Tunisia matkakohteena vie ajassa taaksepäin

Tunisia matkakohteena on eläväinen, eksoottinen ja yllättävä. Kaunis afrikkalainen maa kuuluu ehdottomasti jokaisen matkailijan listalle.

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Tunisia on oivallinen lomakohde, kun haluat uusia elämyksiä sekä lämpimiä hiekkarantoja. Eksoottinen maa tarjoaa runsaasti makuja ja kauniita nähtävyyksiä, pyramideista basaareihin. vierailu maassa tuntuu usein kuin aikamatkalta menneisyyteen. Mitä viettelevästä lomakohteesta tulee sitten tietää? Tässä katsaus Tunisiaan matkakohteena.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tunisia parhaat lomakohteet sekä nähtävyydet

Tunisiasta löytyy siis runsaasti oivallisia lomakohteita. Tunnetuimpiin kohteisiin lukeutuvat muun muassa:

  • Sousse, joka on historiallinen, yli 3 000 vuotta vanha kaupunki
  • Monastirin historiallinen kaupunki linnoituksineen
  • Hammametin monipuolinen rantakaupunki aktiivimatkailijoille
  • Djerban saari, josta löytyy upeita rantoja ja kauniita oliivilehtoja

Nämä kaikki ovat perinteisiä rantalomakohteita, jotka ovat pitkälti rakentuneet lomailijoiden palveluiden ympärille. Kaikki tarjoavat runsaasti rantoja, ajanvietettä ja upeiden palveluiden hotelleja, unohtamatta viehättävää historian havinaa.

Mutta tarjoaapa Tunisia matkakohteena myös upeita kaupunkilomia. Voit esimerkiksi suunnata pääkaupunki Tunisin sykkeeseen. Kaupungin keskeltä löytyvä vanhakaupunki, eli Medina, on upea aikamatka menneisyyteen. Karthago on toinen suosittu lomakohde kaupunkilomaan.

ApolloApollo

Nähtävyyksiä Tunisiassa riittää. Niistä tunnetuimpia ovat ehdottomasti:

  • El Djemin amfiteatteri
  • Grand Erg Orientalin hiekkadyynit
  • Bulla Regian rauniot

Maassa riittää siis kauniita historiallisia nähtävyyksiä sekä upeaa luontoa, johon tutustua. Lisäksi maassa viihdyttää sen upea keittiö! Tunisialainen ruoka on maistuva sekoitus Lähi-itää, Afrikkaa ja Välimerta – basaarien katukeittiöt kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa.

Apollo – Tunisia

Löydä parhaat lomatarjoukset Tunisiaan!

Etsi lomatarjouksia

Tunisia matkakohteena on lämmin ja aurinkoinen

Vaikka Tunisia onkin melko pieni maa, löytyy sieltä ilmastollisesti melkoisesti vaihtelevuutta. Pohjoisen rantakohteet ovat perinteikkäitä välimerellisiä kohteita, joihin on parasta matkustaa loppukeväästä alkusyksyyn. Sää ei ole mitenkään erityisen kylmä talvellakaan, mutta sateita esiintyy talvikuukausina runsaammin. Kesän lämpötilat voivat paikoittain tuntua kuumilta. Tunisian keskiosat ovat puolestaan vuoristoisemmat, joiden sää pysyy melko leppoisana läpi vuoden.

Valmiita pakettimatkoja lentää Suomesta Tunisiaan juuri keväästä syksyyn. Tunisia matkakohteena soveltuu myös omatoimimatkailuun, mutta suoria lentoja on tällöin hankalampi löytää. Edulliset lennot löytyvät kuitenkin peräti alle 500 euron ja Tunisian hintataso on muutenkin varsin edullinen.

Kulttuuri luo ainutlaatuisen tunnelman Tunisiassa

Tunisian valtauskonto on Islam, joka näkyy maan kulttuurissa varsin selvästi. Uskonto on katukuvassa läsnä varsinkin naisten pukeutumisessa, joskin Tunisia on selvästi monia muslimimaita rennompi asenteissaan. Uskonto on kuitenkin hyvä pitää mielessä ja liian paljastava pukeutuminen voi herättää närkästystä varsinkin lomakohteiden ulkopuolella. Siksi naisten kannattaa varsinkin harkita löysien ja peittävien vaatteiden suosimista esimerkiksi kaupungilla liikkuessa. Moskeijoihin ja muihin uskonnollisiin rakennuksiin tulee aina mennä hiukset peittävän huivin kera! Lue esim. täältä vinkkejä miten pukeutua Dubaissa, jossa myös Islam on valtauskonto.

Islamilaisessa kulttuurissa myös alkoholin nauttiminen on kiellettyä. Tämä ei tarkoita, etteikö matkailijat saisi alkoholia nauttia, mutta sen löytäminen esimerkiksi kaupoista on hankalampaa rajoitusten takia. Hotelleissa ja isoimmissa ravintoloissa alkoholia myydään kuitenkin normaalisti.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Pidä tämä mielessä, kun haluat Tunisiaan

Tunisia matkakohteena on varsin turvallinen, eikä sinne matkailua kannata turhaan pelätä. Mitään virallista matkustuskieltoa ei tällä hetkellä ole ja terveellä maalaisjärjellä pärjää pitkälti. Tässä muutamat vinkit, jotka pitää mielessä:

  • Sovi hinnat etukäteen esimerkiksi taksien kanssa
  • Neuvottele hinnoista rohkeasti basaarissa – Tunisiassa on normaalia tinkiä ja neuvotella
  • Vältä yksin liikkumista matkailijoiden suosimien alueiden ulkopuolella, varsinkin pimeällä

Kuten missä tahansa matkatessa, Tunisiassakin tulee noudattaa viranomaisten ohjeita ja kunnioittaa maan kulttuuria.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lomalle Tunisiaan

Kun siis haluat upeita makuja, hauskaa tekemistä sekä uusia elämyksiä, suuntaa Tunisiaan. Useat kohteet viihdyttävät niin perheitä, että aikuismatkailijoitakin. Tunisia matkakohteena yllättää ja lumoaa sinutkin vuoren varmasti!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti