MatkapojatMatkapojat

Meksikon ruokakulttuuri ihastuttaa mausteilla ja väreillä

On monta syytä miksi sinun kannattaisi matkustaa Meksikoon. Yksi niistä on Meksikon ruokakulttuuri ja sen kiehtovat maut.

Meksikon ruokakulttuuri on todellinen sekoitus erilaisia makuja. Maan ruokakulttuurin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Meksikolainen ruoka on usein vahvasti maustettua ja nojautuu vahvasti paikallisiin ruoka-aineisiin. Meksikon eri alueiden välillä onkin runsaasti eroavaisuuksia siitä, mitä lautaselle laitetaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Meksikon ruokakulttuurin historia

Meksikolainen ruoka on pohjimmiltaan sekoitus maan alkuasukkaiden, mayojen ja atsteekkien ruokaperinteitä. Juuri heidän avullaan koko maailma tutustui sellaisiin ihaniin makuihin kuten suklaa, vanilja ja maissi.

Myöhemmin tapahtunut espanjalaisten ja portugalilaisten maanvalloitus on vaikuttanut vahvasti Meksikon ruokakulttuurin historiaan. He lisäsivät esimerkiksi riisin, vehnän ja lihan meksikolaiseen keittiöön ja muokkasivat ruokakulttuurista pitkälti sellaisen kuin se nykyään on. Eurooppalaiset toivat mukanaan myös katolilaisuuden, joten uskonnon vaikutus Meksikon ruokakulttuuriin juontaa juurensa juuri tänne.

Nämä kaksi erilaista kulttuuria ovat siis muokanneet vahvasti Meksikon ruokakulttuuria. Aito meksikolainen ruoka on yhdistelmä makuja ja mausteita – se ei ole tunnettu hienostelusta, vaan tarjoaa ruokailijalle melko helppoa ja yksinkertaista makujen leikittelyä.

ApolloApollo

Meksikon ruokakulttuuri vaihtelee alueesta toiseen

Meksikon ruokakulttuuri on hyvinkin paikallista ja keittiössä pyritään aina hyödyntämään paikallisia raaka-aineita. Siksi eri alueiden välillä on hieman eroja ja tämä vaihtelevaisuus tekee ruokakulttuurista vielä kiehtovamman.

Meksikon rannikon ruokakulttuuri on hyvin kalapainotteista ja varsinkin äyriäiset löytyvät ruokapöydistä. Rannikolla meksikolainen ruoka on esimerkiksi chevitcheä ja grillattuja rapuja.

Pohjois-Meksikossa ruokapöydät notkuvat puolestaan erilaisia lihatuotteita. Alueen vehreys on hyvää karjan kasvatukseen ja leivät tai tortillat täytetäänkin usein kanalla, lampaalla tai naudalla.

Meksikon ruokailutavat ovat hyvin erilaiset meidän suomalaisten tapaan verrattuna. Meksikossa syödään erityisen runsas aamiainen ja siihen kuuluu munia, papuja ja hedelmiä. Päivän kuluessa nautitaan yleensä vain välipala ja lounas tarjoillaan vasta iltapäivällä. Päivällinen on melko kevyt ja se syödään melko myöhään illalla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Suosituimmat maut ja ruoka-aineet

Meksikon ruokakulttuuri on varsin mausteista, vaikka se ei olekaan aina yhtä tulista kuin mitä sen maine antaa ymmärtää. Paprikaa ja chiliä käytetään kyllä runsaasti, mutta näitä lajikkeita on maassa satoja, joten sieltä löytyy kaikkea miedosta tulisiin.

Apollo – Meksiko

Löydä parhaat lomatarjoukset Meksikoon!

Etsi lomatarjouksia

Meksikolainen ruoka sisältää yleensä etenkin näitä mausteita:

 • Valkosipuli
 • Limetti
 • Chili
 • Korianteri
 • Kaneli
 • Neilikka
 • Inkivääri

Näiden mausteiden lisäksi meksikolainen ruoka sisältää runsaasti maissia, avokadoja, papuja, tomaattia, sipulia ja paprikaa. Liha on usein grillattua ja kanan ja sianlihan lisäksi meksikolaiseen ruokakulttuuriin kuuluu merenelävien käyttö.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Meksikon matkallaan tulee kokeilla ainakin näitä ruokia ja juomia:

 • Frijoles refritos eli paistettuja papuja
 • Pozole keittoa
 • Flania eli paahtovanukasta
 • Atole de avena maitojuomaa
 • Agavesiirapilla makeutettua tequilaa

Tämän lisäksi tietysti tortillat kuuluvat kokeiltavien ruokien listalle, sillä meksikolainen ruoka ei ole samanlaista kuin Suomessakin usein syötävä amerikkalainen texmex. Meksikolaiset tortillat guacamolen ja salsan kanssa ovat makuelämys vailla vertaansa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Anna meksikolaisen ruuan viedä kielesi mennessään

Makuja etsivän matkailijan tulee ehdottomasti suunnata Meksikoon. Tämä kaunis ja kiehtova maa tarjoaa runsaasti erilaisia makuelämyksiä. Kun maassa sitten riittää vielä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja ihastuttavia rantoja, ei ole mitään syytä miksi seuraava matkasi ei voisi olla juuri matka Meksikoon.

Anna siis Meksikon ruokakulttuurin viedä kielesi mennessään ja varaa makumatka maan ihaniin kohteisiin!

K-Ruoan sivuille on kerätty parhaat meksikolaisen ruoan reseptit.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti