaisena päivänä seuraavanlaisesti:

 • Lauantaista torstaihin klo 9.00-22.00
 • Perjantaisin klo 16.30-22.00

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Moskeijan aukioloajat ovat erilaiset, jos vierailusi sattuu muslimien pyhänkuukauden, eli Ramadanin aikaan. Tällöin moskeija on perjantaisin kokonaan suljettuna ja muina viikonpäivinä auki vain klo 14.00 asti.

Entäpä sitten liput ja moskeijassa vierailun hinta? Niistä ei kannata huolehtia, sillä Abu Dhabin moskeijaan on vapaa pääsy. Moskeijassa järjestetään myös ilmaisia opastettuja kierroksia, joille kannattaa ehdottomasti osallistua. Voit katsoa lisätietoja kierroksista moskeijan virallisilta nettisivustoilta.

Moskeijan voi kokea Dubaistakin

Vaikka moskeija sijaitseekin Abu Dhabin lähellä, kannattaa Sheikki Zayedin moskeijassa vierailua harkita vaikka lomailisitkin Dubaissa. Dubaista järjestetään nimittäin opastettuja vierailuja moskeijaan ja voit lisäksi taittaa matkan vaikka ihan taksilla. Taksikuskit eivät yleensä kieltäydy viemästä matkailijoita tähän ihanaan kohteeseen eikä kyyti maksa paljon 50 euroa enempää.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista pukeutumissäännöt

Jotta vierailusi olisi onnistunut, on tärkein huomioon otettava asia oikeanlainen pukeutuminen. Koska kyseessä on uskonnollinen rakennus, tulee sinun noudattaa islamilaisia pukeutumissääntöjä.

Pukeutumisen suhteen tärkeintä on:

 • Pukeutua mahdollisimman peittävästi – nilkat, ranteet ja olkapäät piiloon!
 • Shortsit eivät ole sallittuja.
 • Naisilla tulee olla huivi, jonka avulla voit peittää hiukset.
 • Kengät heitetään normaalisti pois.

Naisten on hyvä tietää, että mikäli asusi ei ole riittävän peittävä, pyydetään sinua yleensä pukeutumaan moskeijan antamaan abayaan. Tämä ei kuitenkaan maksa mitään, eikä siitä kannata mitenkään loukkaantua.

Löysät ja peittävät vaatteet ovat siis paras valinta Sheikki Zayedin moskeijassa vierailtaessa. Aurinko voi porottaa alueella hyvinkin kuumasti, joten ota aurinkolasit mukaasi, jotta voit suojata silmiäsi paisteelta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ihastu eksoottiseen Abu Dhabin moskeijaan

Abu Dhabin moskeija on ehdottomasti yksi huikeimpia elämyksiä, joita voit Arabiemiraateissa kokea. Siellä vierailu kannattaa siis taatusti ja saat mukaasi roppakaupalla ihania valokuvia. Moskeijan alueella voit ottaa huoletta kuvia, kunhan vain kunnioitat muita ihmisiä ja heidän yksityisyyttään! Täältä löydät muita Adu Dhabin nähtävyyksiä.

Kotisivut: https://www.szgmc.gov.ae/en/

Abu Dhabin moskeija kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti