Egypti matkakohteena – lämpöä ja historiallisia nähtävyyksiä

Kun haluat lämpöä, hyvää ruokaa ja historian havinaa, on Egypti matkakohteena loistava valinta. Egyptin eksotiikka imee puoleensa ja matkailijan sydän voi helposti jäädä kiinni aavikon kauneuteen.

Afrikan pohjoisosissa sijaitseva Egypti on kuulunut suomalaisten suosikkeihin jo monia vuosikymmeniä. Tämä kulttuuria täynnä oleva maa tarjoilee runsaasti nähtävää, erikoisia elämyksiä, sekä sitä ihanaa lämpöä ja aurinkoa, jota matkailija lomaltaan yleensä kaipaa. Egypti matkakohteena koukuttaa taatusti jokaisen ja kutsuu luokseen yhä uudelleen!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Milloin matkustaa Egyptiin?

Egyptin ilmasto on subtrooppinen ja hyvin tavanomainen kuiva aavikkoilmasto. Egyptin säistä on hyvä tietää, että:

  • Talvisin ja kesäisin lämpötilat pysyvät yli +20 asteen.
  • Mukavinta monelle matkailijalle on Egyptin kuiva ilmasto – täällä ei tarvitse varautua sateisiin juuri koskaan!
  • Öisin Egyptin lämpötilat laskevat hieman ja joskus mittarit voivat näyttää jopa alle +10 asteen.

Egyptin matkat tehdään usein Suomesta juuri talvisin, sillä lämpötila on silloin mukavimmillaan ja Suomen pakkasia pääsee pakoon tähän lämpimään maahan. Parhaimmat matkustusajankohdat ovat lokakuusta maaliskuuhun. Kesälläkin Egyptiin voi matkata, jos lähes +40 asteen lämpötilat eivät vierastuta!

Egyptin parhaat matkakohteet

Egypti matkakohteena on täynnä loistavia kaupunkeja ja kyliä, joissa vierailla ja majoittua. Tässä esittelyssä muutamat Egyptin kiehtovimmat matkakohteet:

Kairo

Aitoa historiallista kaupunkielämää pääsee nauttimaan Kairossa. Egyptin pääkaupunki perustettiin jo vuonna 969, joten se on yksi maailman vanhimpia kaupunkeja. Kaupunki on täynnä arkeologisia nähtävyyksiä ja museoita. Kadut ovat täynnä basaareja ja kojuja, joista ostella ihania koruja ja käsitöitä.

ApolloApollo

Hurghada

Hurghada on yksi matkailijoiden suosikkikohde Egyptissä. Monet Egyptin matkakohteet ovat muodostunet turismin ympärille ja tämä rantalomakohde on siitä hyvä esimerkki. Jotkin voivat pitää sitä liian kaukana Egyptin aidosta kulttuurista, mutta rentoon ja täyden palvelun lomailuun Hurghada on ehdottomasti varteenotettava valinta.

Aswan

Aswan, eli Assuan, on ihanan rentouttava ja idyllinen matkakohde aivan Niilin rannalla. Kohteen kuvankauniit maisemat tarjoavat hiekkadyynejä, vihreitä puistoja ja värikkäitä taloja. Täällä riittää tekemistä, sillä idyllinen kohde tarjoaa mahdollisuudet muun muassa purjehtimisen ja kamelilla ratsastamiseen.

Egypti matkakohteena – nähtävyyksiä ja maistuvia herkkuja

Mikäli sinua kiehtoo kulttuuri ja historia, ei matkakohteeksi oikein voi valita Egyptiä parempaa maata. Egypti matkakohteena on täynnä historian havinaa ja matkoja ihmiskunnan historian alkuaikoihin asti. Egyptin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa:

  • Gizan pyramidit
  • Kuninkaiden laakso
  • Karnakin kulttikeskus
  • Abu Simbelin temppeli

Nähtävyyksien lisäksi Egyptissä valloittaa sen kiehtova ruokakulttuuri. Maan ruoka on ihana sekoitus afrikkalaisia ja arabialaisia makuja. Älä unohda nauttia paikallista teetä, sillä kuumuudessakin se on ihanan virkistävä kokemus!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista paikallinen tapakulttuuri

Egypti on muslimimaa ja vaikka siellä ei olekaan pukeutumissääntöjä lomailijoille, kannattaa lomakohteiden ulkopuolella pukeutua hieman peittävämmin. Tämä ei tarkoita pitkiä hihoja tai huiveja, vaan lähinnä sitä, että pidät bikinit päällä vain rannoilla ja hotellin altaalla!

Matkustaminen Egyptiin on helppoa

Egyptin turvallisuus on ollut monesti tapetilla, mutta maa on turvallinen matkailuun. Toki maalaisjärkeä on hyvä käyttää, eikä syrjäkujille kannata lähteä eksymään myöhään yöllä. Mikäli matkustat omatoimisesti, suosittelee ulkoasianministeriö matkustusilmoituksen tekoa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Matkustaminen Egyptiin on yleisesti ottaen helppoa. Maahan onnistuvat niin paketti- kuin omatoimimatkat. Viisumi on tarvittava matkustamiseen.

Antaudu siis eksoottisen Egyptin vietäväksi ja varaa loma tämän kulttuurin kiehtovaan maailmaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti