Sri Lankan hintataso 2020 – edullinen, mutta varaudu tähän

Sri Lanka kasvattaa suosiotaan matkailukohteena. Mutta onko suosion nousu tarkoittanut, että Sri Lankan hintataso on noussut vai voiko maahan matkata edelleen edullisesti?

Pieni mutta kiehtova saari Intian valtameressä on ihastuttanut matkailijoita jo pitkään. Sri Lanka tarjoaa runsaasti kaunista luontoa ja erinomaisen palvelukulttuurin. Mutta entäpä Sri Lankan hintataso? Voiko maahan matkustaa nauttimaan edullisesti lomasta? Tässä katsaus hintatasoon sekä hintaesimerkkejä auttamaan sinua loman budjetoinnissa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Sri Lankan hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 20€
Hotelli – 3 tähteä 40-50€
Hotelli – 4 tähteä 60€
Hotelli – 5 tähteä 130€
Ateria – edullinen ravintola 1-2€
Ateria – McDonald’s 4€
Olut – ravintolassa 1,5-2€
Coca-Cola – ravintolassa 0,5€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,5€
Taksi – aloitus 0,3€
Taksi – per km 0,3€
Bussilippu – per suunta 0,1€
Bensa – per litra 0,7€

Kattava lista Sri Lankan hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Sri+Lanka&displayCurrency=EUR

Sri Lankan matkat – kaukokohteen lennot suurin kuluerä

Matkustaminen Sri Lankaan onnistuu omatoimisesti sekä erilaisten pakettimatkojen avulla, joita Suomesta tehdään melko hyvin eri matkanjärjestäjien toimesta. Pakettimatkat Sri Lankaan maksavat monesti hieman reilun 1 000 euroa henkilöltä. Erilaisia äkkilähtöjä ja lomatarjouksia on kuitenkin mahdollista löytää.

Omatoimimatkan hinnat riippuvat todella paljon siitä, miten lomasi valikoit, mutta noin yleisesti Sri Lankan lennot ovat ne kallein osa matkaa. Lentojen hinnat ovat keskimäärin usein noin 500 euron luokkaa, mutta toki ajankohdasta riippuen ne voivat olla kalliimmat tai halvemmat.

Apollo – Sri Lanka

Löydä parhaat lomatarjoukset Sri Lankaan!

Etsi lomatarjouksia

Jos etsit majoituksen omatoimisesti, löytyy Sri Lankasta runsaasti vaihtoehtoja. Majoituksen suhteen hinnat ovat:

  • Hostelleissa ja majataloissa noin 15 euroa yöltä, joskus halvemminkin
  • Kivassa, keskitason hotellissa kahden hengen huone maksaa noin 30-50 euroa yöltä
  • Korkeatasoisen majapaikan voi löytää alle 100 eurolla yöltä

Kannattaa myös huomioida viimeisemmät muutokset Sri Lankan viisumin osalta. Ennen nimittäin Sri Lankaan matkaava on tarvinnut viisumin tai paremminkin maksullisen maahantuloluvan. ETA eli Electronic Travel Authorisation on ollut mahdollista (ja kannattavaa) hankkia etukäteen tai sitten lentokentällä. Sri Lankan hallitus on kuitenkin myöntänyt vapautuksen maksuista, joten sinun ei tarvitse enää budjetoida ETA:n hankintaan. Ilmainen ETA on voimassa toistaiseksi, mutta asia voi muuttua ensi vuoden puolella, kokeilujakson päättyessä.

ApolloApollo

Sri Lankan hintataso kutsuu herkuttelemaan

Ruoka ei Sri Lankassa ole kallista ja se on lisäksi ihastuttavan maukasta. Monesti jos matkaa hienompaan hotelliin rentoutumaan, kannattaa harkita täysi- tai puolihoitoa. Tällöin ruuat ja juomat kuuluvat siis matkan hintaan ja hotellien ruoka on laadukasta.

Tässä hieman hintaesimerkkejä ruuan ja juoman osalta:

  • Kojuista ostetut katuruoka-annokset 1-2 euroa.
  • Kolmen ruokalajin ateria keskitasoisessa ravintolassa noin 12 euroa.
  • Paikallinen 0,5-litran tölkki olutta alle kaksi euroa, maahantuodun oluen ollessa hieman hintavampaa.
  • 0,33-litran pullo vettä maksaa muutamia kymmeniä senttejä.

Ruoka ja alkoholi ovatkin Sri Lankassa hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempaa ja herkuttelemaan pääsee ilman matkabudjetin räjähtämistä käsiin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Julkisten liikennevälineiden hinnat Sri Lankassa

Lisäksi liikkuminen Sri Lankassa on todella halpaa. Bussilippu paikallisliikenteessä maksaa vain muutaman kymmenen senttiä, joten matkustaminen ei ole kallista lystiä. Toisaalta julkinen ei ole mitenkään täydellisen tarkkaa aikataulujen ja reittiensä suhteen, joten matkailija valitsee usein mieluummin taksin. Taksit ovat myös halpoja, sillä perusmaksu lähtee vain muutamasta kymmenestä sentistä, kilometrikorvauksenkin ollessa vain parinkymmenen sentin luokkaa. Päivän aikana matkoihin kuluu yleensä vain noin kolme euroa, riippuen pitkälti siitä miten paljon liikut ympäriinsä.

Mitä maksavat ostokset ja muu ajanviete Sri Lankassa?

Sri Lankan hintataso tekee kohteesta kivan ostosten tekoon. Voit nimittäin löytää käsitöitä ja vaatteita saarelta melko edullisesti. Pienet koriste-esineet ovat muun muassa kivoja tuliaisia ja ne maksavat paikallisilla markkinoilla muutamia euroja.

Sen lisäksi nähtävyyksiä riittää saarella. Niiden osalta matkailijan tulee kuitenkin varautua siihen, että hinnat ovat hieman korkeat – varsinkaan jos et varaa retkiä etukäteen. Sri Lankassa matkailijoille on usein omat hinnat, jotka ovat hintavammat kuin paikallisille. Retkiin kannattaa ehdottomasti tutustua huolella ja valita ne itseä kiehtovimmat, sekä virallisten matkanjärjestäjien tekemät retket, jotta et joudu maksamaan liikaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vietä hauska ja edullinen loma Sri Lankassa

Kaiken kaikkiaan Sri Lankan hintataso houkuttelee matkailijaa. Pientä luksusta on helppo nauttia ilman sen suurempia kustannuksia ja edullinen loma onnistuu saaren eri kohteissa helposti.

Muista vain vertailla eri vaihtoehtoja ja mieti hieman milloin ja minne matkustat!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti