MatkapojatMatkapojat

Unohtumattomia elämyksiä Turkissa – rantaa, nähtävyyksiä ja historiaa

Turkki tarjoaa kokemisen arvoisia elämyksiä, jotka sopivat niin perhelomailijoille kuin pariskunnallekin. Maan rannikko on täynnä vehreitä rantakohteita ja lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Etelä-Turkissa voi viettää unohtumattoman loman upeassa ympäristössä. Kuuluisa Alanyan alue on suosittu turistien keskuudessa ja se tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, ravintoloita ja ostospaikkoja. Matkan varrelta löytyvien muinaisten raunioiden tutkiminen tuo mielenkiintoista vaihtelua rantaloman oheen.

Kaupungeissa voi ihailla maan ainutlaatuista arkkitehtuuria ja historiaa sekä tutustua paikalliseen ruoka- ja juomatarjontaan. Istanbulissa voi esimerkiksi tutustua Topakin palatsin hulppeaan arkkitehtuuriin tai vaeltaa vanhojen basaarien labyrinteissa etsimässä lahjoja itselle tai ystäville. Loppumatkan voi viettää rentouttavasti herkullisen turkkilaisen ruoan ääressä: mezze-ateriat ovat suosittu valinta, sillä ne koostuvat useasta pienestä annoksesta, jotka sisältävät mm. kebabia, hummusta ja falafelia – kaikkia maan antimia.

Upeita rantoja ja turkoosia vettä – loistava loma Turkin aurinkoisilla hiekkarannoilla

Turkin aurinkoiset hiekkarannat tarjoavat loistavan lomanviettopaikan. Upeat rannat ja turkoosin siniset vedet ovat täydellinen paikka rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen. Rannoilla voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten sukellusta, purjelautailua ja melontaa. Kauniiden rantojen lisäksi Turkin matkat tarjoavat paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Turkissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin sekä paikallisiin tapoihin ja ruokiin. Myös alueen luonnonpuistoissa, joissa voi ihailla upeita maisemia ja eläimiä, kannattaa käydä. Turkin aurinkoisilla hiekkarannoilla voi viettää unohtumattoman loman, joka tarjoaa monenlaista tekemistä niin aktiivisille kuin rentoutumisesta pitäville ihmisille.

Vuosisatojen takainen historia Turkissa – maan ainutlaatuinen menneisyys

Turkki on yksi maailman vanhimmista kulttuureista, ja se on ollut keskeinen sivilisaatio jo tuhansia vuosia. Maan ainutlaatuinen historia ulottuu aina antiikin Kreikan ja Rooman valtakuntien ajoista nykypäivään. Turkin alueella on monia arkeologisesti merkittäviä paikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua maan menneisyyteen. Esimerkiksi Troijan muuri, joka rakennettiin noin 3000 vuotta sitten, on yksi maailman vanhimmista muureista. Myös Efesoksen temppeli ja Kappadokian luolastot ovat suosittuja turistikohteita. Turkin historiaan voi tutustua myös museoissa ja gallerioissa. Istanbulissa sijaitseva Topkapi-palatsi on yksi maailman suurimmista museoista, ja se tarjoaa runsaasti nähtävää niin arkkitehtuurin kuin taiteenkin saralta. Myös Ankara-museo esittelee laajan kattauksen Turkkiin liittyviä esineitä eri ajoilta. Vierailemalla Turkin eri alueilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan paremmin. Monet alueet ovat edelleen hyvin perinteisiä, minkä ansiosta voi saada ainutlaatuisen näkemyksen maan menneisyydestä.

Aktiivilomailua kauniiden rantojen äärellä – sopivan lomanviettopaikan valinta Turkissa

Turkki on täydellinen lomakohde aktiivilomailijoille. Rannikko tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia viettää aikaa ulkona ja nauttia kauniista maisemista. Rantalomalla voi uida, snorklata ja sukeltaa sekä harrastaa vesihiihtoa ja purjelautailua. Myös tutustuminen paikalliseen kulttuuriin ja historiaan on antoisaa. Turkin rannikolla on myös paljon antiikin ajan muistomerkkejä, joita voi käydä ihastelemassa. Osallistumalla paikallisiin tapahtumiin ja festivaaleihin puolestaan pääsee nauttimaan paikallisesta ruoasta ja musiikista.

Turkin rannikoilla on monenlaisia lomakohteita, jotka sopivat erilaisille budjeteille ja tarpeille. Perheelle tai ystävien kesken voi valita rantaloman, tai vaikka jonkin saaren rentoutumiseen ja rentoon tunnelmaan. Jos haluaa olla lähellä vilkkaita kaupunkeja, voi valita esimerkiksi Bodrumin tai Antalyan alueen. Kun itselle sopiva lomanviettopaikka Turkin rannikoilta on valittu, kannattaa varmistaa, että majoituspaikka tarjoaa kaiken tarvittavan mukavalle lomalle.

Kuinka paljon maksaa loma Turkissa?

Loman hinta Turkissa riippuu monista tekijöistä, kuten matkan pituudesta, majoituksen tyypistä ja sijainnista sekä valittujen palvelujen määrästä. Yleisesti ottaen loma Turkissa voi maksaa joitain satoja euroja, mutta onnistuu myös pienemmällä budjetilla. Esimerkiksi hotellihuoneiden hinnat alkavat noin 20-30 eurosta yöltä ja ruokailun hinta on 5-10 euroa henkilöltä. Lisäksi täytyy  tietysti ottaa huomioon mahdolliset pääsylippumaksut ja liikkuminen kohteessa.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää: