MatkapojatMatkapojat

Kiehtovimmat ja ilmaiset Dublinin nähtävyydet

Irlannin pääkaupunki on kaupunkilomien aatelistoa. Valkkaa siis tästä parhaimmat Dublinin nähtävyydet lomaasi!

Dublinin nähtävyydet kiehtovat monipuolisuudellaan. Vanha kaupunki on täynnä kulttuuria ja historiaa. Kaupungista löytyy lisäksi runsaasti makuja ja musiikkia, joten kaupungin nähtävyyksissä viihtyvät ihan kaikenlaiset matkailijat. Onpa valittavanasi vielä mukavasti ilmaistakin nähtävää!

Dublinin nähtävyydet ovat todella monipuoliset

Irlantilaisesta kaupungista löytyy roppakaupalla mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista alla on listattuna ne kiehtovimmat tärpit lomaasi.

Guinness Storehouse Dublinissa

1. Guinness Storehouse

Irlanti yhdistetään auttamatta Guinness –olueen ja tämä mielipiteitä jakava juoma on lähtöisin juuri Dublinista. Kaupungista löytyvä Guiness Storehouse on massiivinen museo, jossa voi tutustua juoman historiaan ja valmistukseen. Museon ylimmässä kerroksessa voi lisäksi nauttia lasin Guinnessia huikeissa maisemissa. Kierroksen hinta on paikanpäältä ostettuna 25 euroa, mutta varaamalla kiertueen etukäteen voit saada sen halvemmalla.

Kotisivut: https://www.guinness-storehouse.com/en

Dublinin linna Caisleán Bhaile Átha Cliath

2. Dublinin linna

Dublinin linna, eli Caisleán Bhaile Átha Cliath on todella kaunis nähtävyys. Vanha linna on peräisin 1200-luvulta ja sen uumenista löytyy erilaisia museoita ja puutarhoja. Tänne kannattaa ehdottomasti varata liput opastettuun kierrokseen! Dublinin linna on avoinna joka päivä, aikuisten lipun maksaessa 12 euroa silloin, kun haluat nauttia opastetusta kierroksesta ja 8 euroa ilman opasta.

Kotisivut: http://www.dublincastle.ie/

ApolloApollo

Trinity College yliopiston kirjasto

3. Trinity College yliopisto

Coláiste na Tríonóiden yliopisto on yksi suosituimpia Dublinin nähtävyyksiä. Vuodesta 1592 asti toiminut ylipisto on massiivinen ja kaunis rakennus. Yliopiston joihinkin osiin voi tutustua ilmaiseksi, mutta esimerkiksi mielenkiintoiseen kirjastoon tulee ostaa liput. Kirjastosta löytyy todella ainutlaatuisia teoksia – jopa 800-luvulta peräisin oleva kuvitettu evankeliumikäsikirjoitus. Liput ovat 11-14 euroa aikuisilta ja opastettuja kierroksia yliopiston eri osiin on hyvin saatavilla.

Kotisivut: https://www.tcd.ie/

Jamesonin viskitislaamo Dublinissa

4. Jamesonin viskitislaamo

Janoisena ei nähtävyyksiä Dublinissa tarvitse tutkia, vaan Guinnessin lisäksi Irlannin juomakulttuuriin kuuluu viski. Jameson on maan tunnetuimpia viskin valmistajia, jonka historiaan voit tutustua Jameson Distilleryssä. Opastetun kierroksen aikana pääset myös nautiskelemaan kuuluisaa viskiä. Tarjolla on runsaasti erilaisia opastettuja kierroksia, hintojen vaihdellessa muutamasta kymmenestä eurosta noin 50 euroon.

Kotisivut: https://www.jamesonwhiskey.com/en-IE/visit-us/jameson-distillery-bow-st


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Butlers Chocolates suklaatehdas

5. Butlers Chocolates – tehtaassa vierailu

Jos alkoholijuomat eivät niinkään kuulu sinun suosikkeihin, niin piipahda pistämässä suu makeaksi Butlers Chocolates –vierailukeskuksessa. Siellä opit suklaan valmistuksesta ja saatpa lisäksi nauttia melko makeista herkuista! Sokerihiirille ja lapsille tämä on todellinen unelmakohde. Lippujen hinnat ovat aikuisilta hieman yli 12 euroa.

Kotisivut: https://www.butlerschocolates.com/en

Kilmainham Gaolin vankila

6. Kilmainham Gaolin vankila

Erikoiset nähtävyydet Dublinissa eivät paljon Kilmainham Gaolin vankilasta parane. Entinen vankila on todella suuri ja vaikuttava, sen sisältäessä nykyään runsaasti erilaisten itsenäisyystaistelijoiden historiaa. Liput tulee ehdottomasti varata etukäteen, hinnan ollessa alle 10 euroa aikuisilta.

Kotisivut: http://kilmainhamgaolmuseum.ie/

Osta liput Kilmainham Gaolin vankilaan täältä >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dublinin eläintarha

7. Dublinin eläintarha

Dublin soveltuu matkakohteeksi myös perheille ja Dublinin eläintarha on yksi hauskimpia nähtävyyksiä lapsille. Eläintarhassa on runsaasti kiehtovia eläimiä aina norsuista erikoisiin susilajeihin. Liput aikuisilta hieman alle 20 euroa ja lapsilta 14 euroa paikanpäältä ostettuna, netistä saatavien lippujen ollessa halvimpia.

Liput eläintarhaan: https://dublinzoo.digitickets.co.uk/category/212

Pyhän Patrickin katedraali Dublinissa

8. Pyhän Patrickin katedraali

Nähtävää riittää myös kirkkojen ystäville. Pyhän Patrickin katedraali on maan suurin, jonka kauniita tauluja ja jykeviä holveja voi käydä tutkimissa joka päivä. Kirkkoalueen puistokin on varsin kaunis. Liput ovat 6,50 euroa aikuisilta.

Kotisivut: https://www.stpatrickscathedral.ie/

Apollo – Dublin

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubliniin!

Etsi lomatarjouksia

Parhaat ilmaiset Dublinin nähtävyydet

Nähtävää Dublinissa riittää myös ilmaiseksi ja kaupungin katuja on kiva kävellä tutustuen mielenkiintoisiin rakennuksiin ja ihmisiin. Jos kaipaat ilmaista tekemistä ja nähtävää, muista varsinkin nämä nähtävyydet.

St Stephen´s Greenin puisto

9. St Stephen´s Greenin puisto

Parhaat nähtävyydet Dublinissa voivat viedä sinut puistoihin, joista Faiche Stiabhna, eli St Stephen´s Greenin, puisto on yksi tunnetuimpia. Kesäisin puistossa on ihania ulkoilmateatteri esityksiä. Puisto sijaitsee kaupungin vilkkaimman ostoskadun, Grafton Streetin vieressä.

Irlannin kasvitieteellinen puutarha

10. Irlannin kasvitieteellinen puutarha

Toinen ihastuttava ilmainen puutarha on Irlannin kasvitieteellinen puutarha. Puutarha on avoinna läpi vuoden ja mikäli haluat, niin voit osallistua myös maksullisille kierroksille ja oppia lisää puutarhasta ja sen kasveista.

Kotisivut: http://botanicgardens.ie/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde visiitille nähtävyyksiin Dublinin lähellä

Mikäli päiväretki kiehtoo, on Dublinin lähellä monia vierailunarvoisia kohteita. Piipahtaa kannattaa ainakin näissä kohteissa:

  • Belfastin kaupungissa
  • Howthin niemimaalla
  • Wexfordin kesäkylässä

Kaikkiin kohteisiin pääset Dublinista kätevästi junalla muutamassa tunnissa. Irlannin maaseutu on todella kaunista, joten kiertely kannattaa!

Dublinin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti