Lentokone Hotellihaku
Lentokone Lentohaku
Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit

Islanti

Islanti ja upea luonto

Islannin lippuEuroopan laidalla sijaitseva Islanti tarjoaa dramaattisia maisemia, mutta maalla on kuitenkin tarjota lämmin sydän ja ystävälliset asukkaat. Matkailijalle Islanti tarjoaa huiman määrän ainutlaatuisia elämyksiä.

Islanti on vulkaaninen saari, jonka maisemat ovat paikoittain hyvinkin karua katsottavaa. Tulivuorenpurkaukset ovat tehneet maasta myös hedelmällisen ja paikoittain alueella on hyvinkin kauniita vehreitä alueita. Maan jäätiköt ovat näyttävä näky ja sen geysirit tarjoavat matkailijalle ihanan rentoutumismahdollisuuden.

Islantia kutsutaankin usein tulen ja jään maaksi. Jökulsárlónin jäätikköjärvi on taianomainen nähtävyys. Matkailijan kannattaa myös vieraille Blue Lagoonin luonnonkylpylässä sekä muissa Islannin kuumissa lähteissä. Islannissa riittää myös muita ulkoilma-aktiviteetteja. Voit esimerkiksi kokeilla melontaa tai jääkiipeilyä.

Pääkaupunki Reykjavik on kiehtova kaupunkikohde. Islannin pääkaupungissa asuu vain noin 200,000 asukasta, mutta siellä riittää silti tekemistä ja nähtävyyksiä. Siellä voi shoppailla pienissä, trendikkäissä putiikeissa tai tanssia vauhdikkaassa yöelämässä kaupungin klubeissa.

Islantilainen sää on suhteellisen viileä. Mikäli todella kylmä sää ei siis viehätä, Islantiin kannattaa matkata kesäkuukausina. Silloin Etelä-Islannin säät ovat noin 15-20 asteen tienoille. Talvella ilmasto on pimeää ja kylmää, mutta esimerkiksi hotellien hinnat ovat silloin halvemmat.

Koe siis tulen ja jään tanssia Islannissa!


Artikkelin sisältö

Islanti – matkat

Hotellit

Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit