MatkapojatMatkapojat

Dublinin hintataso 2020 – tämä siitä tulee tietää

Irlannin pääkaupunki Dublin on yhä suositumpi kaupunkilomakohde. Millainen on Dublinin hintataso ja voiko kaupungissa matkata edullisesti?

Dublin on kivan pieni kaupunki, jossa riittää runsaasti nähtävää ja kiehtovaa tekemistä. Kaupungissa voi tutustua ihaniin historiallisiin rakennuksiin, tehdä ostoksia pikku putiikeissa ja nauttia tuopin Guinnessia tunnelmallisissa pubeissa. Mutta onko Dublin kallis matkailijalle? Dublinin hintataso voi yllättää monenkin matkailijan – onneksi positiivisesti!

Dublinin hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 30€
Hotelli – 3 tähteä 140€
Hotelli – 4 tähteä 160€
Hotelli – 5 tähteä 290€
Ateria – edullinen ravintola 14-18€
Ateria – McDonald’s 8€
Olut – ravintolassa 5-6€
Coca-Cola – ravintolassa 2€
Cappuccino 3,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 1-2€
Taksi – aloitus 4€
Taksi – per km 1,5€
Bussilippu – per suunta 3€
Bensa – per litra 1,4€

Kattava lista Dublinin hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Dublin

Apollo – Dublin

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubliniin!

Etsi lomatarjouksia

Matkat Dubliniin löytää edullisesti

Dubliniin tehdään pakettimatkoja, mutta nämä ovat yleensä hintavampia kuin omatoimimatkailu. Onneksi matkan varaaminen itsenäisesti on varsin helppoa.

Lentoja nimittäin löytää kätevästi suorilla lennoilla Suomesta, mutta niiden hinnoissa on runsaasti eroja. Halvimmillaan voit löytää lennot sadalla eurolla, kun taas suositumpina matka-aikoina, liput voivat olla muutamia satoja euroja.

Majoittumisen suhteen Dublinin hintataso on varsin kirjava. Löydät halpoja hostelleja, joissa voit yöpyä muutamalla kympillä, mutta voit toki maksaa satoja euroja luksuksesta. Kuten aina, matkat Dubliniin ovat halvimmillaan silloin, kun vertailet hintoja.

ApolloApollo

Dublinin hintataso 2020 – ravintolat, pubit ja kahvilat

Entäpä onko Dublin kallis ruokailun ja juomisen suhteen? Dublinin hintataso ulkona syömisen osalta ei poikkea kovinkaan paljon Suomen hintatasosta. Jos siis olet tottunut Helsingin hintoihin, et järin ylläty Dublinin ravintoloiden hinnoista. Erityisen edullinen ravintola ja kahvila on mahdollista löytää, jos liikut kauemmaksi Dublinin keskustasta.

Tässä muutamia hintatietoja:

  • Perinteinen irlantilainen aamiainen 8-12 euroa.
  • Kolmioleipä pubeissa alle 10 euroa.
  • Ravintola illallinen noin 15-20 euroa.
  • Olut pubeissa 4-7 euroa ja kaupassa tölkki hieman yli 2 euroa.
  • Kahvi noin 2-4 euroa.

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Liikkuminen Dublinissa melko halpaa

Dublinin suosituin julkinen liikkumisväline on ehdottomasti bussi, jonka verkosta on varsin kattava. Lisäksi kaupungissa toimii raitiovaunu, jota kannattaa myös hyödyntää. Liikkumiseen kannattaa ehdottomasti hankkia esimerkiksi viiden päivän matkakortti, joka maksaa noin 33 euroa busseihin. Toisaalta huomioi, että Dublinissa on todella kätevää liikkua jalan, sillä kaupunki on pieni ja nähtävyydet lähellä toisiaan. Et siis välttämättä tarvitse juurikaan rahaa liikkumiseen! Kertaliput raitiovainuihin ja bussiin ovat halpoja, vain noin muutaman euron.

Taksi lentokentältä keskustaan maksaa noin 20-35 euroa. Taksit eivät ole erityisen halpoja tai kalliita. Lentokentältä saapumiseen taksia voi toki hyödyntää, mutta muuten kannattaa ehdottomasti valita julkinen liikenne. Kannattaa myös tutustua Airlink Express -kuljetukseen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dublin tarjoaa runsaasti nähtävää ja tekemistä edullisesti

Nähtävyyksien hinnat Dublinissa eivät ole Euroopan halvimpia, mutta toisaalta kaupungissa riittää paljon myös ilmaista nähtävää ja tekemistä. Kalleimmat lippujen hinnat ovat suosittuun Guinnessin tehtaan kiertueeseen, mutta niissäkin voi säästää varaamalla liput etukäteen netistä. Yleensä pääsymaksut vaihtelevat 10-20 euroon.

Ilmaista ja edullista puuhaa löytyy kuitenkin helposti, joten Dublinin hintataso mahdollistaa melko edullisenkin matkailun. Pidä mielessä esimerkiksi:

  • Irlannin kansallisgalleriassa vierailu, sillä se on ilmainen nähtävyys.
  • Erilaiset kävelykiertueet, jotka ovat ilmaisia, mutta oppaalle kannattaa antaa noin 10 euroa juomarahaa.
  • Stephen´s Green –puistossa vierailu ja piknikin viettäminen.

Dublin on lisäksi kiva ostoskaupunki. Hintataso ostosten suhteen on Suomen kanssa samankaltainen, mutta toki voit tehdä runsaasti erilaisia löytöjä ja varsinkin joulunjälkeiset ja keskikesän alennusmyynnit ovat hyvää aikaa shoppailuun. Kotiinviemiseksi kannattaa ehdottomasti hankkia laadukasta irlantilaista viskiä ja Aran –saarella tehtyjä villatuotteita, kuten villapaitoja.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Monenkirjava Dublin on hyvä matkakohde

Dublinin hintataso on siis monenkirjava ja siellä voi huoletta matkata ilman suurta matkabudjettia. Matka kannattaa kuitenkin suunnitella huolella ja tehdä vertailuja, jotta varmistat loman edullisuuden. Kaiken kaikkiaan Dublin on todella viehättävä matkakohde lyhyeen kaupunkilomaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti