MatkapojatMatkapojat

Top-8 Menorcan nähtävyydet – Ihastele saaren nähtävyyksiä

Menorcan nähtävyydet ovat ihana sekoitus kaunista luontoa ja historiallisia kohteita. Tässä nähtävyydet, jotka matkailijan tulee ehdottomasti nähdä ja kokea!

Espanjaan kuuluva Menorcan saari on matkailijan salainen paratiisi. Puhtaan luonnon keskellä riittää kiehtovia nähtävyyksiä ja saarella voi kokea monenlaisia elämyksiä. Saarella kannattaa ehdottomasti antautua sen välittömään ja leppoisaan elämänrytmiin ja tutustua nähtävyyksiin kaikessa rauhassa, elämästä nautiskellen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Top 8 nähtävyydet Menorcalla

Menorcan nähtävyydet ovat loistava sekoitus historiallisia kohteita sekä kauniita luontomaisemia. Tässä suosituimmat ja parhaimmat nähtävyydet, jotka lisätä lomasuunnitelmaan!

Menorcan nähtävyydet

1. Cavallerian majakka

Menorcan nähtävyydet sisältävät lukuisia majakkoja, sillä majakat ovat olleet tärkeässä roolissa saaren historiassa. Majakoista yksi ihastuttavimmista on Cavallerian majakka, joka on Menorcan majakoista vanhin. Majakka rakennettiin vuonna 1857 ja sen ympäristö on karua, mutta kaunista.

Naveta des Tudons kivirakennelma

2. Naveta des Tudonsin kivirakennelma

Kivirakennelman uskotaan olevan Euroopan vanhimpia ja se onkin vaikuttavimpia nähtävyyksiä Menorcalla. Sen epäillään olevan jopa yli 3 000 vuotta vanha. Kivirakennelma on todennäköisesti toiminut hautarakennelmana ja alueelta on löydetty yli 100 henkilön jäännökset.

ApolloApollo

Menorcan museo

3. Menorcan museo

Museo de Menorca sijaitsee kauniissa barokkiaikaisessa rakennuksessa saaren pääkaupungin satamassa. Museossa voi tutusta saaren historiaan ja ihastella kauniita esineitä niin antiikin Rooman kuin Bysantinkin ajoilta. Museo on ilmainen kävijöilleen ja se on vasta avautunut korjauksien jälkeen.

Kotisivut: https://www.museudemenorca.com/en/home


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

El Toron vuori

4. El Toron vuori

Menorcan nähtävyydet tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia ja saaren korkein kohta, El Toro, on niistä loisteliain. Huipulle luikertaa kaunis serpentiinitie ja sen päältä on henkeäsalpaavat näkymät ympäri Menorcan saarta. El Toron huipulla on kaunis pyhättö, josta löytyy myös viehättävä kahvil

Ciutadella Menorcalla

5. Ciutadellan vanhakaupunki

Saaren entinen pääkaupunki Ciutadella on ihastuttava matkakohde ja sieltä löytyvät monet parhaimmat nähtävyydet Menorcalla. Kaupungin vanhakaupunki on varsin kaunis alue ja sen kuvankauniit aukiot ja elegantit rakennukset tarjoavat ihmeteltävää useammaksi tunniksi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Moli de Dalt tuulimylly

6. Es Moli de Dalt –tuulimylly

Vuonna 1762 rakennettu tyylimylly sijaitsee Sant Lluis nimisessä kylässä. Se on neljästä alueelle rakennetusta tuulimyllystä viimeinen pystyssä oleva ja myllyn sisällä sijaitseva museo on pieni, mutta mielenkiintoinen. Tyylimyllyn huipulle kannattaa ehdottomasti kiivetä, sillä sieltä avautuvat kauniit maisemat Menorcan saarelle.

Torre d'en Penjatin historiallinen maamerkki

7. Marlborough –linnake

Pääkaupunki Mahónista löytyy myös 1720-luvulla rakennettu Marlborough –linnake. Tämä jykevä linnake on osittain hajonnut sen jouduttua lukuisten hyökkäysten kohteeksi historiansa aikana. Sitä on myös uudelleenrakennettu ja vierailijat voivat kokea ohjatulla kiertueella, miltä elämä linnakkeessa tuntui hyökkäyksien aikaan. Linnoituksen vierestä löytyy myös Torre d’en Penjatin historiallinen maamerkki.

Albufera des Graun kansallispuisto

8. Albufera des Graun kansallispuisto – Parc Natural de s’Albufera des Grau

Menorcan nähtävyydet sisältävät siis runsaasti luontoa ja Albufera des Graun kansallispuisto on jokaisen luontoystävän unelma. Maisemat ovat varsin monipuoliset ja tarjoavat runsaasti patikointi mahdollisuuksia. Puistosta löytyy myös ihana Favàritxin majakka. Kansallispuistossa tai aivan sen lähettyvillä ei juuri ole kahviloita tai ostospaikkoja, joten pakkaa eväät mukaasi kun lähdet sitä ihastelemaan!

Menorcan nähtävyydet auton kyydissä

Pienen kokonsa puolesta saarella kannattaa harkita auton vuokraamista ja siten nähdä yhä enemmän kiehtovia nähtävyyksiä. Autonvuokraaminen on helppoa ja tiet Menorcalla ovat varsin hyvässä kunnossa. Voit vertailla autojen hintoja Auto Europen ja Holidaycars.com -sivuilla.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyyksien täyteinen loma

Menorcan nähtävyydet antavat Menorcan lomallesi oman mausteensa monipuolisuudellaan. Kiehtovien nähtävyyksien lisäksi saaren upeat rannat ja taivaallisen ihanat makunautinnot kutsuvat matkailijaa luoksensa.

Varaa siis Menorcan lomasi ja vietä rentouttava loma tässä salaisessa paratiisissa!

Menorcan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti