MatkapojatMatkapojat

Olisiko Alanya lokakuussa matkailijan salainen paratiisi?

Turkki ja sen etelärannikolla sijaitseva Alanya ovat suomalaisten suosiossa. Tämä ihastuttava kaupunki tarjoilee paljon historiallisia kohteita ja upeita hiekkarantoja viihdyttämään matkailijaa. Mutta entäs sitten säät? Onko Alanya lokakuussa vielä leppoisan lämmin?

Lokakuu ei valitettavasti ole kuukausi, jolloin Suomi on kauneimmillaan. Kesä on enää vain muisto ja pimeä talvi häämöttää edessä. Loma jonnekin lämpimään voikin kiehtoa kovasti. Moni matkaa suunnitteleva miettiikin kannattaako Turkkiin matkustaa lokakuussa? Voisiko sieltä löytyä matkailijan salainen paratiisi?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Turkin lämpötila lokakuussa

Koska Turkki on suhteellisen iso maa, josta löytyy niin rannikkoa kuin vuoristoakin, on maan sää myös erilainen riippuen siitä missä olet. Suurin osa Turkista nauttii vielä lämpimistä keleistä lokakuussa, varsinkin Välimeren rannikolla.

Sään puolesta Turkki lokakuussa näyttää tällaiselta:

  • Keskilämpötila on +21 asteen tienoilla.
  • Sateisia päiviä on noin kuusi lokakuun aikana.
  • Auringonvaloa riittää noin yhdentoista tunnin ajan suurimmassa osassa maata.
ApolloApollo

Alanyan sää lokakuussa

Alanya lokakuussa tarjoaa melko samanlaista säätä muun Turkin kanssa, ja alueella vallitseva Välimeren ilmasto takaa, että voit nauttia vielä leppoisasta lämmöstä. Monen mielestä Alanya lokakuun lopulla on miellyttävämpi, sillä aurinko ei ole aivan niin paahtava kuin kesäkuukausina.

Alanyan sää on lokakuussa keskimäärin noin +20 asteen tienoilla. Iltapäivisin lämpömittarit voivat kohota aina +25 asteen tietämille, joten kesäiset vaatteet riittävät kyllä Alanyan kaduilla kävelyyn. Rannoillakin riittää aurinkoa, eikä sateen mahdollisuus ole kovinkaan suuri. Lokakuussa sataa keskimäärin noin 80 milliä, mutta sateista on yleensä vain kuuden päivän ajan.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

On hyvä huomioida, ettei Alanya lokakuun lopulla ole juuri sen viileämpi kuin kuun alussa. Itse asiassa, lämpöinen loma Alanyassa voi onnistua jopa marraskuun alkuviikoilla!

Alanya lokakuussa viilenee iltaisin, joten laukkuun kannattaa pakata muutama pitkähihainen tai kevyitä takkeja. Lämpötila voi alimmillaan tippua noin +15 asteeseen, joten pakkasta ei todellakaan tarvitse pelätä.

Mikäli haaveilet meressä uimisesta, ei Alanya lokakuussa petä siltäkään osin. Välimeri pysyttelee noin +24 asteessa tähän aikaan vuodesta, joten voit huoletta kokeilla vaikkapa snorklausta!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apollo – Alanya

Löydä parhaat lomatarjoukset Alanyaan!

Etsi lomatarjouksia

Alanya lokakuussa -mahdollisuus edulliseen lomaan

Analyan matkat lokakuussa ovat keskimääräisesti halvempia, sillä kuukausi on varsinaisen sesonkiajan ulkopuolella. Alanya lokakuussa onkin varsin edullinen valinta.

Alanyassa riittää runsaasti tekemistä. Tässä muutama vinkki, joiden avulla Alanyan lomasi onnistuu varmasti:

  • Vieraile Pergen raunioilla. Tämä antiikin aikainen kaupunki on taianomainen paikka, jossa riittää katseltavaa useaksi tunniksi.
  • Ihmettele luonnon voimaa Damlatas-tippukiviluolassa. Tämä luonnon muokkaama luolasto onnistuu hyvin ohjatun retken avulla.
  • Rentoudu Kleopatran rannalla ja nauti leppoisasta merivedestä ja alueen ihanista ravintoloista.
  • Tutustu alueen kulttuurin vierailemalla Atatürkin talossa. Turkin entisen johtajan talo tarjoaa historian havinaa ja kauniita yksityiskohtia arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Tietenkin Alanya on täynnä ihastuttavia ravintoloita, joissa vierailla. Paikallinen ruokakulttuuri on makuja tulvillaan ja kummallisesti myös turkkilainen tee viilentää kuumempanakin päivänä. Basaareita Alanyassa riittää myös heille, jotka haluavat shoppailla kauniita kankaita ja pieniä koriste-esineitä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde siis Turkin lämpöön lokakuussa!

Alanya lokakuussa onkin siis oiva valinta, jos haluat rennon ja laadukkaan loman. Lomamatkalle.fi sivustolta voit löytää edullisimmat matkat Alanyaan, joko pakettimatkoina tai ostamalla lennot ja hotellin erikseen.

Lähde siis Alanyaan pakoon lokakuun sateita ja rakastu Turkin huumaavaan ilmapiiriin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti