MatkapojatMatkapojat

Mikä on paras aika matkustaa Kuubaan? – Näin valitset

Kuuba tarjoaa matkailijalle paljon eksoottisia kokemuksia, niin kulttuurin kuin luonnonkin puolesta. Mikä on paras aika matkustaa Kuubaan ja kokea tämä hurmaava pieni saari?

Kuuba sijaitsee Karibialla ja se tarjoilee säänsä puolesta varsin houkuttelevan ilmaston. Saari on tunnettu kommunistisesta historiastaan ja matka Kuubaan onkin vielä monelta osin kuin aikamatka menneisyyteen. Kuuba soveltuu hyvin niin omatoimimatkaan kuin valmiiseen pakettilomaankin.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Kuubaan!
Kuuba
Artikkeli jatkuu...

Mikä on paras aika mennä Kuubaan säiden puolesta?

Säänsä puolesta ei ole välttämättä olemassa vain yhtä hyvää aikaa milloin kannattaa matkustaa Kuubaan. Maan trooppinen ilmasto tarkoittaa nimittäin sitä, että sää pysyy miellyttävän lämpimänä ympäri vuoden. Tässä esimerkkinä maksimilämpötiloja Kuuban pääkaupunki Havannassa eri kuukausina:

  • Tammikuu: +25
  • Huhtikuu: +29
  • Kesäkuu: +31
  • Elokuu: +32
  • Syyskuu: +31
  • Marraskuu: +33

Lämpötilan puolesta Kuubaan voi siis mennä nauttimaan lämmöstä läpi vuoden. Kesäkuukausina Kuubassa on kuitenkin sateisempaa, joten paras aika matkustaa Kuubaan sijoittuu joulu-huhtikuun aikaan. Tällöin saarella on kuiva kausi ja ilmasto ei ole aivan niin kostea kuin kesäkuukausina.

Kuuba kuuluu Karibianmeren saariin ja siellä vallitsee hurrikaanien mahdollisuus aina syksyllä. Pyörremyrskyjä voi esiintyä elokuusta lokakuuhun.

Yleisesti ottaen Kuuban eteläosat ovat lämpimämmät ja lännessä sataa yleensä useimmin kuin idässä.

ApolloApollo

Entä milloin matkustaa Kuubaan edullisesti?

Koska talvikuukaudet ovat Kuuban turismin kannalta sesonkiaikaa, ei tämä välttämättä ole paras aika matkustaa Kuubaan, mikäli haluat todella edullisen loman vailla muita matkailijoita. Jos juuri sesonkia haluaa välttää, ovat syys- ja lokakuu sekä toukokuu hyvät ajat milloin matkustaa Kuubaan edullisesti.

Paikalliset viettävät lomiaan joulun, pääsiäisen ja heinä-elokuun aikaan, joten nämä ovat myös ajankohtia, jolloin hinnat nousevat. Tällöin maassa kuitenkin tapahtuu varsin paljon, joten jos haluat nauttia kulttuurista on varsinkin joulu ja pääsiäinen aikaa, milloin on paras aika matkustaa Kuubaan kokemaan elämyksiä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jotta löydät halvimmat lennot ja majoitukset, kannattaa matkoja vertailla muun muassa Ebookersin, Expedian, ja Hotels.comin avulla. Kuubaan voi löytää varsinkin äkkilähtöjä hyvin edullisesti.

Lennot Kuubaan ovat usein matkan kallein hankinta, joten ole joustava matkapäivien suhteen mikäli suunnittelet omatoimimatkaa. Halvimmat lennot ovat monesti 500 eurosta ylöspäin.

Majoituksen suhteen kannattaa muistaa, että Kuuban hotellit ovat melkein täysin valtion omistuksessa. Paikallisten ylläpitämiä casa particulareja löytyy jonkin verran ja ne ovat usein edullisin tapa nauttia Kuubasta ja kokea paikallista menoa. Helppoutta etsivän matkaajan kannattaa kuitenkin miettiä, josko pakettimatka olisi se mukavin vaihtoehto.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Paras aika matkustaa Kuubaan on lopulta sinun valintasi!

Totuus on, että se milloin on paras aika matkustaa Kuubaan riippuu paljolti siitä, mitä lomaltasi haluat. Paras aika matkustaa Kuubaan säiden puolesta on ehdottomasti joulukuusta huhtikuuhun, jolloin aurinkoa riittää, eikä sateita juuri tarvitse pelätä.

Jos kuitenkin lomaltaan haluaa myös kulttuurikokemuksia ja paikallista menoa, ei ole mitään syytä miksei Kuubaan voisi matkata myös näiden kuukausien ulkopuolella. Varsinkin kun matkat ovat silloin edullisia ja siksi se voi olla paras aika mennä Kuubaan.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Katsasta siis Kuuban lomat sivustomme avulla ja varaa itsellesi sopivin loma tähän ihastuttavaan ja hurmaavaan maahan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti