LomarengasLomarengas

Blue Lagoon – Islannin rentouttavin ja lämpimin nähtävyys

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Islannin Blue Lagoon on matkailukohde, jonne täytyy suunnata ainakin kerran elämässä. Rentouttava, kaunis ja elämyksellinen ovat vain muutamia tapoja kuvailla tätä kokemusta!

Islanti on kiehtova matkailukohde, jonka luonto yllättää karulla ja kauniilla olemuksellaan. Yksi maan mielenkiintoisimpia ilmiöitä ovat tietenkin geysirit, eli kuumat lähteet, joista onkin tullut suosittuja matkakohteita. Niiden ympärille on rakennettu kylpylöitä, joista Blue Lagoon on maan tunnetuimpia.

Mikä on Blue Lagoon?

Blue Lagoon on siis Islannin tunnetuimpia kylpylöitä. Kylpylä on rakennettu maaperästä pulppuavien geotermisten lähteiden ympärille. Vesi pulppuaa pintaan jopa kahden tuhannen metrin syvyydestä. Tämän johdosta veteen on tarttunut erilaisia mineraaleja maaperästä, aiheuttaen veden vaaleansinisen värin ja maitomaisen tuoksun – siitä siis nimi Blue Lagoon. Vesi on ihanan lämmintä, sillä se voi parhaimmillaan olla jopa +40 asteista. Kun siis makaat ulkoilma-altaassa lämpimässä, ilman ympärillä ollessa hyvinkin kylmää, koet taatusti unohtumattoman elämyksen!

Blue Lagoonista on tullut maan suosituimpia kylpylöitä, sillä alueelle on helppo matkata ja altaita riittää runsaasti. Kylpylän ympärille on rakennettu tietenkin joukko erilaisia palveluita, joten Blue Lagoonissa on mahdollista myös:

  • Nauttia kahden eri ravintolan herkkuja, joko Moss tai Lava ravintolassa
  • Hankkia pikkupurtavaa kahvilasta tai kylpylän yhteydessä toimivasta ravintolasta
  • Nauttia erilaisista spa-hoidoista ja hieronnoista
  • Yöpyä alueen kahdessa hotellissa, Retreat Hotellissa tai Silica Hotellissa
  • Ostaa tuliaisiksi mineraalipitoisia ja luonnollisia ihonhoitotuotteita paikallisesta myymälästä

Blue Lagoon kylpylä on siis täydenpalvelun lomakohde!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Islannin Blue Lagoonin aukioloajat ja liput

Blue Lagooniin ei voi ihan noin vain pölähtää paikalle, vaan liput tulee varata etukäteen. Etukäteen varattavat liput tarvitaan juuri geotermisten lähteiden altaisiin – muihin Blue Lagoonin kylpyläpalveluihin voi tutustua ilman varaustakin.

Blue Lagoon on auki läpi vuoden, aukioloaikojen vaihdellessa hieman. Tässä tämän hetken aukioloajat:

  • 1.-4.6.klo 8.00-21.00
  • 6.-23.8. klo 7.00-23.00
  • 8.-31.12. klo 8.00-21.00

Huomioi, että jouluaattona Blue Lagoon on auki vain klo 8.00-15.00.

Entäpä sitten Blue Lagoonin hinnat? Kyseessä ei ole mikään Islannin halvin kylpylä, mutta kokemus on kyllä hintansa väärti ja varsin ainutlaatuinen. Lippuja on saatavilla eri paketteina:

  • Peruspaketti alkaen 6 990 islannin kruunua, eli reilut 50 euroa – hintaan sisältyy mutanaamio, pääsy Blue Lagoonin lähteisiin, pyyhe sekä valitsemasi drinkki.
  • Premium-paketti alkaen 9 900 islannin kruunua, eli reilut 70 euroa –hintaan sisältyy yllämainittujen lisäksi toinen valinnainen naamio, sandaalit, kylpytakki, pöytävaraus Lava –ravintolaan, jossa saat myös lasin kuohuvaa

Näiden lisäksi on mahdollista löytää erilaisia lippupaketteja erilaisine palveluineen. Voit esimerkiksi löytää paketteja, joihin kuuluu kuljetus Reyjavikista tai Keflavikista – tutki GetYourGuiden tarjouksia ja löydä sinulle sopivimmat liput paratiisiin!

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Näin lähdet tutustumaan Blue Lagooniin

Blue Lagoon sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Reykjanesin geopuistossa. Kylpylä on noin 20 minuutin ajomatkan päässe Keflavíkin lentokentästä ja noin 50 minuutin päässä pääkaupunki Reykjavikistä. Molemmista lähtee kerran tunnissa bussikuljetus Blue Lagooniin. Liput kyyteihin on varattavissa nettisivuilta. Kuten todettua, myös joihinkin lippupaketteihin voi kuulua ilmainen kuljetus.

Paikalle pääsee kätevästi kyllä vuokra-autollakin! Islanti on kaunis maa, joten omalla autolla saarivaltion tutkiminen kannattaa. Pysäköinti kylpylässä ei maksa mitään.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Huomioi muuten, että kylpylä on todella suosittu ja väkeä riittää! Rauhallisinta aikaa vierailuun löytää ehdottomasti syksyllä, talvella tai aikaisin keväällä. Lisäksi omaa rauhaa on eniten usein aikaisin aamusta tai myöhään illasta.

Blue Lagoon on ehdottomasti elämys, joka kannattaa jokaisen matkailijan kokea!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti