LomarengasLomarengas

Mitkä Alanyan nähtävyydet kannattaa lomallaan kokea?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Alanya ei ole vain pelkkää auringonpaistetta, vaan kohteessa riittää runsaasti myös mielenkiintoista tekemistä. Tässä esittelyssä kiehtovimmat Alanyan nähtävyydet.

Turkissa sijaitseva Alanya on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista. Tähän kauniiseen lomakohteeseen matkataan usein juuri rantalomalle, mutta kaikkia päiviä ei todellakaan tarvitse viettää hiekkarannalla. Alanyan nähtävyydet nimittäin tarjoavat kivaa vaihtelua lomapäiviin! Mitä nähtävää Alanyassa sitten onkaan?

Alanyan linnoitus

1. Alanyan linnoitus

Kaikista suosituin nähtävyys on Alanyan linnoitus. Tätä Kale –kukkulalla sijaitsevaa linnoitusta ei oikein voi olla edes huomaamatta. Linnoitus kohoaa noin 250 metriin, tarjoten henkeäsalpaavan kauniit maisemat niin merelle kuin itse Alanyan kaupunkiinkin.

1200-luvulla rakennettua linnoitusta kannattaa käydä ihastelemassa, matkan kukkulalla taittuessa joko bussilla, vuokra-autolla tai vaikkapa kävellen! Matkan varrella kun on runsaasti kauppoja ja kahviloita, joissa levätä tarpeen vaatiessa.

Alanyan Punainen torni

2. Punainen torni

Alanyan nähtävyydet ovat komeata katsottavaa ja Punainen torni, eli Kizil Kule, on juuri toinen tällainen massiivinen näky kaupunkikuvassa. Punainen torni kuuluu itse asiassa Alanyan linnoitukseen, mutta torniin voi tutustua kukkulan alaosissa, jos matka linnoitukseen asti ei kiehdo.

Tornia on käytetty puolustamaan Alanyaa aikojen saatossa ja pyöreä torni onkin jylhä, mutta silti kaunis nähtävyys. Tornista saa loistavia kuvia matka-albumiin ja viereinen satama-alue viihdyttää torniin tutustumisen jälkeen!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Damlatas tippukiviluola

3. Damlatas –tippukiviluola

Luonnon omia nähtävyyksiä Alanyassa ja sen liepeillä riittää runsaasti. Näistä Damlatas –tippukiviluola kannattaa katsastaa, varsinkin jos kaipaat viilennystä kuumuuteen!

Luolasto löydettiin vasta vuonna 1949, mutta siitä on tullut jo todella suosittu nähtävyys hyvine palveluineen. Mineraalipitoinen ilma antaa ihanan rentouttavan olon retkeen, eikä siellä kävijöistä huolimatta ole koskaan kiireinen tai rauhaton olo.

Atatürkin talo Alanyassa

4. Atatürkin talo

Alanyan nähtävyydet kiehtovat myös historiasta kiinnostuneita. Turkin johtaviin poliittisiin hahmoihin kuulunut Atatürk on paikallisille tärkeä isähahmo. Kaupungin pääbasaarin ja linja-autoaseman lähellä sijaitseva Atatürk –talo on siksi kiehtova kohde vierailtavaksi.

Ottomaanien ajan rakennusta  muistuttavan talon sisustus huokuu 1930-lukua. Museoon voi tutustua ilman pääsymaksua ja sen lähellä on runsaasti aitoja, turkkilaisia ravintoloita, joissa nauttia vierailun päätteeksi herkkuja.

Alanyan museo

5. Alanyan kaupunginmuseo

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa lisäksi suunnata Alanyan kaupunginmuseoon, eli Alanya Müzesiin. Siellä on paljon arkeologisia esineitä eri aikakausilta ja museon pihalla on kauniita veistoksia, joita tutkailla.

Kotisivut: https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/antalya/gezilecekyer/alanya-arkeoloji-muzesi

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Dimcay, Alanya

6. Dimcay –vesiputous

Toinen ihastuttava luontonähtävyys Alanyassa on Dimcayn vesiputous. Vesiputous sijaitsee Alanyan ympäristössä, mutta tämänkaltaiset suosituimmat nähtävyydet Alanyan lähellä onnistuvat helposti ohjattujen retkien avulla. Dimcayn vesiputousten luo voi lisäksi ajaa vaikkapa vuokra-autolla.

Vesiputousten liepeillä on runsaasti ravintoloita, mutta kauniit puitteet luovat loistavat mahdollisuudet myös piknikin viettoon. Tämä Alanyan nähtävyys on taatusti lasten mieleen, sillä sieltä löytyy todella kiva uima-allas pulikointiin eli pakkaa uikkarit mukaan!

Alanyan nähtävyydet tekevät lomasta ikimuistoisen

Nähtävyydet Alanyassa antavat kivan lisämausteen rantalomaasi ja takaavat ikimuistoisia elämyksiä. Alanyan nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa, niihin ei yleensä tarvitse maksaa kalliita pääsymaksuja ja ne kiehtovat kaikenlaisia matkailijoita. Muista siis ottaa sinua kiehtovimmat nähtävyydet Alanyassa matkaohjelmaasi!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Älä unohda Alanyan rantoja

Matkailijan ei tietenkään sovi unohtaa Alanyan upeita hiekkarantoja. Nämä rannat ovat itsessään kaunista nähtävää Alanyassa, jokaisen rannan tarjotessa hieman jotakin erilaista lomaasi. Kalen kukkula jakaa Alanyan rannan kahteen eri osaan:

  • Länsipuolella olevaan Kleopatran ranta, joka on matkailijoiden ja lapsiperheiden suosiossa.
  • Itäpuolella sijaitsevaan Keykubatin rantaan, jossa voit kokeilla erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

Molemmat tarjoavat siis hieman jotain erilaista, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla kummasta tulee sinun suosikkisi!

Alanyan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti