Onko Egyptin turvallisuus 2020 lomamatkan este?

Egyptin turvallisuus on varmasti useamman matkustajan mielessä, kun maahan suunnittelee matkaa. Onko Egyptiin turvallista matkustaa?

Egyptin turvallisuustilanne on aina silloin tällöin uutisissa ja matkailijat ovat joskus vältelleet tätä kiehtovaa maata ikävien tapahtumien takia. Varsinkin maassa tapahtuneet terroristi-iskut ovat saaneet monet miettimään maahan matkustamista. Mutta millainen Egyptin turvallisuus on oikeasti? Uskaltaako Egyptiin matkustaa? Alla hieman tietoja siitä, millainen on Egyptin turvallisuus 2020 ja miksi sen ei tulisi estää matkasuunnitelmiasi tähän upeaan maahan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Onko Egyptissä turvallista vuonna 2020?

Egyptin turvallisuustilanne on ottanut suuria harppauksia viime vuosina, eikä hurjia iskuja ole tapahtunut pitkään aikaan. Tämä on näkynyt myös matkailijamäärien kasvuna, matkailijoiden palatessa takaisin tähän kulttuurihistoriallisesti rikkaaseen maahan.

Kun 2010-luvun alussa monet matkanjärjestäjät lopettivat matkat Egyptiin, ovat Egyptin matkat jälleen palanneet suomalaisten matkanjärjestäjien sivuille nopeasti juuri niiden suosion takia. Turismin paluusta voikin vetää johtopäätöksen, että Egyptin turvallisuus on normalisoitunut ja parantunut.

ApolloApollo

Mitä suosittelee Ulkomaanministeriö?

Suomalaisen matkailijan kannattaa aina tarkkailla Ulkomaanministeriön matkatiedotteita matkoja varatessa. Egyptin turvallisuus on matkustustiedotteen mukaan yleistä varovaisuutta vaativa. Matkustajia kehotetaan olemaan valppaina koko maassa, mutta mitään välitöntä uhkaa ei maassa kuitenkaan ole, eikä suomalaisia kehoteta välttelemään maata.

Ulkomaanministeriö suosittelee kuitenkin matkustusilmoituksen tekoa. Tämä onnistuu netissä ja se on todella nopea tapa, joka voi helpottaa asioiden selvittelyä ongelmien sattuessa.

Egyptin turvallisuus ei estä matkustamista

Onko Egyptiin turvallista matkustaa? Matkustuskieltoa ei siis ole, eikä maahan matkustamista tarvitse pelätä tai vältellä. Egyptin turvallisuus varsinkin suosituissa lomakohteissa on tällä hetkellä vakaa ja hyvä. Turvallisiin kohteisiin lukeutuvat muun muassa:

  • Sharm El Sheikh
  • Hurghada
  • Marsa Alam

Matkustaminen Egyptin viranomaisten kieltämille alueille ei ole sallittua ja matkailijan onkin parempi pysytellä turvallisissa lomakohteissa. Vaikka terrori-iskujen mahdollisuutta on mahdoton koskaan ennustaa tai pois sulkea nykymaailmassa, ei niiden mahdollisuutta kannata pelätä Egyptissä mitenkään erityisesti.

Egyptin turvallisuus on rikollisuuden osalta hyvä, sillä se on maassa yleisesti melko matalaa. Toki omaisuudestaan kannattaa pitää hyvä huoli ja maalaisjärkeä käyttää muutenkin asioidessa vaikkapa katukaupustelijoiden kanssa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Turvallisuustilanne Egyptissä voi näkyä katukuvassa

Egyptin turvallisuustilanne on siis varsin hyvä juuri suosikkilomakohteissa. Näihin voi huoletta varata matkan, mutta kaduilla ja rannoilla voi hyvinkin varautua näkemään aseistettuja poliiseja. Tämän ei kannata antaa säikyttää – se on pikemminkin merkki siitä, että maa ottaa turvallisuuden tosissaan ja matkailijat halutaan pitää suojassa ongelmilta.

Egypti on kiehtova maa, joka ansaitsee uuden mahdollisuuden

Egypti on aivan loistava matkailumaa, joten sitä ei missään nimessä kannata vältellä. Lomakohteisiin tehdään tällä hetkellä pakettimatkoja Suomesta, mikä kertoo Egyptin turvallisuuden parantumisesta. Tuttuihin ja turvallisiin kohteisiin voi siis edelleen suunnata.

Toki Egyptissä kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Turvallisuus Egyptissä on hyvä kunhan vain noudatat maan sääntöjä ja pidät itsestäsi ja matkakumppaneistasi huolta. Rikollisuus ja vaikkapa taskuvarkaudet eivät ole yleisiä, joten siinä suhteessa Egyptin turvallisuus on monia muita matkakohteita parempi.

Matka maahan kannattaa, sillä Egypti on täynnä historiallisesti tärkeitä nähtävyyksiä. Maassa voi tutustua esimerkiksi:

  • Kuninkaiden laaksoon
  • Gizan pyramidiin
  • Karnakin kulttikeskukseen

Siksi maa ansaitseekin uuden mahdollisuuden. Kulttuurihistoriallisesti tärkeä maa on elämys vailla vertaansa. Onneksi matkailijat ja matkanjärjestäjät ovat palaamassa takaisin Egyptiin nauttimaan maan ihanasta kulttuurista, maukkaasta ruuasta ja kiehtovista nähtävyyksistä.

Lähde siis sinäkin Egyptiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti