Tärkeimmät Reykjavikin nähtävyydet

Maailman pohjoisimman pääkaupungin Reykjavikin nähtävyydet kutsuvat! Kulttuuria, historiaa ja kaunista luontoa löytyy nimittäin runsaasti tästä sympaattisesta kaupungista.

Reykjavik ei ole vain pohjoisin pääkaupunki, vaan se on lisäksi yksi pienimmistä. Itse asiassa Islannin pääkaupunki on koti suurimmalle osalla islantilaisista, joten kaupunki on ehdottomasti Islannin sykkivä sydän. Tulen ja jään maan parhaimmat nähtävyydet ovatkin sijoittuneet juuri Reykjavikiin. Alla ne tärkeimmät Reykjavikin nähtävyydet, jotka lomalla kannattaa katsastaa!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tärkeimmät nähtävyydet Reykjavikissa

Reykjavikin nähtävyydet vievät sinut tutustumaan maan rikkaaseen historiaan ja tuttuun, mutta samalla hieman eksoottiseen kulttuuriin. Tulivuoren synnyttämän saaren pääkaupunki on lisäksi täynnä kauniita luontonähtävyyksiä.

Hallgrímskirkja -kirkko

1. Hallgrímskirkja

Reykjavikin keskustan nähtävyydet tarjoavat oivan tavan aloittaa loma kaupungissa. Parhaan kuvan kaupungista ja sen värikkäistä taloista saat kiipeämällä Hallgrímskirkjan kirkon torniin. Yli 74 metrin korkeuteen kohoava torni tarjoaa sinulla 360-asteen näkymät kaupungin ylle. Sieltä voit bongata sitten muut Reykjavikin nähtävyydet, jotka haluavat käydä katsastamassa lähempää! Torniin on hieman alle 10 euron pääsymaksu ja kirkko on avoinna päivittäin lukuun ottamatta sunnuntaita.

Kotisivut: http://en.hallgrimskirkja.is/

Apollo – Reykjavik

Löydä parhaat lomatarjoukset Reykjavikiin!

Etsi lomatarjouksia

The Sun Voyager –teos

2. The Sun Voyager –teos

Reykjavikin nähtävyydet ovat usein hyvinkin vaikuttavia juuri ympäröivien maisemien ansiosta ja The Sun Voyager –teos on tästä oiva esimerkki. Atlantin rannalla Esjan vuoriston edessä lepäävä taideteos on maisemien lisäksi kaunis oodi viikinkiajoille ja ihmisyydelle. Teosta kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan auringon laskiessa!

Kotisivut: https://sunvoyager.is/

Fríkirkjan - kirkko

3. Fríkirkjan

Perinteistä islantilaista arkkitehtuuria voi ihastella Fríkirkjan kirkossa. Yksinkertainen, mutta kaunis kirkko sopii karuun maisemaan loistavasti. Kirkkojen ystävien kannattaa myös vierailla Dómkirkjanissa, joka on Reykjavikin vanhin kirkko.

Saga -museo

4. Saga –museo

Jos haluat tietää lisää Islannin viikinkihistoriasta, kannattaa tehdä vierailu Saga –museoon. Museo on muutenkin kaunis ja mielenkiintoinen nähtävyys Reykjavikissa. Museossa voit jopa heittää viikinkivaatteet yllesi ja napata itsestäsi hauskan kuvan kiertueen lopuksi!

Kotisivut: https://www.sagamuseum.is/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Gróttan majakka

5. Gróttan majakka

Reykjavikin nähtävyyksiä listattaessa ei voi olla mainitsematta noin kuuden kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaa Gróttan majakkaa. Vaikka majakkaan ei pääsekään sisälle, on se ulkoa vaikuttava näky, joka kannattaa ehdottomasti nähdä lomallaan. Huomioi, että majakkaa kannattaa mennä katsomaan laskuveden aikaan, sillä silloin majakalle voi vain kävellä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Reykjavikin kulttuurikeskus

6. Safnahúsiðn kulttuurikeskus

Safnahúsiõn talo toimii kulttuurikeskuksena aivan Reykjavikin keskustassa. Iso ja kaunis rakennus on täynnä erilaista islantilaista taidetta ja vanhoja esineitä. Jotkin keskuksen näyttelyistä vaihtuvat, joten tänne jaksaa palata yhä uudelleen!

Pohjolan talo, Norræna Húsið

7. Pohjolan talo eli Norræna Húsið

Monet Reykjavikin nähtävyydet ovat islantilaisten arkkitehtien ja taiteilijoiden käsialaa. Yksi poikkeus tähän on Pohjolan talo, jonka on suunnitellut meidän suomalaisten ylpeys, Alvar Aalto. Rakennusta kannattaa siis käydä ihastelemassa – siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä ja esityksiä säännöllisesti.

Kotisivut: https://nordichouse.is/en/

Muista myös nämä Reykjavikin nähtävyydet

Pienestä koostaan huolimatta Reykjavikista löytyy todella runsaasti katsottavaa. Yllä mainitut ovat vain ne tärkeimmät nähtävyydet Reykjavikissa, mutta maininnan ansaitsevat lisäksi:

  • Islannin kaunis ja moderni musiikkitalo Harpa
  • Keskustan ulkopuolella sijaitseva Perlan monitoimikeskus
  • Reykjavikin vanha satama
  • Vesturbæjarlaugin ulkoilmauimala
  • Valasnäyttely
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Älä unohda retkiä hieman kaukaisimpiin nähtävyyksiin

Reykjavikista järjestetään runsaasti retkiä, joille osallistuminen kannattaa, sillä niiden avulla näet helposti kaupungin ja maan parhaat nähtävyydet parhaiten. Retkien avulla voit päästä kokemaan sellaisiakin nähtävyyksiä ja elämyksiä kuin:

Reykjavikin nähtävyydet voivat viedä sinut melkoisiin seikkailuihin. Lähde siis tutustumaan ihastuttavaan ja sympaattiseen kaupunkiin!

Reykjavikin nähtävyydet

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti