MatkapojatMatkapojat

Top 10 Tarton nähtävyydet

Virossa sijaitseva Tartto tarjoaa loistavia kylpylöitä ja hauskaa tekemistä. Lisäksi ihanat Tarton nähtävyydet tuovat oman mausteensa viihtyisään kaupunkilomaan.

Virossa riittää loistavia lomakohteita ja etenkin Tartto on yksi parhaimmista. Tartossa onnistuu rentouttava loma kiehtovilla nähtävyyksillä höystettynä. Monet Tarton nähtävyydet ovat täynnä historian havinaa – onhan kaupunki yksi Viron vanhimpia! Alla esittelyssä kaupungin parhaat nähtävyydet.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tarton nähtävyydet – Top 10-lista

Jos siis suuntaat Tartoon lomalle, lisää matkaohjelmaasi nämä ihanat nähtävyydet:

Tarton raatihuoneentori

1. Raatihuoneentori ja Suutelevat opiskelijat –suihkulähde

Tarton keskeisin paikka on ehdottomasti Raatihuoneentori, eli Raekoja plats. Kaupungin tunnetuin tori ja sen ympäristö ovat täynnä kivoja Tarton nähtävyyksiä, kuten Suutelevat opiskelijat –suihkulähde sekä itse Raatihuone. Torilla tapahtuu aina talvisin joulutorin muodossa ja kesäisin torilla järjestetään runsaasti erilaisia esityksiä.

Tarton yliopisto

2. Tarton yliopisto

Tartu Ülikool, eli Tarton yliopisto, on Viron tunnetuimpia ja arvostetuimpia opiskelupaikkoja. Yliopisto on toiminut aina vuodesta 1632, jonka kampusta kannattaa käydä ihastelemassa Tarton lomalla. Lisäksi yliopiston yhteydessä toimii yliopiston taidemuseo, joka on yksi kiinnostavimpia nähtävyyksiä Tartossa taiteen ystäville.

Kotisivut: https://www.ut.ee/en

ApolloApollo

Tartron yliopiston kasvitieteellinen puutarha

3. Yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Tarton yliopisto ylläpitää myös kasvitieteellistä puutarhaa, johon tulee ehdottomasti tutustua. Laajat puutarhat sisältävät runsaasti erilaista kasvillisuutta, eikä pääsymaksua ole olemassa kuin muutamiin trooppisiin kasvihuoneisiin.

Kotisivut: https://www.botaanikaaed.ut.ee/en

Johanneksen kirkko, Tartto

4. Johanneksen kirkko

Johanneksen kirkko aivan Raatihuoneentorin läheisyydessä, jonka suojista löytyy upeita poltetusta savesta valmistettuja patsaita. Kirkkoon voi tutustua ilmaiseksi, mutta korkeaan torniin kiivetäkseen täytyy maksaa muutaman euron pääsymaksu.

5. Ahhaa –tiedekeskus

Hauskasti nimetty tiedekeskus on yksi parhaimpia nähtävyyksiä Tartossa lapsiperheille, jonka sisällä tapahtuu paljon mielenkiintoisia juttuja. Voit esimerkiksi tutustua planetaarioon tai kokeilla lentosimulaattoria. Perhelippuja on saatavilla vain noin 30 euron hintaan.

Kotisivut: https://www.ahhaa.ee/fi


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Viron kansallismuseo

6. Viron kansallismuseo

Tarton nähtävyydet vievät myös mielenkiintoisiin museoihin. Niistä Eesti Rahva Muuseum, eli Viron kansallismuseo, on yksi Tarton helmiä. Suuri museo kertoo kattavasti Viron historiasta. Museosta löytyy niin pysyviä kokoelmia, että vaihtuvia näyttelyitä.

Muita huomionarvoisia museoita Tartossa ovat lisäksi:

  • KGB –museo
  • Lelumuseo
  • Yliopiston luonnontieteellinen museo

Kotisivut: https://www.erm.ee/fi

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Paavalin kirkko, Tartto

7. Paavalinkirkko

Eliel Saarisen suunnittelema Paavalinkirkko on ainutlaatuinen ja erikoinen kirkkonähtävyys. Kirkkoon on mahdollista tutustua suomenkielisen oppaan kanssa ja voitpa jopa nauttia yksityisestä urkukonsertista halutessasi!

Kotisivut: http://tartupauluse.ee/fi

Tarton vanha observatorio

8. Tarton vanha observatorio

Tähetorn on kuuluisimpia Tarton nähtävyyksiä. Tähtitornin uumenista löytyy museo, planetaario sekä mahdollisuus tutkia tähtitaivasta kaukoputkella. Törniin on vain muutaman euron pääsymaksu, mutta planetaarioon pitää lisäksi ostaa liput erikseen. Myös perhelippuja on saatavilla ja kohde soveltuukin hyvin lapsiperheille.

Kotisivut: https://www.tahetorn.ut.ee/en

Toomemägi –puisto

9. Toomemägi –puisto

Tuomiovuori eli Toomemägi on laaja puistoalue, jonne kannattaa mennä kävelylle varsinkin jos olet kaupungissa kesäisin. Puistoalueelta löytyy runsaasti mielenkiintoista nähtävää, kuten:

  • Enkelinsilta
  • Entisen tuomiokirkon rauniot
  • Tarton observatorio
  • Tarton yliopiston museo
  • Kristjan Jaak Petersonin patsas

Emajogi, Tartto

10. Emajoki

Tarton keskustan läpi virtaava Emajoki kuuluu myös parhaimpien Tarton nähtävyyksien joukkoon. Joen ylittää nimittäin monta todella omaperäistä ja kaunista siltaa ja laaja joenrantapuisto tarjoaa lisäksi runsaasti mielenkiintoista katseltavaa. Lisäksi jokeen on mahdollista tutustua kiehtovien jokiristeilyjen avulla kesäisin.

Tarton nähtävyydet viehättävät läpi vuoden

Monet yllämainitut nähtävyydet Tartossa ovat auki läpi vuoden ja Tartto soveltuukin lomakohteeksi jokaisena vuodenaikana. Kaupunki on toki kauneimmillaan juuri kesäisin, mutta myös joulun alla historiallinen kaupunki suorastaan puhkuu tunnelmaa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Edullista nähtävää koko lomaksi

Mikä parasta, Tarton nähtävyydet ovat usein täysin ilmaisia tai niihin on vain muutaman euron pääsymaksu. Pääset siis nauttimaan mielenkiintoisesta tekemisestä varsin edullisesti.

Tee siis mielenkiintoinen ja antoisa loma Tarttoon!

Tarton nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti