MatkapojatMatkapojat

Hyödyllisiä vinkkejä Dubain matkalle

Arabiemiraattien Dubai on varsinainen matkailijan paratiisi. Tämän suurkaupungin on löytänyt jo moni suomalainen ja sinne suunnataan yhä useammin esimerkiksi talvilomalle. Tässä vinkkejä Dubain matkalle, jotta pääset kunnolla nauttimaan kohteen sykkeestä!

Tärkeitä vinkkejä Dubain matkalle

Dubai on Lähi-idässä sijaitseva suurkaupunki, joka tarjoaa monipuolisen kulttuuritarjonnan niin ruuan kuin nähtävyyksienkin osalta. Dubai on eksoottinen kohde, jossa voi helposti tuntea hukkuvansa suurkaupungin sykkeeseen. Tässä vinkkejä Dubain matkalle, joiden avulla voit ottaa kaupungin haltuusi ja ilon irti lomastasi!

Dubai: viisumi

Viisumia Dubaihin ei tarvitse hankkia ennen matkaa, mikäli vierailet maassa alle 30 päivää. Tällöin saat viisumin saapuessasi Dubaihin. Käytäntöihin voi kuitenkin aina tulla muutoksia, joten tarkista viimeisin tieto ennen matkaasi esimerkiksi suurlähetystöstä. Muista kuitenkin, että passin tulee olla voimassa vielä 6kk matkan päättymisen jälkeen! Maahan pääsy voidaan myös evätä, jos sinulla on passissasi Israelin leima.

Pukeutuminen

Pukeutumiseen Dubaissa kannattaa kiinnittää hieman enemmän huomiota, sillä maa on islamilainen valtio. Tämän johdosta hieman konservatiivisempi lomatyyli on suositeltavaa. Tässä vinkkejä Dubain matkalle pukeutumisen suhteen:

  • Peitä olkapäät ja polvet julkisilla paikoilla.
  • Varaudu vielä peittävämpään pukeutumiseen kun vierailet kulttuuri- ja paikalliskohteissa. Näissä paikoissa, kuten esimerkiksi moskeijoissa, naisilla tulee olla kevyt hartiahuivi, jolla peittää hiukset.
  • Rannoilla voi huoletta pukeutua uima-asuun normaalisti.
  • Sää on usein kuuma, joten käytä väljiä ja hengittäviä asuja.
ApolloApollo

Alkoholi

Islaminusko tarkoittaa myös sitä, että alkoholia ei ole saatavilla joka puolella. Ulkomaalaiset lomailijat saavat käyttää alkoholia, eikä se ole mitenkään epäkohteliasta, kunhan muistaa maalaisjärjen. Alkoholia on saatavilla lisensoiduissa ravintoloissa ja hotellien omat baarit ja ravintolat tarjoilevat poikkeuksetta alkoholia. Älä kuitenkaan hiippaile hyvin humalassa julkisilla paikoilla.

Liikkuminen

Dubain metro on huomattavasti takseja edullisempi, mutta se ei aina ole kovinkaan kätevä paikasta toiseen liikkumiseen. Jos haluat säästää matkallasi, on järkevää ladata esimerkiksi Careem sovellus puhelimeen. Kun kysytään suosikki vinkkejä Dubaihin paikallisilta, juuri tämän sovelluksen käyttö on usein listan ykkösenä.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Parhaat Dubain matkavinkit

Dubai matkakohteena tarjoaa hurjasti tekemistä ja nähtävää. Mikäli siis suunnittelet Dubain matkaa, tässä vinkkejä Dubain matkalle, jotta koet kaiken tärkeimmän.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ravintolavinkit

Dubai on herkuttelijan paratiisi ja siellä riittää huikeita makuelämyksiä. Jotkin suosituimpien alueiden ravintoloista voivat kuitenkin olla hintavia, joten ole tarkkana ruokapaikan suhteen.

Buffet ravintolat ovat yleensä hyviä ja niissä voi syödä hurjat määrät ruokia. Perjantai on paikallisten buffet päivä ja hotellin buffet tulee tsekata! Kannattaa myös poiketa Dubain vanhaan kaupunkiin, jonka kaduilla voi löytää ihania ruokakojuja. Deiran kadut ovat ehdottomasti kokemisen arvoiset ja sieltä löytyy makuja aina Pakistanista Iraniin!

Mikäli haluat kokea jotakin aivan erityistä, kannattaa suunnaksi ottaa The Observatory ravintola. Se sijaitsee The Marriot Harbour Hotel & Suitesin huipulla, 52. kerroksessa. Ravintola on lukuisten vinkkejä Dubain matkalle antavien blogikirjoitusten kärjessä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dubain nähtävyydet

Kun mahansa on saanut täydeksi herkuilla, voi siirtyä ihastelemaan Dubain nähtävyyksiä. Mainittavan arvoisia nähtävyyksiä ovat:

  • Burj Al Arab – Tämä seitsemän tähden hotelli ei ehkä ole sopiva yöpaikaksi, mutta siellä voi piipahtaa esimerkiksi iltapäiväteellä!
  • Burj Khalifa – Korkea pilvenpiirtäjä on jokaisen metrin arvoinen kokemus ja näkymät huipulta ovat upeat.
  • Dubai Fountain – Suihkulähteellä järjestetään esityksiä säännöllisesti ja sellainen tulee ehdottomasti kokea!
  • Dubai Mall – Tämä shoppailijan paratiisi vie taatusti sinut mennessään putiikkeineen ja herkullisine ravintoloineen.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tässäpä vinkkejä Dubain matkalle. Voit löytää niin pakettimatkat kuin lennot ja hotellit erikseenkin Lomamatkalle.fi sivustolta.

Ota siis eksoottinen ja kiehtova Dubai haltuusi näillä vinkeillä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti