Canberran nähtävyydet – Nämä 6 sinun tulee nähdä lomallasi

Australia tarjoilee matkailijalla paljon nähtävää ja Canberra on yksi maan ihanimmista kaupungeista. Jos matka kauniin luonnon, kulttuurin ja historian keskellä kiehtoo, tässä parhaat Canberran nähtävyydet lomaasi!

Canberra sijaitsee Sydneyn ja Melbournen välillä Australian kaakkoisosissa. Canberralla on hieman tylsän kaupungin maine australialaisten keskuudessa. Monesti kuva on virheellinen, sillä kaupungissa riittää hurjasti tekemistä ja erilaisia kiehtovia nähtävyyksiä, varsinkin historiasta kiinnostuneille.

Kaupunki on vasta Australian 8. suurin ja Canberran asukasluku onkin vain hieman yli 400,000 asukasta. Se on siis leppoisan rauhallinen lomakohde ja soveltuu hyvin perheille.

Kaupunki sopii säänsäkin puolesta lomailuun. Canberran sää tarjoilee nimittäin:

  • Lämpöä talvikuukausina, sillä Australiassa on silloin kesä.
  • Lämpimimmät säät ovat tammikuussa, jolloin lämpötila kohoaa usein lähellä 30 astetta.
  • Vähäsateisuutta, toukokuun ollessa kuivin kuukausi.

Suomesta ei voi lentää Canberraan suorien lentojen avulla. On hyvä huomioida, että näihin lentoihin sisältyy usein kaksi välilaskua ja lentoaika kestää noin 26 tuntia.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Top 6 Canberran nähtävyydet

Canberrassa riittää paljon nähtävää ja tekemistä, eikä lyhyen Canberran nähtävyydet –listan laatiminen ole siis mikään helppo juttu. Tässä kuitenkin ne nähtävyydet Canberrassa, jotka matkailijan kannattaa ehdottomasti pitää mielessä.

Canberra taidemuseo

1. The National Gallery of Australia -taidemuseo

Museoita Canberrassa riittää ja Australian kansallisgalleria pitää sisällään maan suurimman taidekokoelman. Vuonna 1982 avatussa galleriassa on 11 erilaista osiota ja sieltä löytyy niin australialaista kuin muunmaalaistakin taidetta. Australian suurin aboriginaalitaiteen kokoelma on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Kotisivut: https://nga.gov.au/

Canberran nähtävyys

2. Australian War Memorial –muistomerkki

Nähtävyydet Canberrassa tarjoavat myös mahdollisuuden rauhoittumiseen. Sodissa kaatuneiden kunniaksi rakennettu Australian War Memorial -muistomerkki on nähtävyys, joka hiljentää mielen ja hurmaa kauneudellaan. Muistomerkin yhteydessä on myös erilaisia näyttelyjä ja tietoa konflikteista, joissa Australia on ollut osallisena. Vierailu museossa ja muistomerkin puistoissa on ilmaista.

Kotisivut: https://www.awm.gov.au/

ApolloApollo

Botanic Gardens puutarha

3. National Botanic Gardens kasvitieteellinen puutarha

Monet parhaat Australian nähtävyydet liittyvät luontoon, eikä siis ihme että kaunista luontoa riittää Canberrassakin. Vain noin kilometrin päässä Canberran keskustasta sijaitseva National Botanic Gardens –kasvitieteellinen puutarha on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se sisältää paljon erilaista kasvillisuutta ja niin luonnollista maastoa kuin suunniteltuja puistoalueitakin.

Kotisivut: https://www.anbg.gov.au/gardens/

Black Mountain Canberra

4. Black Mountain

Toinen ihastuttava luontokohde on Black Mountainin puistoalue. Tämä vuoristomaisema tarjoaa ihastuttavia patikointireittejä ja vuorelle kapuaminen on todellakin sen arvoista. Sinne pääsee toki maksua vastaan myös kyydin avulla ja huipulla voi nauttia kahvilan antimia maisemia ihastellessa.

Questacon tiedekeskus

5. Questacon –tiedekeskus

Questacon on Australian tiede- ja teknologiakeskus ja se kiehtoo taatusti niin lapsia kuin aikuisiakin. Keskuksessa pääsee nimittäin kokeilemaan erilaisia laitteita, kokeita ja muita elämyksiä. Siellä järjestetään myös luentoja, näyttelyitä ja erilaisia esityksiä, jotka ovat kokemisen arvoisia. Täällä voit esimerkiksi kokeilla miltä maanjäristys tuntuisi!

Kotisivut: https://www.questacon.edu.au/

Canberra kirjasto

6. National Library of Australia –kirjasto

Maan kansalliskirjasto on mainittava, kun listataan kiehtovimmat Canberra nähtävyydet. Kirjastoon ei välttämättä tarvitse mennä edes sisälle, sillä se on arkkitehtuuriltaan näyttävä myös ulkoa. Tämä kreikkalaiseksi temppeliksi rakennettu rakennus on iltavalaistuksessa näyttävä näky.

Kotisivut: https://www.nla.gov.au/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kiehtova ja leppoisa loma Canberrassa

Nähtävää ja tekemistä Australian pääkaupungissa siis riittää. Canberran nähtävyydet tarjoavat paljon perhelomaan, kuin vaikkapa romanttiseen häämatkaan, joten kaupunki kannattaa pitää mielessä kun suunnittelet seuraavaa kaukolomaa.

Katsasta siis Canberran hotellit ja lennot Australiaan , ja varaa kiehtova sekä leppoisa Canberran loma!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Canberran nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti