Matka Keniaan – upeaa luontoa ja safareita Afrikan lämmössä

Kenia lomakohteena tarjoaa mahdollisuudet seikkailuun lumoavissa maisemissa. Maa tarjoaa laadukkaita rantalomakohteita sekä jännittäviä safarimatkoja. Tässä vinkit, joiden avulla matka Keniaan onnistuu varmasti.

Kenia on yksi Afrikan suosituimmista matkakohteista, eikä suotta. Kenia matkailumaana on edullinen ja helppo – siellä riittää koettavaa ja nähtävää monenlaisille matkaajille. Kun Keniassa on kerran käynyt, halajaa sydän sinne yhä uudestaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Matka Keniaan – kauniita luontokohteita monenlaiseen menoon

Kenia matkailumaana on täydellinen luontokohde ja siellä kannattaakin käyttää aikaa siihen tutustumiseen. Kenian luonto tarjoaa matkailijalle monenlaisia vaihtoehtoja, sillä siellä voi viettää leppoisan rantaloman tai osallistua safareihin.

Matka Keniaan tarjoaa lämmintä säätä ja lämpötila nousee kuukaudesta toiseen yli 20 asteen. Lämpötilat tipahtavat kuitenkin öisin hyvinkin paljon, joten iltaisin on hyvä olla päällä enemmän. Sateet ovat tyypillisimpiä maaliskuusta toukokuuhun.

Keniaan on mahdollista matkata pakettimatkojen avulla, jotka ovatkin usein se helpoin keino nähdä ja kokea maata. Omatoimimatka Keniaan onnistuu kuitenkin myös mainiosti.

Mombasa on rantalomakohdesuosikki

Rantakohteista Mombasa on yksi Kenian tunnetuimmista, eikä syyttä. Tässä kaupunkikohteessa on runsaasti ravintoloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia.

ApolloApollo

Safareita jokaisella matkaajalle

Matka Keniaan tehdään usein safarielämys mielessä ja niitä maassa riittääkin jokaiseen makuun. Masai Mara on maan tunnetuin luonnonsuojelualue, jossa safareita tehdään, mutta niihin voi osallistua myös Amboselin ja Tsavojen kansallispuistoissa.

Safareita on monenlaisia:

  • Perinteinen kierros autonkyydissä
  • Jalan tehty patikointiretki oppaan kanssa
  • Kuumailmapallossa tehty retki

Safarit voivat sisältää majoituksen, joko teltoissa tai luonnonsuojelupuistojen sisältä löytyvissä majapaikoissa. Ne voivat olla myös pelkkiä päiväretkiä.

Seikkailu Kilimanjaron vuorella

Todellinen seikkailija suuntaa katseensa Kilimanjaron huipulle. Tämän massiivisen vuoren lähialueilla järjestetään usein monenlaisia aktiivilomia, joilla on mahdollisuus patikoida vuoren eri kohteisiin.

Tutustu maan ruokakulttuuriin ja historiaan

Kenia ei ole vain pelkkää luontoa, vaan matka Keniaan on myös täynnä kulttuuria. Kenian ruokakulttuuri on kokemisen arvoinen, sillä siellä yhdistellään laajalti niin Afrikan kun muidenkin maanosien makuja. Matkailijan kannattaa kokea niin sanottu bush dinner, joka valmistetaan luonnon keskellä. Ruuan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja varmistaa, että ruuan valmistus noudattaa hyviä hygieniakäytäntöjä.

Matka Keniaan on matka ihmiskunnan juurille ja maassa voi kokea paljon historian havinaa. Kulttuurivierailut Kenian Masai-heimojen luo kuuluvat monen pakettimatkan hintaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Käytä maalaisjärkeä liikkuessasi Keniassa

Kenia on turvallinen maa, mutta sielläkin tulee käyttää maalaisjärkeä, varsinkin kun liikut lomakohteiden ulkopuolella. Jätä arvoesineet kotiin ja kanna vain tarvittava määrä käteistä mukanasi. Älä liiku yksin ulkona hyvin myöhään ja pyydä hotellia tai majapaikkaasi tilaamaan taksit ja muut kuljetukset, jotta vältyt huijareilta.

Rokotukset Kenian matkalle

Jotta matka Keniaan olisi onnistunut, tulee sinun hoitaa tarvittavat rokotukset ennen matkaa. Rokote.fi sivuston mukaan matkailijan tulee varmistaa, että voimassa on kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset koko matkan ajan. Näihin lukeutuvat:

  • Tuhkarokko-, sikotauti-, ja vihurirokkorokote
  • Jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote
  • Kausi influenssarokote riskiryhmään kuuluvilla

Tämän lisäksi voivat polio, rabies ja tuberkuloosi rokotukset ja lääkitykset olla hyödyllisiä. Rokotuksista kannattaa keskustella ennen matkaa lääkärin tai terveydenhoitajan kanssa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lomamatka Keniaan on elämys joka jokaisen tulisi kokea

Matka Keniaan on siis ainutlaatuinen kokemus ja jokaisen kannattaa harkita matkaa tähän Afrikan helmeen. Kenia matkakohteena tarjoaa paljon vaihtoehtoa – sinne voi mennä rentoutumaan rannalle, kokemaan kulttuurin sykettä kaupunkeihin tai nauttimaan safarien jännittävistä seikkailuista.

Etsi siis oma unelmiesi loma Keniaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti