ApolloApollo

Marokon turvallisuus 2020 matkailijoiden mietteissä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kaukokohteita valittaessa monen valintana on Pohjois-Afrikassa sijaitseva Marokko, mutta se onko Marokossa turvallista, voi kuitenkin mietityttää montaa matkustajaa. Tämä on turhaa, sillä Marokon turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä, eikä kohdetta missään nimessä kannata vältellä. Tämä eksoottinen maa tarjoaa runsaasti elämyksiä, kunhan vain muistat pakata terveen maalaisjärjen mukaasi.

Marokon yleinen turvallisuustilanne vuonna 2020

Marokon turvallisuustilanne on yleisesti ottaen hyvä, eikä Suomen Ulkoministeriö rajoita maahan matkustamista. Yhteiskunnallinen tilanne Marokossa on vakaa ja maa on hyvinkin vieraanvarainen. Ajankohtaiset matkustusilmoitukset ja –rajoitteet voi aina tarkistaa Ulkoministeriön nettisivuilta.

Onko Marokko turvallinen maa terrorismin tai rikollisuuden kannalta katsoen? Kuten missä tahansa, matkailijan tulee noudattaa varovaisuutta ja huomioida ympäristö. Marokossa tulee aina noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja pysyä valppaana ympäristön suhteen. Uhkia on nykymaailmassa missä tahansa, mutta Marokon turvallisuus on yleisesti ottaen kuitenkin melko normaali muiden kaukomaiden tavoin.

Omaisuutta on hyvä tietenkin vartioida, eikä Marokossa suositella liikkumista myöhään öisin – varsinkaan yksin. Rikollisuutta esiintyy enemmän suurkaupungeissa. Suurkaupunkien, kuten Marrakechin turvallisuus, vaatii myös erityistä tarkkaavaisuutta kaupustelijoiden ja oppaiden osalta.

Kannattaa ehdottomasti:

  • Käyttää vain oppaita, joilla on valtion akkreditointi.
  • Tinkiä aina hinnasta.
  • Vältellä ”ilmaisia” tarjouksia, sillä joudut lopulta yleensä aina maksamaan.
Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Huomioi liikenne ja kulttuurierot

Entäpä onko Marokossa turvallista liikkua? Marokon liikenne on suomalaiseen makuun katsottuna melko kaoottinen, eikä liikennekäyttäytyminen aina täytä yleisiä turvallisuusvaatimuksia. Liikennesääntöjä ei aina noudateta, joten pysy valppaana kun olet liikenteessä. Auton vuokraaminen on mahdollista, mutta maanteillä ajelua öisin kannattaa vältellä.

Matkailijan on hyvä huomioida kulttuurierot Marokossa matkatessa. Politiikka ja uskonto ovat aihepiirejä, joista keskustelua matkailijan kannattaa vältellä. Muslimimaana myös naisten asema on hieman erilainen ja naismatkailijoiden kannattaa vältellä yksin liikkumista, varsinkin öisin ja iltaisin. Pukeutumisen suhteen ei ole olemassa mitään virallista suositusta, muuta kuin joissakin uskonnollisissa rakennuksissa. Kaupungilla kannattaa kuitenkin pukeutua hieman peittävämmin ja kunnioittaa paikallisten tapoja.

Apollo – Marokko

Löydä parhaat lomatarjoukset Marokkoon!

Etsi lomatarjouksia

Samaa sukupuolta olevien väliset suhteet ovat maassa laittomia, joten kovin avoimesti rakkautta ei kannata julkisesti osoittaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että ulkomaalaisten osalta syytteitä nostetaan yleensä vain, jos toinen osapuoli on marokkolainen.

Yksi huomionarvoinen seikka on julkisilla paikoilla valokuvaaminen. Tämän osalta matkailijan on hyvä:

  • Vältellä turvallisuushenkilökunnan tai –rakennusten kuvaamista.
  • Varmistaa, että henkilöitä saa kuvata.
  • Varautua siihen, että kuvaamisesta pyydetään korvausta.

Marokon turvallisuus luonnonuhkien osalta

Entäpä onko turvallista matkustaa Marokkoon luonnonolojen osalta? Marokon turvallisuus luonnonuhkien osalta on varsin hyvä, vaikkakin alueella voi ajoittain olla maanjäristyksiä. Nämä ovat usein kuitenkin varsin pieniä. Tulvia voi esiintyä vuoristoisilla alueilla syksyllä ja talvella. Luontouhkien osalta tulee aina noudattaa viranomaisten suosituksia.

Rantojen valvonta ei aina ole kovin tehokasta, varsinkaan yleisillä rannoilla. Älä koskaan ui muilla kuin merkityillä alueilla ja noudata tässäkin asiassa paikallisten viranomaisten neuvoja.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Mistä apua?

Mikäli joudut rikoksen uhriksi, ota heti yhteyttä paikalliseen poliisilaitoksen. Kysy neuvoa vaikkapa hotellisi vastaanotosta. Voit myös olla yhteydessä Suomen suurlähetystöön.

Yhteystiedot löydät alta:

Rabatin suurlähetystö
6 rue Beni Ritoune
Souissi, Rabat
Marokko

Puhelin: +212 537 658 775

Kotisivut: http://www.finlande.ma/Public/Default.aspx

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Marokon turvallisuus terveydenhuollon osalta ei aivan vastaa eurooppalaista tasoa. Suosituissa matkakohteissa hoitoa on kuitenkin helpompi saada, kuin matkakohteiden ulkopuolella. Tarkista aina ennen matkaa vaadittavat rokotteet ja pidä huoli, että matkavakuutuksesi on tarpeeksi kattava!

Marokon turvallisuus on siis hyvä ja tämä ihanan eksoottinen kohde on täynnä nähtävää. Ehkäpä seuraava matkasi voikin siis suunnata Marokkoon?

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti