Islanti matkakohteena – kaunis ja kiehtovan karu kokemus

Islanti tarjoaa matkakohteena äärimmäisiä olosuhteita, kiehtovaa kulttuuria ja jännittävän historian. Jään ja tulen maassa on jotakin turvallisen tuttua, mutta silti niin eksoottisen outoa.

Islannin suosio upeana matkakohteena ei yllätä, sillä pieni maa tarjoaa hurjasti erilaisia elämyksiä. Islanti matkakohteena on mystinen pitkälti sen karun kauniin luonnon ansiosta. Täällä tulivuoret kuumine lähteineen elävät sulassa sovussa jäätiköiden ja lumisten vuorten kanssa. Jos siis pidät kulttuurista, ruuasta, historiasta ja kauniista luonnosta, tulee sinun ehdottomasti matkata Islantiin.

Islannin sääolosuhteet luovat ainutlaatuista tunnelmaa

Atlantin pohjoisosissa sijaitseva Islanti ei ole rantalomakohde, mutta kuumissa lähteissä pulikointi on silti mieltä lämmittävää puuhaa. Islanti tarjoaa lomakohteena kiehtovat, mutta karut sääolosuhteet, joiden ansiosta maa tarjoaa jokaisena vuodenaikana jotakin hieman erilaista. Itse asiassa, sääolot vaihtelevat jopa päivittäin niin, että joskus voit kokea jokaisen vuodenajan vuorokauden sisällä!

Suomalaisille Islannin sääolot ovat omalla tavallaan tutun turvalliset. Kesät ovat valoisia ja talvet pimeitä. Sää on läpi vuoden varsin viileä ja tämä tarkoittaa kesäisin noin 15-20 lämpöasteen kelejä, talven lämpötilojen laskiessa reilusti alle nollan. Lämmintä vaatetta tulee kuitenkin pakata laukkuun jokaisena vuodenaikana.

Islanti tarjoaa matkakohteena luontoa ja ihania retkiä

Luonto on Islannin myyntivaltti ja saarivaltion parhaimmat matkailunähtävyydet ovatkin juuri luonnon omia nähtävyyksiä. Islanti matkakohteena tarjoaa sinulle mahdollisuuden:

 • Nähdä erilaisia valaita valassafareilla
 • Ihastella jäätiköiden karua maisemaa
 • Lähestyä tupruttelevia tulivuoria
 • Kylpeä lämpimissä lähteissä
ApolloApollo

Suosituimpana Islannin matkakohteena voidaankin pitää juuri erilaisia kylpylöitä, joita on rakennuttu ympäri saaren geysirien. Kuumien lähteiden mineraalirikas vesi on hyväksi iholle ja lähteissä uiskentelu jäätiköiden keskellä on todellinen elämys.

Tärkeimmät luontokohteet, jotka matkailijan kannattaa maassa ehdottomasti nähdä ovat:

 • Snæfellsnesin jäätikkö ja tulivuori
 • Blue Lagoonin kuumat lähteet
 • Landmannalaugarin kansallispuisto
 • Vatnajökullin kansallispuisto
 • Dettifossin vesiputoukset

Suosittu matkailukohde on ehdottomasti myös saaren ihastuttava pääkaupunki Reykjavik. Kaupunki tunnetaan loistavasta ruokakulttuurista, yöelämästä sekä kiehtovista kulttuurinähtävyyksissä. Lisäksi Reykjavikin museoiden avulla on helppo tutustua maan historiaan -vesimerkiksi kiehtovaan viikinkiaikaan.

Lennot ja majoitus löytyvät helposti

Islantiin on helppo suunnata Suomesta, sillä suoria lentoja lähtee Helsingistä melko tiheään. Välilaskulliset lennotkin onnistuvat ja ne ovat usein halvempia. Lentojen hinnat eivät ole kovinkaan edullisia, hintojen alkaessa usein paristasadasta eurosta ylöspäin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Majoitusta löytyy runsaasti, varsinkin suosituimpaan matkustusaikaan kesäisin. Majoittuminen ei ole edullista Islannissa, joten majoitusvaihtoehtoja kannattaa ehdottomasti vertailla. Majoitusten hinnat ovat halvimmillaan syksystä kevääseen.

Valmismatkoja on tarjolla jonkin verran. Erilaisia teemamatkoja järjestetään joskus – voit esimerkiksi suunnata ratsastusleirille Islantiin. Omatoimimatkailu on kuitenkin suosittua ja helppoa!

Apollo – Islanti

Löydä parhaat lomatarjoukset Islantiin!

Etsi lomatarjouksia

Matkavinkit onnistuneeseen Islannin lomaan

Islanti matkakohteena on kiehtova, mutta maa ei ole niitä kaikista edullisimpia. Matkailu kannattaa suunnitella huolella ja vertailla hintoja, jotta onnistut saamaan edullisen ja elämyksellisen loman Islannissa! Pidä siis mielessä nämä matkavinkit kun suunnittelet Islannin lomaa:

 • Islanti ei siis ole edullinen matkailumaa, mutta budjetissa pysyy kunhan suunnittelet matkasi huolella.
 • Kesä on suosituinta matkailuaikaa, joka näkyy selkeästi hinnoissa.
 • Reykjavik on pieni, mutta siellä on runsaasti nähtävää ja tekemistä, joten varaa kaupungille riittävästi aikaa!
 • Auton vuokraaminen on helpoin tapa ottaa kaikki irti Islannista.
 • Golden Circle –matkailureitti vie kaikkien luontonähtävyyksien äärelle helposti ja sen voi tehdä itse tai ohjatuilla retkillä.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Islanti lomakohteena on elämyksellinen ja unohtumaton kokemus. Maan karu kauneus pysäyttää ja luontoa voisi ihastella loputtomiin. Ihan pelkkää ulkona samoilua maa ei kuitenkaan, sillä varsinkin pääkaupunki Reykjavikissa riittää ihasteltavaa myös sisätiloissa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti