MatkapojatMatkapojat

Tärkeimmät San Franciscon nähtävyydet ensikertalaisille

Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitseva San Francisco on kaupunkikohde vailla vertaa. San Franciscon nähtävyydet tuovat omaa väriä lomaohjelmaan, kertoen kaupungin värikkäästä historiasta. Sopivaa nähtävää löytyy ihan kaikille ja alta löydät ne tärkeimmät nähtävyydet San Franciscossa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

San Franciscon nähtävyydet – Top 8

Suurkaupunki on täynnä kiehtovia nähtävyyksiä, mutta tässä ne tunnetuimmat nähtävyydet, jotka varsinkin ensikertalaisen tulee nähdä.

Golden Gate Bridge

1. Golden Gate Bridge

Ruosteenpunainen Golden Gate Bridge –silta on monelle se tunnetuin San Franciscon symboli. Vuonna 1937 valmistunut silta oli pitkään maailman pisin riippusilta, jonka art deco –tyyli ihastuttaa edelleen. Sillalta aukeaa lisäksi upeat maisemat lahdelle. Vaikka sillan voi ylittää autolla, on pyöräretki sillalle ehdottomasti upeampi elämys!

Kotisivut: http://www.goldengatebridge.org/

Coit Tower, San Francisco

2. Coit Tower –näköalatorni

Kauniita maisemia pääsee lisäksi ihastelemaan Coit Tower –tornista. Myöskin Art deco –suuntausta edustava torni rakennettiin vuonna 1933, jolloin Lilli Hitchcock Coit lahjoitti osan perinnöstään San Franciscon kaupungille.

ApolloApollo

Palace of Fine Arts, San Francisco

3. Palace of Fine Arts

Vuoden 1915 maailmannäyttelyyn valmistunut rakennelma on uudelleen rakennettu, sillä alkuperäistä rakennusta ei alunperinkään ollut tarkoitettu pysyväksi. Rakennus oli kuitenkin niin suosittu, että siitä haluttiin tehdä pysyvä osa kaupunkia. Käy ihastelemassa rakennelmaa varsinkin iltahämärässä!

Kotisivut: https://palaceoffinearts.com/

Alcatrazin vankila

4. Alcatrazin vankila

San Franciscon nähtävyydet voivat viedä sinut myös monista elokuvista ja tv-sarjoista tuttuun vankilaan. Kauniiden maisemien keskellä San Franciscon lahdella sijaitsee nimittäin pahamaineinen Alcatrazin vankila, josta on tullut suosittu vierailukohde. Tuulisille saarelle kannattaa ehdottomasti ostaa liput etukäteen sekä varata mukaan lämpimät vaatteet.

Kotisivut: https://www.nps.gov/alca/index.htm


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ferry Building, San Francisco

5. Ferry Building

Kaupungin satamaa halkoo ihana palmujen kattama Embarcadero rantatie, jota pitkin kannattaa käydä kävelemässä hyvällä säällä. Sen varrelta löytyy myös upea Ferry Building. Vaikka itse rakennuskin on kiinnostavimpia San Franciscon nähtävyyksiä on rakennuksen sisältö vielä sitäkin ihanampi. Hallista löytyy nimittäin ihania herkkupuoteja myymässä paikallisia tuotteita aina viinistä jäätelöön. Lisäksi löydät kauppahallista laadukasta keramiikkaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

San Franciscon kaapeliraitiovaunut

6. San Franciscon kaapeliraitiovaunut

Yhdet tunnetuimmat San Franciscon nähtävyydet ovat tietenkin kaupungin kaapeliraitiovaunut. 1800-luvulta asti kaupunkilaisia palvelleet vaunut ovat kaunis näky mäkisiä katuja vilistäessä. Reittien varrella on paljon nähtävää, joten kyytiin kannattaa ehdottomasti hypätä ja antaa vaunun kuljettaa sinua pitkin kaupunkia.

Presidio, San Francisco

7. Presidio

Tee retki myös Presidioon. Entinen armeijan tukikohta on nykyään kansallispuisto, jonka maisemat ovat vailla vertaansa. Kauniita patikointireittejä sisältävä puisto on lisäksi koti kauniille historiallisille rakennuksille sekä Walt Disney Family Museum –museolle!

Kotisivut: https://www.presidio.gov/

California Academy of Sciences

8. California Academy of Sciences

Kalifornian tiedeinstituutti on yksi ihanimmista San Franciscon nähtävyyksistä. Instituutti sisältää akvaarion, planetaarion sekä luonnontieteellisen museon, joten nähtävää riittää useammaksi tunniksi. Varsinkin lapsiperheet viihtyvät alueella taatusti, sillä vierailijoille on mahdollisuus ruokkia vaikkapa pingviinejä!

Kotisivut: https://www.calacademy.org/

Osta liput täältä >>

Näin koet San Franciscon nähtävyydet helposti

Moniin yllä mainittuihin San Franciscon nähtävyyksiin kannattaa ehdottomasti tutustua opastetun kierroksen avulla. Niitä on helppo löytää esimerkiksi GetYourGuidesta ja sieltä varatessasi voit lisäksi säästää rahaa. Vaikka et ostaisikaan opastettua kierrosta vaan pelkät liput, kannattaa etukäteen tilaaminen. Vältyt niin jonoilta ja pääset varmasti kokemaan haluamasi nähtävyydet!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Milloin San Franciscoon?

San Franciscon nähtävyydet voi lähteä tutkimaan milloin tahansa. Säiden puolesta kaupunki on leuto ja lämmin kohde läpi vuoden. Ei siis muuta kuin matkan varaukseen ja nenä kohti San Franciscoa!

San Franciscon nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti