Seychellien hintataso 2020 – painajainen vai unelmien paratiisi?

Seychellit ovat monelle matkailijalle unelmien kohde. Mutta onko Seychellien hintataso painajainen vai unelmien täyttymys?

Seychellit tarjoavat upeita vaaleanpunaisena hohtavia rantoja turkoosin meren ympäröivänä. Paratiisisaaret ovat monelle unelmien matkakohde, jonne lähdetään rentoutumaan tai viettämään vaikkapa häälomaa. Eikä paratiisin tarvitse maksaa omaisuuksia, sillä Seychellien hintataso mahdollistaa myös edullisemman matkailun. Tässä katsaus kohteen hintoihin ja mahdollisiin kustannuksiin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Seychellien hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 50€
Hotelli – 3 tähteä 100€
Hotelli – 4 tähteä 220€
Hotelli – 5 tähteä 600€
Ateria – edullinen ravintola 17€
Ateria – McDonald’s 6€
Olut – ravintolassa 3,5-5€
Coca-Cola – ravintolassa 1,7€
Cappuccino 3,8€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 1,2€
Taksi – aloitus 6,70€
Taksi – per km 3,3€
Bussilippu – per suunta 0,5€
Bensa – per litra 1,3€

Kattava lista Seychellien hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Seychelles&displayCurrency=EUR

Seychellien matkat löytyy kohtuuhintaan

Seychellejä pidetään usein kalliina matkakohteena, mutta matkat on mahdollista löytää myös kohtuuhintaan. Saarilta löytyy kyllä runsaasti luksushotelleja, jotka maksavat enemmän jopa tuhansia euroja yöltä, mutta myös edullisia majataloja löytyy kunhan jaksaa etsiä. Lisäksi matkan hintaan voi vaikuttaa pysyttelemällä Mahén pääsaarella, jossa hintataso on edullisempi muihin saariin verrattuna. Seychellien hintataso kattaa siis niin edulliset, että hintavammatkin matkat.

Matkan hintaan voi vaikuttaa eniten pitämällä mielessä nämä vinkit:

  • Pakettimatkat ovat usein varsin edullinen tapa matkata Seychelleille, varsinkin jos haluat täysi- tai puolihoidon.
  • Hotellien hinnat ovat halvimmillaan kesä- ja joululomasesonkien ulkopuolella.
  • Suosi äkkilähtöjä ja hotellitarjouksia.
ApolloApollo

Seychellien hintataso liikkumisen osalta

Koska kyseessä on useamman saaren valtio, saatat haluta tutkia eri saaria enemmänkin. Tämä kannattaa kyllä, sillä jokainen saari tarjoaa hieman erilaista nähtävää ja tekemistä, mutta matkat saarelta toiselle eivät ole niitä edullisimpia. Liikkuminen saarten välillä tapahtuu katamaraaneilla, joiden hinnat liikkuvat noin 50 euron tietämillä. Ihan halpaa saarelta toiseen matkaaminen ei siis ole, joten valitse haluamasi retkikohteet huolella.

Itse saarilla liikkuminen on edullisinta paikallisilla busseilla. Niiden liput ovat vain noin euron luokkaa ja vuoroja menee saarten eri osiin varsin hyvin. Taksi on Seychelleillä varsin kallis liikkumismuoto, joten sitä kannattaa vältellä. Jos haluat tutkia lomasaartasi enemmälti, on autonvuokraaminen varsin edullista. Auton voi vuokrata noin 45 euroon hintaan päiväksi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Herkuttele Seychelleillä edullisesti

Seychellit ovat varsinkin merenelävien ystäville unelmakohde, sillä tuoretta kalaa ja äyriäisiä on saatavilla joka puolella. Paikallinen ruoka on kiehtova sekoitus erilaisia makuja niin Afrikasta, Euroopasta että Aasiasta. Seychellien hintataso ruuan osalta mahdollistaa myös herkuttelun varsin edullisesti ja alla hieman tietoja ruokakustannuksista:

  • Ateria paikallisista ruokakojuista irtoaa usein alle 10 eurolla.
  • Ravintola-ateria paikallisessa ravintolassa parin ruokalajin osalta maksaa noin 20 euroa.
  • Hienommat ravintolat, jotka sijaitsevat usein hotellien yhteydessä, maksavat noin 30 euroa henkilöltä.

Mikäli haluat säästää ruokakustannuksissa ja viettää todella rennon loman, kannattaa harkita hotellien puoli- tai täysihoitoa, jolloin ruokakustannukset kuuluvat matkan hintaan!

Edullista tekemistä Seychelleillä

Seychellit ovat loistava lomakohde hemmotteluun ja rentoutumiseen. Saarille lähdetään ehdottomasti nauttimaan kauniista luonnosta ja rannoista, joihin ei tarvitse tuhlata matkabudjettiaan. Erilaisia retkiä järjestetään ympäri saarten runsaasti, joskin ne voivat olla melko hintavia. Erilaisia tarjouksia hyödyntämällä niidenkin hintataso pysyy kuitenkin budjetissa. Varsinaiset budjettimatkailijat välttävät kuitenkin retkiä ja hyppäävät mieluummin vuokra-auton kyytiin katsomaan paikallista luontoa omatoimisesti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde unohtumattomalle lomalle Seychelleille

Seychellien hintataso ei siis ole aina kalliin maineensa veroinen. Hyvin suunniteltu ja ajoitettu matka paratiisisaarille onnistuu nimittäin pienemmälläkin budjetilla. Tärkeintä on tutkia tarjouksia ja matkustaa hieman sesonkien ulkopuolella – säiden puolesta tämä onnistuu kuitenkin hyvin, sillä lämpötilat ovat leppoisat läpi vuoden!

Ennen matkaa kannattaa suorittaa rahanvaihto. Seychellien valuutta on Seychellien rupia (SCR) ja rahan vaihtaminen kohteessa on usein kalliimpaa – käteistä rahaa kannattaa olla mukana, sillä kortit eivät juurikaan kelpaa hotellialueiden ulkopuolella.

Yleisesti ottaen Seychellien hintataso ei juuri eroa Suomesta, joten järkytyksiä ei taatusti tule matkalla vastaan, ellet sitten haaveile viiden tähde hotelleista! Suunnittele matkasi huolella ja lähde nauttimaan kauniiden saarten upeasta ja välittömästä tunnelmasta.

Apollo – Seychellit

Löydä parhaat lomatarjoukset Seychelleille!

Etsi lomatarjouksia
BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti