LomarengasLomarengas

Costa Rican turvallisuus 2020 – Mitä matkailijan tulee tietää?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Costa Rica on täynnä upeaa luontoa ja huikeita elämyksiä. Eikä Costa Rican turvallisuus tee siitä ollenkaan huonoa matkakohdetta!

Väli-Amerikassa sijaitseva Costa Rica on upea lomakohde seikkailua etsiville. Maa tarjoaa huikean kaunista luontoa sekä rentouttavia hotelleja erilaiseen lomaan paratiisissa. Mutta onko Costa Rica turvallinen? Matkailijat ovat taatusti huojentuneita kuullessaan, että Costa Rican turvallisuus on hyvä lomailuun, mutta ota kuitenkin muutamia asoita huomioon.

Costa Rican turvallisuus 2020 – mitä sanoo matkustustiedote?

Suomen Ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet ovat hyvä tapa oppia minkä tahansa matkakohteen turvallisuudesta. Matkustustiedote kertoo myös kaiken olennaisen Costa Rican turvallisuudesta. Ajan tasalla oleva tiedote toteaa maan olevan suhteellisen turvallinen, jossa tulee vain noudattaa yleistä valppautta ja varovaisuutta. Toisin sanoen, sinun tulee pitää terve maalaisjärki matkassa mukana.

Costa Rican poliittinen tilanne on vakaa ja maassa ei ole suurempia uhkia. Tietenkin, kuten missä tahansa päin maailmaa, rikollisuutta on jonkin verran, joten matkatavaroista ja arvoesineistä tulee pitää huolta.

Tämän osalta on esimerkiksi hyvä:

  • Pitää mukana kopioita passista.
  • Hyödyntää hotellin tallelokero rahojen ja arvoesineiden säilyttämiseen.
  • Pitää mukana vain tarvittava määrä rahaa ja käyttää luottokorttia vain silloin, kun tarvitset.
  • Vältellä liikkumista yksin myöhään öisin.

Mikäli joudut rikoksen uhriksi tai johonkin muuhun onnettomuuteen matkallasi, Costa Rican yleinen hätänumero on 911.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Onko Costa Ricassa turvallista luonnonolojen suhteen?

Entäpä sitten Costa Rican turvallisuus luonnonolojen osalta. Maassa on esimerkiksi useita aktiivisia tulivuoria, joten mitä luonnonoloista on hyvä tietää ennen matkaa?

Costa Rican tulivuorista ja maanjäristyksistä tiedotetaan hyvin: https://www.imn.ac.cr/en/inicio. Viranomaiset voivat myös rajoittaa retkiä tulivuorialueille, joten seuraa aina heidän ohjeita ja neuvoja.

Lisäksi Costa Ricaan voivat joskus iskeä hurrikaanit. Hurrikaanikausi kestää kesäkuusta marraskuun loppuun, jolloin rankkasateita ja myrskyjä voi esiintyä jonkin verran. Näidenkin osalta on aina tärkeä seurata paikallisten viranomaisten tiedotteita ja ohjeita.

Yleisesti ottaen, varsinkin hurrikaanikauden ulkopuolella, maan turvallisuus on luonnonolojenkin osalta varsin hyvä. Costa Rica tunnetaan upeasta luonnosta, jota kannattaa ehdottomasti mennä ihastelemaan lomamatkalla.

Costa Rican turvallisuus tartuntatautien osalta

Costa Ricassa voi esiintyä joitakin hyttysten levittämiä virustauteja. Kun siis seikkailet sademetsissä, tulee sinun suojautua hyttysten pistoilta oikeanlaisella vaatetuksella sekä käyttämällä hyttyskarkotteita. Lisäksi on tietenkin tärkeä varmistaa oikeat rokotteet ennen matkaa. Kuten aina, varmista että käytössäsi on kattava matkavakuutus!

Terveydenhuolto on parempaa suurissa kaupungeissa, kuten pääkaupunki San Joséssa, sekä monissa matkailukeskuksissa. Syrjäisemmissä kylissä palvelut eivät tietenkään ole yhtä kattavat tai monipuoliset.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Costa Rican kulttuuri on lämmin ja vastaanottava

Costa Rican turvallisuus on siis hyvä ja maan asukkaat hyvin iloisia ja ystävällisiä. Kulttuurin osalta mitään suurempaa shokkia ei ole odotettavissa, mutta matkailijan on hyvä tietää, että rangaistukset huumeiden väärinkäytön osalta ovat varsin ankarat.

Matkasi on siis onnistunut, kunhan vain muistat nämä vinkit:

  • Noudata viranomaisten ohjeita.
  • Pysy valppaana ja pidä huolta matkatavaroistasi.
  • Kysy rohkeasti neuvoja ja hyödynnä ohjattuja retkiä, joiden avulla tutustua esimerkiksi sademetsiin tai tulivuoriin turvallisesti.
Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Lähin Suomen suurlähetystö Meksikossa

Suomella ei ole Costa Ricassa suurlähetystöä, vaan lähin suurlähetystö palvelee Meksikossa. Suurlähetystöön voi olla yhteydessä numerossa: +52 55 5540 6036. Huomioi kuitenkin, että EU-kansalaisena sinulla on oikeus saada palvelua missä tahansa EU maan suurlähetystössä!

Costa Rican turvallisuus ei siis estä matkaamista tähän ihanaan maahan. Kauniita maisemia ja rentouttavia rantoja on maassa tarjolla runsaasti, joten ei muuta kuin matkan suunnitteluun!

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti