MatkapojatMatkapojat

Sri Lankan nähtävyydet vievät luontoon ja temppeleihin

Sri Lankan nähtävyydet tekevät tästä pienestä saaresta matkailijalle varsin ison. Nähtävää nimittäin riittää ympäri saarta, taaten viihdyttävän loman.

Intian valtamerellä köllöttelevä Sri Lanka on tunnelmallinen matkakohde. Saari on tunnettu luksushotelleistaan ja reppureissaus-mahdollisuuksistaan. Suosiotaan nopeasti kasvattava saari onkin loistava kaikenlaisille matkaajille ja varsinkin juuri Sri Lankan nähtävyydet takaavat lomailijalle runsaasti viihdyttävää tekemistä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Sri Lankan nähtävyydet tarjoavat monipuolisesti kokemuksia

Sri Lankan nähtävyydet tarjoavat niin kiehtovia temppeleitä, kaunista luontoa että historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja maamerkkejä. Tässä parhaimpia nähtävyyksiä Sri Lankassa matkaavalle.

Sigiriya, Sri Lanka

1. Sigiriya

Sigiriya on eittämättä yksi upeimpia Sri Lankan nähtävyyksiä. Melkein pystysuoran kallion laella sijaitseva palatsi on henkeäsalpaavan näköinen kauempaakin ja ylös kiivettyäsi maisemat vain paranevat. Kallion laella on aikoinaan toiminut muun muassa luostari sekä yksi maailman ensimmäisiä rakennettuja puutarhoja.

Kotisivut: https://www.sigiriya.info/

Aataminhuippu Sri Lankassa

2. Adam’s Peak – Aataminhuippu

Sri Lankasta löytyy runsaasti tärkeitä pyhiinvaelluskohteita maan eri uskonnoille. Kohteista tärkein on Adam’s Peak –vuori, joka on pyhä niin buddhalaisille, hinduille, muslimeille että maan kristityille. 4800 kiviaskelman kapuaminen vaatii hieman kuntoa, mutta ylhäältä avautuvat maisemat tekevät kiipeämisestä sen arvoisen!

ApolloApollo

Sri Lankan pyhän hampaan temppeli

3. Pyhän hampaan temppeli

Temppeleitä Sri Lankassa riittää ja niistä juuri Pyhän hampaan temppeli, eli Temple of the Sacred Tooth, on todella kiehtova. Sieltä löytyy nimittäin Buddhan hammas, joka tarun mukaan napattiin Buddhalta tämän kuolinvuoteella ja salakuljetettiin Sri Lankaan. Hammasta on mahdollista ihastella sermin takaa, sillä se on usein yritetty varastaa ja tuhota.

Temppeli löytyy muuten ihanasta Kandyn kaupungista. Suosittu lomakohde on täynnä muutakin kaunista nähtävää, joten Kandy kannattaa pitää mielessä kohteita miettiessä.

Kotisivut: http://www.sridaladamaligawa.lk/

Dambullan kultainen temppeli

4. Dambullan kultainen temppeli

Dambulla kultainen temppeli on buddhalaisille pyhä temppeli, jota kannattaa käydä kurkistamassa vaikkapa Kandysta käsin. Vuoren luolastoihin rakennettu temppeli on vaikuttava näky. Huomioi muuten, että vierailijoiden tulee peittää olkapäät ja jalat ennen temppeliin astumista!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Minneriya National Park –kansallispuisto

5. Minneriya National Park –kansallispuisto

Monet ihanat Sri Lankan nähtävyydet ovat kansallispuistoja, joista Minneriya on yksi ihanimmista. Kansallispuisto sopii varsinkin norsujen bongaamiseen ja ohjatun retken avulla koet puiston parhaat puolet mukavasti.

Tämän lisäksi vierailla voit näissäkin ihanissa kansallispuistoissa:

  • Yala National Park
  • Udawalawe National Park
  • Wilpattu National Park
  • Bundala National Park

Kotisivut: https://minneriyasafari.com/

Apollo – Sri Lanka

Löydä parhaat lomatarjoukset Sri Lankaan!

Etsi lomatarjouksia

Gal Viharaya patsaat

6. Gal Viharaya –vuoristo ja patsaat

Gal Viharaya on alue joka tunnetaan luolistaan ja sinne tehdyistä suurista patsaista. Valtavia patsaita löytyy alueelta runsaasti ja ne ovat hyvin säilyneitä, vaikka niiden historiaa ulottuu peräti 1100-luvulle saakka. Buddhaa kunnioittavat patsaat ovat vaikuttava näky.

Gallen linnake

7. Gallen linnake

Gallen linnakkeena alun perin tunnettu alue on nopeasti kasvanut tunnetuksi lomakohteeksi. Kaupunkimainen kohde on täynnä hotelleita ja ravintoloita, mutta myös runsaasti kaunista arkkitehtuuria, jota ihastella. Sitä ympäröi myös kivinen linnake, joka suojelee varsinkin alueen rantaviivaa. Galle on Kandyn ohella loistava valinta lomakohteeksi.

Kotisivut: https://galledutchfort.business.site/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Monet Sri Lankan nähtävyydet löytää pääkaupungista

Kivat nähtävyydet Sri Lankassa löytää lisäksi saaren loistavasta pääkaupungista, eli Colombosta. Kaupunki on ollut merkittävässä roolissa saaren historian käänteissä, joten sieltä voikin löytyy runsaasti kiehtovia nähtävyyksiä. Colombon parasta antia ovat muun muassa:

  • Colombo Fort –linnoitus
  • Sri Lankan kansallismuseo
  • Viharamahadevin puisto
  • Vanha kaupungintalo
  • Jumi-Ul-Alfarin moskeija

Colomboon ei välttämättä tarvitse matkata koko lomaksi, mutta kaupungissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Sinne on helppo matkata vaikkapa päiväretkelle tai viettää pääkaupungissa muutama yö loman aikana.

Antaudu eksoottisen ja rentouttavan Sri Lankan vietäväksi

Sri Lankan nähtävyydet tarjoavat lomaan runsaasti tekemistä. Lisäksi saari tarjoaa loistavat hiekkarannat rentoutumiseen sekä ystävällisen ja laadukkaan palvelukulttuurin hemmotteluloman viettoon. Lue tästä lisää millainen on Sri Lanka matkakohteena.

Ei siis muuta kuin Sri Lankan matkaa varaamaan!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Sri Lankan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti