MatkapojatMatkapojat

Esittelyssä Islannin kuumat lähteet – luonnon parasta antia

Islannin kuumat lähteet ovat kokemus, joka ei hetkessä unohdu. Tässä vinkit, joiden avulla tämäkin elämys onnistuu helposti!

Islannista on nopeasti kasvamassa hurjan suosittu matkailumaa. Tämä on ansaittu kunnia, sillä maan luonto tarjoaa runsaasti kaunista nähtävää ja ainutlaatuista koettavaa. Islannin kuumat lähteet ovat juuri tällainen kokemus, jotka jokaisen matkailijan tulisi kokea kerran elämässään.

Mitä kuumat lähteet oikein ovat?

Islanti on vulkaanisesti aktiivinen maa, sillä se on syntynyt mannerlaattojen liitoskohtaan. Maassa on runsaasti tulivuoria ja kuumia lähteitä. Kuumat lähteet syntyvät pohjavesien lämmetessä maankuoressa. Kuuma vesi nousee kevyempänä aivan maanpinnan lähellä olevaa kylmää vettä korkeammalle, joka aiheuttaa sihisevän ja höyryävän vesipatsaan pulpahtamisen pintaan.

Islannin tulivuoret ja kuumat lähteet ovat siis huikea kokemus, varsinkin kun maa tunnetaan lisäksi ympäröivistä jäisistä maisemistaan. Veden lämpötila on usein +30 asteen kieppeillä, mikä tekee lähteistä todella mukavan uimiseen. Kyllä vain! Näissä kuumissa lähteissä ja niiden synnyttämissä altaissa voi nimittäin lisäksi uida ja istuskella.

ApolloApollo

Islannin kuumat lähteet

Kuumat lähteet Islannissa voi löytää oikeastaan melkein mistä tahansa. Niitä on runsaasti ympäri saaren, joten lomailijan on helppo matkustaa näkemään ja kokemaan tämäkin huikea luontotapahtuma.

Alla esittelyssä ne tunnetuimmat Islannin kuumat lähteet:

Blue Lagoon, Islanti

Blue Lagoon

Monet Islannin kuumat lähteet on muunnettu kylpylöiksi. Niistä tunnetuin on Blue Lagoon kylpylä, joka kannattaa pitää mielessä matkaa suunniteltaessa. Kylpylään on  helppo mennä joko vuokra-autolla Reykjavikista tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä sinne on suoria bussilinjoja. Kylpylän sisäänpääsymaksu on 60 eurosta alkaen, mutta mineraalipitoinen lämmin vesi on ihastuttava ja puhdistava kokemus hinnasta huolimatta.

Blue Lagoonin sijasta voit harkita näitäkin kuumien lähteiden ympärille rakennettuja kylpylöitä:

  • Fontana Laugarvatnillassa
  • Jarõböõin Myvatn –järvellä
  • Secret Lagoon Etelä-Islannissa
  • Krauma Borgarnesissa

Kotisivut: https://www.bluelagoon.com/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Grjotagjan kuumat lähteet

Grjotagja

Televisiosarja Game of Thronesin ystävät haluavat taatusti käydä tutustumassa Grjotagjan kuumiin lähteisiin. Tämä Islannin pohjoisosissa sijaitseva kuuma lähde esiintyy nimittäin sarjassa. Luolan lähin kylä on Reykjahlíõin kylä, josta on lyhyt kävelymatka lähteille. Luolan vedet eivät aina ole tasaisen lämpöisiä, joten kylpeminen niissä voi hieman riippua tuurista. Luolasto on kuitenkin todella kaunis ihan vain vaelteluun.

Hveravellirin luonnonpuisto

Hveravellir

Islannin kuumat lähteet sijaitsevat kauniissa maisemmissa ja juuri Hveravellirin luonnonpuisto on ehdottomasti kaunis paikka niiden bongailuun. Tämä luonnonpuisto pitää sisällään useampi höyryäviä lähteitä. Hveravelliriin tehdään useita retkiä, jotka kannattavat pistää harkintaan. Varsinkin hevostenystävät nauttivat taatusti sinne tehdyistä hepparetkistä.

Kotisivut: http://hveravellir.is/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Geysir Islannissa

Geysirin geoterminen alue

Monet kuumat lähteet Islannissa sijaitsevat juuri Geysirin geotermisellä alueella – nimensä mukaisesti! Alue tunnettiin aiemmin nimellä Hverasandar ja sen kuumat lähteet ovat Laugafellin pienen vuoren itäpuolella. Kuumia lähteitä on alueella todella runsaasti ja ne ovat usein aktiivisia, joten voit nähdä tämän luontotapahtuman täydessä tohinassa.

Apollo – Islanti

Löydä parhaat lomatarjoukset Islantiin!

Etsi lomatarjouksia

Vinkkejä Islannin matkan suunnitteluun

Islantiin on helppo matkata Suomesta. Lentoja löytyy niin suorina kuin jatkolennoillakin. Kuumat lähteet voi kokea helposti omatoimisesti, mutta niiden ympärille rakennettuihin kylpylöihin löytyy lisäksi valmiita kylpylälomapaketteja.

Jotta koet Islannin kuumat lähteet parhaiten, sinun kannattaa:

  • Harkita autonvuokraamista, mutta vältä aivan syrjäisimpiä lähteitä, sillä pikkutiet voivat joskus olla huonosti hoidettuja.
  • Muistaa varautua kylmään säähän – Islanti ei ole rantalomakohde!
  • Tehdä matkabudjetti ja varata majoitukset etukäteen. Islanti ei ole halpa maa, mutta siellä voi matkata edullisesti tarjouksia hyödyntämällä.

Näiden vinkkien avulla Islannin matkasi on onnistunut ja voit nauttia kuumien lähteiden hellästä lämmöstä!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Islannin kuumat lähteet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti