MatkapojatMatkapojat

Nämä Santorinin nähtävyydet on koettava

Santorinin saari on yksi maailman kauneimpia. Mutta mitkä ovat ne parhaimmat Santorinin nähtävyydet, jotka matkalaisen tulisi kokea?

Kreikkaan kuuluva Santorini on yksi suosituimpia matkakohteita. Tämä pieni ja kaunis saari on tunnettu postikorttimaisista maisemistaan. Kreikan kauneimmaksi saareksikin kutsuttu Santorini tarjoaa niin romantiikkaa, maukkaita makuja kuin loistavia nähtävyyksiä. Alla ne upeimmat Santorinin nähtävyydet, jotka kutsuvat sinut syleilyynsä tälle ihastuttavalle saarelle.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Firá, Santorini

1. Firá

Parhaimmat Santorinin nähtävyydet löytyvät ehdottomasti saaren pääkaupungista ja koko paikka on jo itsessään melkoinen nähtävyys. Kaupungin maisemat ja ihanat tavernat tarjoavat sitä parasta tekemistä Santorinissa. Käy katsastamassa lisäksi:

  • Thiran esihistoriallinen museo
  • Arkeologinen museo
  • Matin taidegalleria
  • Ortodoksinen kirkko
  • Vanha satama-alue

Firásta kannattaa ehdottomasti lisäksi laskeutua Skalan satamakylään. Matkan voi taittaa joko köysiratavaunun kyydissä tai laskeutumalla alas kaunista, mutta hurjaa portaikkoa!

Apollo – Santorini

Löydä parhaat lomatarjoukset Santoriniin!

Etsi lomatarjouksia

Akrotírin kaivaukset Santorinissa

2. Akrotírin kaivaukset

Noin 12 kilometrin päässä Firásta sijaitsevat Akrotírin kaivaukset. Ne ovat merkittävä arkeologinen nähtävyys ja jännittävä katsaus saaren elämään. Kyseessä on pieni asumuskeskittymä, joka hautautui tulivuorenpurkauksen alle noin 1700 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Katso upeita kuvia: https://www.ontheluce.com/ancient-city-akrotiri-santorini/

ApolloApollo

Akrotírin majakka, Santorini

3. Akrotírin majakka

Nähtävyydet Santorinissa Akrotírin kylän lähellä eivät lopu kaivauksiin, vaan aivan koko saaren eteläosista löytyy kiehtova majakka. Majakka ei itsessään ole erityinen, mutta maisemat majakasta ovat henkeäsalpaavat.

Thira, Santorini

4. Thira

Firán ja Akrotírin lisäksi Thiran kaupunki on upeimpia nähtävyyksiä Santorinissa. Tämä spartalaisten perustuma kaupunki sijaitsee 400 metrin korkeudessa. Sen muinaisilta raunioilta löytyy nykyään mielenkiintoinen museo.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Pyrgos, Santorini

5. Pyrgos

Nähtävyydet Santorinissa tarjoavat matkailijalle myös ihanan Pyrgosin kylän. Saaren entinen pääkaupunki oli pitkään matkailijoille tuntematon, mutta se on viime vuosina kasvattanut suosiotaan huimasti. Kylästä löytyy runsaasti kivoja kahviloita, sen sokkeloisten katujen tarjotessa ihania yksityiskohtia ja kauniita rakennuksia kuvattavaksi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Santorinin punainen ranta

6. Punainen ranta

Parhaat Santorini nähtävyydet ovat sijoittuneet hyvinkin lähellä toisiaan ja juuri Akrotírin kylän lähistöllä riittää nähtävää. Punainen ranta on ehdottomasti vierailunarvoinen kohde kävelymatkan päässä raunioilta ja yksi Kreikan upeimpia rantoja. Jylhät punaiset kalliot hehkuvat sinisen meren välkkeessä todella kauniisti.

Néa Kaménin tulivuorikraatteri

7. Néa Kaménin tulivuorikraatteri

Parhaimmat Santorinin retket vievät sinut ihastelemaan Néa Kaménin kraatteria. Firásta lähteviä opastettuja patikkaretkiä tämän pienen saaren kraatterin huipulle järjestetään runsaasti ja maisemat huipulta ovat hienot.

Oían auringonlasku

8. Oían auringonlasku

Auringonlaskuko muka nähtävyys? Sinun tulee ehdottomasti kokea se Oían kuvankauniissa kylässä, sillä tämä romanttinen näky kyllä saa sinutkin uskomaan sen erikoisuuteen.

Valmiita retkiä tai omatoimista tutkailua

Santorinin nähtävyydet voi kokea ohjattujen retkien avulla tai omatoimisesti. Saari on todella pieni ja kompakti, joten voit käyttää huoletta yhden päivän nähtävyyksien parissa. Muista vain pakata matkaan hyvät kävelykengät!

Milloin Santorinin nähtävyydet ovat parhaimmillaan?

Nähtävyyksiä Santorinissa kannattaa ehdottomasti lähteä ihastelemaan kesäkuukausina. Saaren ilmasto on parhaimmillaan aina toukokuusta lokakuuhun. Tässä hieman tietoja Santorinin säästä:

  • Heinä-elokuu ovat saaren kuumimmat kuukaudet lämpötilan puolesta.
  • Keväällä ja syksyllä lämpötila kohoaa päivisin yli +20 asteen, mutta iltaisin voi olla hieman viileämpää.
  • Sateisinta on joulu-tammikuussa.
  • Talvisin lämpötilat kohoavat harvoin +15 asteeseen.

Santorinin nähtävyydet kannattaa siis käydä katsastamassa keväällä, kesällä tai syksyllä, jotta saat saaresta kaiken irti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Rentouttavaa ja mielekästä tekemistä

Santorinin nähtävyydet kiehtovat monenlaisia matkailijoita, saaren ollessa loistava rentouttavaan ja romanttiseen lomaan. Aivan pienille lapsille saaren melko jyrkät rannat eivät välttämättä sovi, mutta tekemistä Santorinissa kuitenkin riittää myös teini-ikäisille. Tämä paratiisi on kiehtova sekoitus rentouttavaa menoa ja tekemisen täyteisiä päiviä!

Santorinin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti