MatkapojatMatkapojat

Iguassun putoukset Argentiinan ja Brasilian rajalla

Iguassun putoukset ovat yksi maailman kauneimpia luontonähtävyyksiä. Alla vinkit, joiden avulla sinäkin voit kokea tämän unohtumattoman näyn.

Luontoihmeitä maailmassa riittää, mutta yksi niistä kauneimmista sijaitsee ehdottomasti Brasilian ja Argentiinan rajalla. Iguassun putoukset ovat uskomaton elämys, joka kiehtoo matkailijoita vuodesta toiseen. Kuinka sitten kokea nämä unohtumattomat vesiputoukset ja niiden ympäröivä luonto?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mistä Iguassun putoukset löytyvät?

Iguassun putouksen löytyvät siis Etelä-Amerikasta, aivan Brasilian ja Argentiinan rajalta. Ne koostuvat lukuisista vesiputouksista, putouksien ollessa noin kolmen kilometrin mittaisella alueella aivan trooppisten sademetsien ytimessä. Putouksia on mahdollista mennä katsomaan niin Brasiliassa, että Argentiinassakin, niiden ollessa molempien maiden kansallispuistojen ympäröimänä.

Argentiinan putoukset

Iguassun putoukset Argentiinan puolella tunnetaan nimellä Puerto Iguazú. Argentiinan puolelta pääsee usein helpoiten ihastumaan tähän luontokohteeseen, sillä ne ovat aivan pienen Puerto Iguazún kylän lähellä. Kylästä löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja matkailijalle, sen ollessa varsin monipuolinen vaihtoehtojen suhteen. Kylä on kuitenkin muilta osin melko pieni ja vaatimaton.

Brasilian putoukset

Brasilian puolen putouksia kutsutaan puolestaan Foz do Iguaçuksi. Tämä kaupunki on huomattavasti isompi majapaikka putouksien katseluun, mutta sijaitsee matkallisesti hieman kauempana putouksista. Kaupungissa riittää runsaammin muutakin tekemistä ja varsinkin sen yöelämä on vilkas ja viihdyttävä.

ApolloApollo

 

Kumpaan maahan matkata?

Kannattavatko Iguassun putoukset sitten kokea Argentiinasta vai Brasiliasta käsin? Vastaus riippuu melko pitkälti sinun toiveistasi ja siitä, mitä muuta lomallasi haluat nähdä. Argentiina sekä Brasilia ovat kiehtovia matkailumaita, joten et voi valita väärin – molemmat hurmaavat sinut taatusti!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jos jotain eroa halutaan löytää, niin mainittakoon, että Argentiinan putoukset menevät todella lähelle ja vesisuihkut kastelevat sinut varmasti. Brasilian puolelta taas saa paremman käsityksen vesiputousten määrästä ja alueen massiivisuudesta.

Mikäli et osaa valita, voit ostaa ohjatun retken, jonka avulla näet putoukset niin Brasilian kuin Argentiinankin puolelta!

Tutustu Brasiliasta tehtäviin retkiin tästä >>

Tutustu Argentiinasta tehtäviin retkiin tästä >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näe Iguassun putoukset ohjatuilla retkillä

Iguassun putoukset kannattaa ehdottomasti kokea ohjatun retken avulla. Niitä voi etsiä molempien maiden puolelle GetYourGuiden sivustolta (katso painikkeet ylempää). Retket kestävät yleensä puolipäivää ja niihin voi sisällyttää erilaista ohjelmaa.

Sinun on mahdollista esimerkiksi:

  • Nähdä putoukset helikopterista
  • Ihastella putouksia veneen kyydistä
  • Tutustua lähialueen luontonähtävyyksiin putousten lisäksi

Retket ovat todella edullisia, hintojen alkaessa muutamasta kymmenestä eurosta ylöspäin. Retket ovat helppo ja turvallinen tapa nähdä Iguassun putoukset. Joihinkin retkiin kuuluu opastettu kierros alueella, mutta usein voit valita vain kuljetukset pääsylippuineen. Tällöin voit tutustua alueen nähtävyyksiin omassa tahdissasi. Molemmilla alueilla on muuten kahviloita, joista voi ostaa eväitä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Milloin lähteä matkaan?

Onko sitten jotakin parasta aikaa, jolloin Iguassun putouksille matkat kannattaisi tehdä? Olosuhteet vaihtelevat hieman vuodenaikojen mukaan, mutta pääasiassa alueelle voi matkata milloin tahansa.

Tässä hieman tietoa parhaista ajoista lähteä kokemaan Iguassun putoukset:

  • Kevät on parasta aikaa, sään ollessa lämmin ja putousten ollessa voimakkaat.
  • Myös syksy on sään puolesta leutoa aikaa ja putoukset ovat mukavan voimakkaat.
  • Talvikausi sijoittaa kesä-syyskuun vaihteeseen, jolloin ilma on lempeä, mutta putoukset eivät virtaa yhtä voimakkaasti.
  • Kesäisin, eli joulu-tammikuussa, alueella on melko kuumaa ja kosteaa.

Ryhdy siis suunnittelemaan unelmien lomaa joko Brasiliaan tai Argentiinaan ja koe unohtumattomat Iguassun putoukset!

Kotisivut: https://iguazuargentina.com/en/index

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti