Dublin matkakohteena – pubeja, kulttuuria ja ostoksia

Haaveissa hauska ja rentouttava kaupunkiloma? Dublin matkakohteena täyttää kaikki loisteliaan kaupunkiloman merkit.

Irlannin pääkaupunki Dublin on hauska matkakohde. Dublin on matkakohteena sopivan erilainen, rentouttavan mukava sekä sopivan monipuolinen tarjoamaan runsaasti kivaa tekemistä ja nähtävää lomaan. Dubliniin voi matkata nauttimaan kaikista kaupunkiloman herkuista!

Dublinin sää on miellyttävä kokovuotiseen matkailuun

Irlanti on pieni saari ja meri-ilmasto tekeekin Dublinista melko kostean kohteen. Dublinissa sataa usein, mutta sateet ovat kuuromaisia ja ne loppuvat monesti yhtä nopeasti kuin alkavatkin. Dublin matkakohteena ei ole todellakaan mikään rantalomakohde, joten sateiden mahdollisuuden ei kannata antaa säikyttää!

Lämpötilan puolesta kesä on kuuminta aikaa ja lämpötilat voivat nousta reippaasti +20 lämpöasteen yli. Kevät on usein suosituinta matkustusaikaa, mutta koska Dublin on täynnä hauskaa tekemistä ja nähtävää, jota säät eivät sotke, voit matkata kaupunkiin huoletta läpi vuoden.

Liikkuminen Dublinissa on helppoa

Koska Dublin on matkakohteena kätevän pienikokoinen, on liikkuminen kaupungissa helppoa. Ilmojen salliessa parasta on vain kävellä kohteesta toiseen tai harkita vaikka kaupunkipyörän vuokraamista.

Julkinen liikenne toimii lisäksi hyvin ja bussiin voit hypätä melkein mistä tahansa kaupungista. Bussit ovat yleisimmin käytetty liikkumismuoto, mutta toinen toimiva vaihtoehto on kaupungin raitiovaunu.

ApolloApollo

Dublin matkakohteena vie sinut hauskoihin nähtävyyksiin

Kuten todettua, Dublinin vetonaula ei tietenkään ole sää, vaan sen monipuoliset nähtävyydet ja mahdollisuudet rentouttavaan tekemiseen. Kiehtovia nähtävyyksiä kaupungissa riittää.

Voit esimerkiksi vierailla:

  • Guinness Storehousessa tutustumassa tunnetun oluen historiaan.
  • The Old Jameson Distilleryssa, jossa puolestaan kerrotaan suositun viskin valmistuksesta.
  • Dublin Castle –linnoituksessa ihastelemassa alueen historiaa.
  • Trinity College –yliopiston alueella tutustumassa mielenkiintoisiin rakennuksiin ja historiallisiin henkilöihin.

Dublinissa riittää runsaasti hauskaa tekemistä

Nähtävyyksien lisäksi Dublin tarjoaa runsaasti muutakin mielenkiintoista tekemistä. Kaupungissa voit nimittäin:

The Temple Bar pubi Dublinissa

Viettää aikaa pubeissa

Irlantilaiset viettävät runsaasti aikaa pubissa, joka on enemmänkin koko perheen kokoontumispaikka kuin ryyppäämispaikka. Pubeja löytyy ympäri Dublinin, mutta ne tunnetuimmat paikat ovat ehdottomasti Temple Barin alueella!

Apollo – Dublin

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubliniin!

Etsi lomatarjouksia

Stephen's Green Shopping Centre, Dublin

Tehdä ostoksia

Dublin tarjoaa matkakohteena kivat mahdollisuudet shoppailuun. Dublinin hintataso on sopivan hintainen ostosten tekemiseen. Parhaimmat kaupat löydät O´Connel Streetin, eli Dublinin pääkadun, lähistöltä. Jos haluat tutkia paikallisia pikkuliikkeitä ja käsityömyymälöitä, suuntaa vaikkapa Grafton Streetin alueelle. George´s Street Arcade on puolestaan hurmaava kauppahalli täynnä erilaisia second hand –liikkeitä. Kannattaa myös tutustua Stephen’s Green Shopping Centreen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

The National Concert Hall Dublinissa

Nauttia laadukkaista konserteista tai esityksistä

Dublinissa järjestetään runsaasti esityksiä ja konsertteja läpi vuoden, joten kulttuurin ystävät viihtyvät kaupungissa taatusti. Klassista musiikkia, balettia ja oopperaa voi nauttia esimerkiksi National Concert Hallin tiloissa ympäri vuoden.

Teatterin ystävät puolestaan tykkäävät taatusti vuosittain järjestettävistä Shakespeare –festivaaleista ja Dublin Theatre Festival –tapahtumasta. Teattereita on useita ympäri kaupungin, joten voit löytää korkeatasoisia esityksiä helposti.

Minkälaisella matkailijalle Dublin soveltuu parhaiten?

Kenen sitten kannattaa suunnata Dubliniin? Dublin matkakohteena soveltuu kaikenlaisille matkailijoille. Sinne voi huoletta suunnata:

  • Rentoutumaan ja nauttimaan puolison kera
  • Pitämään hauskaa ystävien kesken
  • Viihtymään lasten ja nuorten kanssa
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Varaa Dublinin matka näin

Dubliniin voi matkata todella helposti, eikä omatoimimatkan suunnittelu ole vaikeaa. Lennot Dubliniin voi löytää Suomesta suorina lentoina, mutta usein niihin sisältyy välilasku muualla Euroopassa. Tallinnasta voit löytää edullisia lentoja suoraan Dubliniin.

Lentojen hinnat liikkuvat normaalisti noin muutaman sadan euron paikkeilla, mutta hintojen vertailu ja matkustusajankohdan miettiminen tarkasti voivat laskea hintaa paljonkin!

Majoitusta löydät kätevästi ja sitä on Dublinissa tarjolla runsaasti. Dublin mahdollistaa matkakohteena edullisen yöpymisen myös hostelleissa, että hieman hienommat hotelliyöt. Edullisimmat hotellit löytyvät Dublinin pohjoisosista.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti