Madeiran nähtävyydet vievät hurmaavaan luontoon

Madeira tunnetaan kauniista luonnostaan ja ihastuttavista pikku kylistään. Eipä siis ihme, että Madeiran nähtävyydet vievät hurmaavien talojen ja luonnonihmeiden pariin rentoutumaan ja nauttimaan!

Kun haussasi on rentouttava ja leppoisa loma kauniissa maisemissa, on Madeira todella hyvä valinta lomakohteeksi. Viettelevä saari tarjoaa runsaasti mielenkiintoista tekemistä ja ihastuttavimmat Madeiran nähtävyydet vievät sinut keskelle kaunista luontoa sekä kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin. Tekemistä siis riittää rantaloman oheen riittävästi ja nähtävyydet kiinnostavat taatusti kaikenlaisia matkaajia.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kauneimpia nähtävyyksiä Madeirassa

Kuvankauniin luonnon omaava Madeira tunnetaan kukkaviljelmistään ja hyvistä patikointimahdollisuuksistaan. Saarelle kannattaakin ehdottomasti tulla nauttimaan luonnosta ja ihastella näitä Madeiran nähtävyyksiä.

Cabo Girão –jyrkänne

1. Cabo Girão –jyrkänne

Madeiran nähtävyydet –listat mainitsevat melkein aina Cabo Girãon jyrkänteen. Pystysuora jyrkänne on maailman toiseksi korkein ja jyrkänteellä on pitkät juuret portugalilaiseen mytologiaan. Jyrkännettä voi ihastella eri tavoin, joista laivaretki on ehdottomasti kivoin – pääset samalla ihastelemaan kauniita delfiinejä ja valaita, joita löytyy lähistöltä!

Pico do Areeiro –vuori

2. Pico do Areeiro –vuori

Pico do Areeiro (1 818 m) on kaunis Madeiran kolmanneksi korkein vuorenhuippu. Vuoren huipulta voit kokea uskomattomia maisemia, eikä tälle huipulle tarvitse itse kavuta, sillä voit ajaa huipulle suoraan autolla. Jos voimia kuitenkin riittää, ota suunnaksi Pico Ruivo (1 862 m). Madeiran korkein huippu tarjoaa uskomattomat näkymät kaikkialle saareen.

São Vicente –laavaluolastot

3. São Vicente –laavaluolastot

Laavavirtojen muovaaman saaren tulivuoriperäistä historiaa kannattaa mennä ihastelemaan São Vicenteen. Nämä laavavirtojen muovaamat luolastot ovat nimittäin uskomattoman kauniita. Luolat sijaitsevat Madeiran pohjoisosissa ja niihin järjestetään runsaasti erilaisia retkiä.

Kotisivut: http://grutasecentrodovulcanismosaovicente.com/en/

Apollo – Madeira

Löydä parhaat lomatarjoukset Maideralle!

Etsi lomatarjouksia

Monte Palaca Tropical Garden –puutarha

4. Monte Palaca Tropical Garden –puutarha

Kauniit Madeiran nähtävyydet vietät ihastelemaan myös ihmisen muokkaamaa luontoa. Pääkaupunki Funchalin lähistön Monte –kukkulan päältä löytyy nimittäin ihastuttava Monte Palace Tropical Garden. Puutarha on tunnettu upeasta kukkaloistostaan, joka ei hetkessä unohdu mielistä.

Puutarhoja Madeirassa muuten riittää, Monten lisäksi kannattaa käydä ihastelemassa ainakin näitä paikkoja:

  • Madeiran kasvitieteellinen puutarha, eli Jardim Botânico
  • Quinta do Palheiro Ferreiro
  • Funchalin kaupunginpuisto
  • Quinta do Arcon ruusutarha

Kotisivut: https://montepalacemadeira.com/desktop/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Porto Monizin uima-altaat

5. Porto Monizin uima-altaat

Luonnon omat uima-altaat ovat harvinaisia, mutta niitäkin löytyy Madeiralta. Porto Monizin altaat ovat todella suuret, joten niissä riittää tilaa temmeltää ja uida. Uima-altaista avautuu lisäksi todella kauniit maisemat merelle.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muut Madeiran nähtävyydet

Nähtävyydet Madeirassa eivät kuitenkaan vie pelkästään luontoon. Saari on täynnä todella sympaattisia pikku kyliä ja kaupunkeja, jotka tarjoavat runsaasti mielenkiintoista nähtävää. Tee vierailu siis myös näihin kohteisiin:

Curral das Freiras Madeiralla

6. Curral das Freiras

Vuorten kätkemä Curral das Freiras, eli Nunnienlaakso, on ehkäpä yksi viehättävimpiä kyliä koko maailmassa. Vuorten keskellä laaksossa sijaitseva kylä on kuin eristäytynyt pikku maailma ja sen ihanat pienet kujat ja talot ovat rauhoittavaa katseltavaa.

Santana, Madeira

7. Santana

Madeiran pohjoisosissa sijaitseva Santana tunnetaan ihanista harjakattotaloistaan. Kaupungista löytyy vielä alkuperäisiä savesta tehtyjä taloja, jotka ovat todella viehättäviä. Olkikatot vain lisäävät talojen viehätystä.

Funchal, Madeira

8. Funchal

Eikä kannata unohtaa Madeiran pääkaupunkia. Funchal on täynnä puutarhoja, viinikellareita ja pieniä museoita, joissa viettää aikaa, jos rannat ja ostokset eivät kiinnosta. Pääkaupunki sopii ihan lomakohteeksi, mutta ainakin päiväretki kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tehdä muualtakin Madeiralta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Madeiran nähtävyydet rentouttavaan lomaan

Nämä parhaat Madeiran nähtävyydet takaavat rentouttavan loman. Nähtävyydet vievät luontoon ja kauniilla kujille ihastelemaan ja pysähtymään. Madeira on todellakin loistava matkakohde juuri silloin, kun kaipaat rentouttavaa menoa ja hauskaa tekemistä ilman stressiä!

Madeiran nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti