MatkapojatMatkapojat

Turkin lomakohteet tarjoavat jokaiselle jotakin

Turkin lomakohteet ihastuttavat matkailijan monipuolisuudellaan. Tähän temperamenttiseen ja tuliseen maahan voi matkata nauttimaan niin auringosta kuin kulttuuristakin.

Turkki on helppo ja turvallinen valinta monelle matkaajalle. Maasta löytyy sopivia kohteita niin lapsiperheille kuin reppureissaajankin menoihin. Turkki on myöskin sopiva sekoitus niin luksusmatkan mahdollisuuksia kuin edullisempia matkavaihtoehtojakin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Turkin lomakohteet tarjoavat ripauksen ihanuutta jokaiselle

Turkki on mainio matkailumaa ja sieltä voi löytää mieleisen kohteen moneen eri matkakuumeeseen. Maa on perinteisesti ollut suosiossa sen takuuvarman auringon ja sileiden rantahietikoiden ansiosta rantalomakohteena. Turkissa voi nauttia lämmöstä jo huhtikuussa ja helteiset säät kestävät yleensä aina syyskuun loppuun. Vielä lokakuussakin on Turkkiin mahdollista tehdä rantaloma ja varsin edullisesti!

Mutta Turkin lomakohteet ovat muutakin kuin hiekkarannikkoa. Turkin pohjoisosat ovat vuoristojen syleilyssä ja siellä voikin nautti perinteisestä talvilomasta laskettelun parissa. Turkin luonto on myös hyvää patikointi maastoa ja rannikolla voi harrastaa sukellusta sekä kalustusta.

Mikäli aktiiviloma urheilun ja harrastusten parissa ei ole sinun juttusi, Turkin lomakohteet sisältävät myös paljon kulttuuria, historian havinaa sekä ruokaelämyksiä. Kaupunkikohteissa voi tutustua niin kiehtovaan arkkitehtuuriin kuin edullisiin ostosmahdollisuuksiin.

ApolloApollo

Turkin lomakohteet TOP 5

Turkista löytyy kohteita siis moneen makuun. Suosikkikohteiden valinta on aina vaikeaa, mutta Turkista haaveilevien kannattaa pitää nämä viisi kohdetta mielessään.

Alanya, Turkki

1. Alanya

Alanyaa voi kutsua aidoksi ja oikeaksi lomailijan paratiisiksi. Tämä kallioniemekkeen keskellä sijaitseva kaupunki tarjoaa nimittäin mainion yhdistelmän ranta- ja aktiivilomaa. Alanyan kaksi suurta ranta-aluetta ovat jakautuneet niin, että itäpuolen rannoista voivat nauttia lapsiperheet kun taas länsipuolen rannat ovat enemmän aikuiseen makuun. Alanyan rantakaduilla voi kokeilla herkullista turkkilaista ruokaa, tehdä ostoksia basaareissa sekä tanssia kaupungin sykkeessä kivoissa baareissa. Alanyasta löytyy myös muutamia nähtävyyksiä, joissa kannattaa vierailla.

Apollo – Turkki

Löydä parhaat lomatarjoukset Turkkiin!

Etsi lomatarjouksia

Belek, Turkki

2. Belek

Belek on luonnonkaunis kaupunki, jossa viihtyvät niin lapsiperheet kuin aktiivilomailijatkin. Lapset viihtyvät vesipuistossa ja ranta-aluetta koristavat erilaiset hiekkataiteilijoiden luomukset, jotka lumoavat niin perheen pienemmät kuin vanhimmatkin jäsenet. Belek on tunnettu golfkentistään, joita alueelta löytyy peräti 14 kappaletta. Tämä moderni lomakeskus tarjoaa rentoa menoa leppoisaan rantalomaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Istanbul, Turkki

3. Istanbul

Turkin suurin kaupunki on kohde kiehtovaan kaupunkilomaan. Kaupunki on kirjaimellisesti idän ja lännen rajalla ja se tarjoaakin sekoituksen molempia kulttuureita. Istanbulin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sinen moskeija. Basaareista voi tehdä ihania löytöjä ja kaupungin sykkeessä voi nauttia turkkilaisesta ruuasta ja yöelämästä.

Side, Turkki

4. Side

Siden pitkät ja valkeat hiekkarannat lumoavat matkailijan. Tämä viehättävä satamakaupunki on sopiva kohde varsinkin lapsiperheille ja leppoisaan rantalomaan. Vuoristoon asti kiemurteleva kaupunki on täynnä historian havinaa ja laadukkaita ravintoloita. Alueen hotellit ovat pullollaan ihania uima-altaita, joilla viilentyä jos rantahiekka alkaa kuumottamaan.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bodrum, Turkki

5. Bodrum

Bodrum on lumivalkeine taloineen ihastuttava kohde, jonne matkustavat niin ulkomaalaiset kuin paikallisetkin lomailijat. Tämä historiallinen rantakaupunki soveltaa kaupunkilomaan, mutta myös perinteisiin rantalomaan. Bodrumin vilkas yöelämä tarjoaa monipuolisesti tekemistä ja sieltä voi tehdä päiväretkiä läheisiin saariin. Myös turkkilaisella goulet-aluksella purjehtiminen on ihastuttava kokemus.

Turkin suosituimmat lomakohteet

Turkin lomamatkat ovat siis ripaus vähän kaikkea ja maasta löytyy taatusti koettavaa kaikenlaisille matkaajille. Turkin suositummat lomakohteet kiehtovat runsaudellaan, mutta myös tarjonnallaan.

Rantalomakohteet

Rantaloma Turkissa onnistuu muun muassa näissä ihanissa kohteissa:

  • Marmaris
  • Alanya
  • Gümbet
  • Antalya
  • Side

Aktiivilomakohteet

Jos taas haaveilet aktiivilomasta, johon kuuluu paljon erilaisia harrastemahdollisuuksia, kannattaa sinun kokeilla esimerkiksi Kusadasin kaupunkia. Tämän kohteen ympärille on paljon vesiurheilua ja purjehdus on alueen suosituimpia harrastuksia. Golffarin taas tulee suunnata Belekiin. Kappadokia taas on huikeiden näkymien ja luontonsa johdosta paras kohde patikoijille.

Kaupunkilomakohteet

Mielessäsi voi myös siintää ihastuttava kaupunkiloma ja Turkista löytyykin roppakaupalla sopivia kohteita.

Kaupunkilomakohteista erityisen maininnan ansaitsevat:

  • Istanbul
  • Izmir
  • Bodrum
  • Ankara

Nämä kaupungit ovat pullollaan ihastuttavia basaareja, joissa tehdä edullisia löytöjä. Jokainen kaupunki on myös kauniin arkkitehtuurin omaava ja tarjontaan kuuluu runsaasti kulttuuria, niin taiteen kuin teatterinkin saralta.

On myös hyvä muistaa, että monet yllä olevista kohteista eivät tarjoa vain yksipuolista tekemistä vaan niissä voi tehdä monia eri asioita. Izmirissä voi harrastaa monenlaista, Belekissä pääsee nauttimaan myös rantalomasta ja Alanya lomakohteena soveltuu myös ostosten tekoon ja kulttuurista nauttimiseen. Alanyai suosituin Turkin lomakohde, josta löytyy hotelleja ja tekemistä niin lapsiperheille kuin aikuisillekin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Pidä mielessä nämä kun matkustat Turkkiin

Turkin lomakohteiden turvallisuus on monella mielessä matkaa varatessa. Turkki jakaa rajaviivan sodan runteleman Syyrian kanssa ja se on joskus uutisissa ikävimmissä merkeissä, vaikka maa onkin välttynyt vakavimmilta välikohtauksilta.

Maa on kaikesta huolimatta kuitenkin turvallinen lomakohde. Toki siellä, kuten missä tahansa muuallakin matkatessa, kannattaa sinun käyttää maalaisjärkeä. Yksin ei kannata liikkua hyvin myöhään, varsinkaan jos olet nainen. On myös hyvä pitää arvotavarat hotellin lukkojen takana ja kaupungilla kannattaa pitää mieli valppaana. Maa on kuitenkin aivan turvallinen kohde matkailijalle, olitpa sitten pakettimatkalla tai omatoimisesti liikenteessä.

Turkin lomakohteet ovat siis loistava valinta niin kesä- kuin talvilomaankin. Maahan voi tehdä matkan perheen kanssa tai valita sen kohteeksi, kun haluat kavereiden kanssa viihteelle. Lähde siis tunnelmalliseen ja tuliseen Turkkiin!

Turkin lomakohteet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti