Sri Lanka matkakohteena – tie paratiisiin

Sri Lanka on matkakohteena vielä osittain tuntematon monelle suomalaiselle. Tämä pieni maa on kuitenkin aivan uskomattoman kaunis ja elämyksellinen!

Intian valtamereltä löytyvä kyyneleen muotoinen saari on lumoava. Sri Lankan luonto on vehreän kaunista, ilmasto lämmin ja värikäs historia täynnä kulttuuria ja kiehtovia kertomuksia. Kun haluat lomaltasi täydellistä rentoutumista, kauniita makuja ja uskomatonta luontoa, on Sri Lanka matkakohteena nappivalinta!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Sri Lankan sää on tropiikkia parhaimmillaan

Matkakohteena Sri Lanka vie sinut trooppiseen ilmastoon, maan säätilan ollessa keskimäärin +28 lämpöasteen tienoilla läpi vuoden. Poikkeuksia löytyy saaren vuoristoalueilta, joissa lämpötila tippuu joskus lähemmäs +15 astetta.

Tässä hieman tietoja Sri Lankan säästä:

  • Kesäkuukausina sää on todella kuuma, kuumimpien kuukausien ollessa huhtikuu ja elokuu, lämpötilan kohotessa usein yli +30 lämpöasteen
  • Viileintä srilankalaisittain on joulu-tammikuussa, mutta tämä tarkoittaa silti +28 lämpöasteen keskilämpötilaa
  • Sadekausi on länsi- ja eteläosissa touko-syyskuun välillä sekä pohjois- ja itäosissa loka-tammikuun välillä.

Sään puolesta Sri Lanka on matkakohteena parhaimmillaan juuri talvella.

ApolloApollo

Suosituimmat Sri Lankan matkakohteet

Värikäs maa tarjoaa todella monipuolisesti kiinnostavia lomakohteita monenlaisille matkaajille. Tässä kohdevaihtoehto kolmeen erilaiseen lomaan:

Yalan kansallispuisto, Sri Lanka

Patikoimaan Yalan kansallispuistoon

Yalan kansallispuisto löytyy maan kaakkoisosassa. Tämä alue on loistava kohde patikointi- ja luontolomaan. Alueella järjestetään ihania safareita ja retkiä, joilla voit tutustua esimerkiksi norsuihin, leopardeihin ja eksoottisiin lintuihin.

Kotisivut: https://www.yalasrilanka.lk/

Apollo – Sri Lanka

Löydä parhaat lomatarjoukset Sri Lankaan!

Etsi lomatarjouksia

Arugam Bayn ranta Sri Lankassa

Rantalomalle Arugam Bayhin

Arugam Bay on yksi suosituimpia rantalomakohteita Sri Lankalla. Itärannikolla sijaitseva kohde takaa hiekkarantojen lisäksi loistavat aallokot surffaajille. Alueelta käsin onnistuvat retket myös lähistön ihaniin luontokohteisiin.

Colombo, Sri Lanka

Kaupunkilomalle Colomboon

Sri Lankan pääkaupunki Colombo on myös todella kiva kaupunkikohde, jossa voi nauttia lisäksi rantabulevardien rennosta menosta. Kaupungissa riittää runsaasti nähtävää ja edullisia ostosmahdollisuuksia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Sri Lanka matkakohteena – kiehtovan kulttuurin keskelle

Sri Lanka tarkoittaa matkakohteena mahdollisuuksia tutustua värikkääseen historiaan, kiehtovaan kulttuuriin sekä erinomaiseen makumaailmaan. Buddhalaisuus on maan pääuskonto, mikä näkyy katukuvassa useina hienoina temppeleinä. Maa oli pitkään myös siirtomaavallan alla, joka näkyy myös katukuvassa ja nähtävyyksissä.

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Sri Lankassa ovat:

  • Sigiriyan palatsiraunio
  • Jami ul-Alfar –moskeija Colombossa
  • Weligaman paalukalastajat
  • Kandyn Hampaan temppeli
  • Adam´s Peakin pyhävuori

Sri Lankan edullinen hintataso ihastuttaa

Sri Lanka tarjoaa matkakohteena paratiisimaista tunnelmaa ja huikeita elämyksiä varsin edullisesti. Palvelualtis maa on todella laadukas palveluidensa puolesta ja pientä luksusta lomaan löytää helposti ja halvalla. Lue sivuiltamme lisää Sri Lankan hintatasosta.

Vaikka maahan ei juuri ostoksille tule ehkä lähdettyä, on Sri Lankasta halpaa viedä tuliaisiksi todella ihania paikallisia teejuomia, erilaisia mausteita sekä varsin laadukkaita kankaita ja käsitöitä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Suunnittele Sri Lankan matkat näin

Kaikki tämä odottaa sinua siis Sri Lankassa. Kuinka ihanaan maahan sitten pääsee tutustumaan?

Voit lähteä Sri Lankaan lomalle niin omatoimisesti kuin pakettimatkojen avulla. Suomesta tehdään melko runsaasti valmismatkoja maahan, joten helppoa ja vaivatonta lomaa etsivien kannattaa harkita pakettimatkan etsimistä.

Helpoiten pakettimatkat löytää suosittuihin rantalomakohteisiin, mutta matkoja voi löytää jopa kiertomatkoille. Kiertomatka Sri Lankassa kannattaa, sillä sen avulla näet maata laajemmin!

Voit toki lähteä matkaan omatoimisesti. Lentoja löytyy noin 500 eurosta alkaen ja jatkoyhteyksien avulla hintaan voi vaikuttaa melkoisesti.

Majoitusvaihtoehtoja on runsaasti, vaikkakin reppumatkailu ei ole aivan yhtä yleistä kuin vaikkapa Intiassa. Hotellien taso on kuitenkin todella hyvää, joten löydät todella hyviä majoitusvaihtoehtoja maasta varsin edullisesti.

Yleisesti ottaen Sri Lanka matkakohteena on takuuvarma lippu paratiisiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti