Abu Dhabi: pukeutuminen on yksinkertaista näillä vinkeillä

Oikeanlainen pukeutuminen Abu Dhabissa voi mietityttää kaupunkiin matkaavia, sillä se on tunnetusti islaminuskoista aluetta. Miten siis pukeutua Abu Dhabissa kulttuuria kunnioittaen?

Arabiemiraatteihin kuuluva Abu Dhabi on kiehtova ja monipuolinen matkailukohde. Sieltä löytyy viihdykettä ja kulttuuria niin perheille kuin aikuismatkailijoillekin. Maan valtauskonto on islam, mikä näkyy katukuvassa jonkin verran, vaikka tämä kaupunki onkin varsin kansainvälinen. Oikeanlainen pukeutuminen Abu Dhabiin onnistuu helposti näitä vinkkejä noudattamalla.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Miten pukeutua Abu Dhabissa?

Abu Dhabin katukuvassa ei välttämättä aina muista olevansa konservatiivisen muslimimaan kaduilla. Matkailijoita on runsaasti ja heidän mukanaan on pukeutumiseenkin liittyvät säännöt hieman hellittäneet.

Paikallisten suosimat asut ottavat huomioon niin kaupungin valtauskonnon kuin siellä vallitsevan kuuman säänkin. Yleensä asut ovatkin:

  • Miehillä pitkä ja valkea puuvillapaita ja päälaella puuvillahuivi, joka on sidottu nahkaisella vyöllä pään ympärille.
  • Naisilla pitkä ja musta puuvillaviitta tai -mekko, jonka alla on normaalit, löysähköt vaatteet. Naisten hiukset peittää huivi, joka voi olla myös kasvojen peittona.

Lomalaisilta ei kuitenkaan edellytetä samanlaisia vaatevalintoja. Matkailijat saavat vapaasti pukeutua omiin vaatteisiin – pakattaessa on kuitenkin hyvä muistaa seuraavat seikat:

Abu Dhabissa on kuuma

Kaupunki on todella kuuma melkein läpi vuoden ja aurinko porottaa melko takuuvarmasti lomallasi. Pukeutuminen Abu Dhabissa kannattaakin siis olla peittävää ja löysät puuvillavaatteet ovat usein mukavimpia kuumuudessa. On hyvä huomioida lisäksi se, että julkisilla paikoilla sisätiloissa voi olla tehokkaasta ilmastoinnista johtuen melko viileää!

Apollo – Abu Dhabi

Löydä parhaat lomatarjoukset Abu Dhabiin!

Etsi lomatarjouksia

Paljastelua ei katsota kovin hyvällä

Abu Dhabissa ei tarvitse vältellä länsimaalaisia vaatteita, mutta se ei tarkoita että voisit pukeutua aivan kuten haluat. Matkailijoilta odotetaan julkisilla paikoilla kulttuurin kunnioittamista ja tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tulisi näyttää ihan kaikkea.

Naisten kohdalla se tarkoittaa polvien peittämistä kaupungilla liikuttaessa. Hihattomia voi käyttää, vaikkakin ihan paikallisissa paikoissa t-paidat ovat parempi valinta. Matkassa on hyvä olla ohut neuletakki tai huivi, jonka voit pukea yllesi jos vilu yllättää tai olet paikassa, jossa konservatiivisempi pukeutuminen on suositeltavaa, kuten uskonnollisissa nähtävyyksissä.

Miehet voivat puolestaan käyttää normaaleja hellevaatteita, shortsien ollessa polvimittaiset. Jotkin matkailijat tykkäävät suosia kokomittaisia, ohuita puuvillahousuja kaupungilla liikkuessa juuri ilmastoinnin takia.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Abu Dhabin pukeutuminen vaihtelee hieman kohteesta toiseen

Abu Dhabin pukeutuminen vaihtelee noin yleisesti ottaen paikasta toiseen. Yllä olevat pukeutumisvinkit kelpaavat siis yleensä joka puolelle, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Uimarannat ja -altaat

Abu Dhabissa on kivoja uimarantoja ja hotelleista löytyy runsaasti uima-altaita. Näissä saat käyttää tavallisia uima-asuja, mukaan lukien bikinit. Paikallisille on omia rantoja, joissa säännöt ovat tiukemmat, mutta matkailijoilla ei ole näihin yleensä asiaa. Nudistirantoja kaupungissa ei ole, eikä ilman uimapukua tule esiintyä missään. Uima-asussa ei myöskään tule liikkua uima-alueiden ulkopuolella.

Moskeijat ja uskonnolliset nähtävyydet

Jos haluat vierailla jossakin ihanassa Abu Dhabin nähtävyyksissä kuten moskeijassa, pukeutuminen täytyy tehdä paikallisten sääntöjen puitteissa. Tämä tarkoittaa peittävää pukeutumista – siispä käsivarret, jalat ja nilkat piiloon! Naisten tulee lisäksi peittää hiukset huivilla. Valitse lisäksi ylläsi löysät asusteet.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Maalaisjärkeä ja kunnioitusta maan tapoja kohtaan

Voisikin sanoa, että Abu Dhabissa pukeutuminen vaatii matkaajalta vain hieman maalaisjärkeä sekä kunnioitusta paikallista kulttuuria kohtaan. Sinun ei tarvitse pelätä tai vältellä maahan matkustamista pukeutumisen takia. Yllä olevat vinkit takaavat, että noudatat tärkeimpiä sääntöjä – loppu hoituu kohteliaisuudella ja huomaavaisuudella!

Lisää tietoa: https://www.travelabudhabi.ae/city-info/dress-code-abu-dhabi

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti