Madridin nähtävyydet – Top 5

Vetääkö tulisen kaunis Madrid puoleensa? Nämä Madridin nähtävyydet saavat sinut taatusti varaamaan matkan tähän ihanaan pääkaupunkiin.

Espanjan pääkaupunki Madrid on loistava lomakohde kaupunkilomaan. Sinne voi suunnata pidennetyksi viikonlopuksi tai viettää vaikka viikon loman kaupungin kesäisillä kaduilla. Viehättävässä kaupungissa on runsaasti tekemistä ja Madridin nähtävyydet pitävät sinut taatusti kiireisenä!

Top 5 Madridin nähtävyydet

Madridin nähtävyydet ovat todella monipuolisia ja kaikenlaiset matkailijat löytyvät listasta taatusti kivaa koettavaa. Näitä nähtävyyksiä ei voi ohittaa kun matkaat kaupunkiin!

El Palacio Real – Kuninkaanlinna

1. Palacio Real de Madrid – Kuninkaanlinna

Palacio Real de Madrid, eli kuninkaanlinna, on Madridin suosituin nähtävyys. Siellä vierailevat niin paikalliset, että muualta saapuvat matkailijat. Palatsi on yksi Euroopan suurimpia, jonka kirjastosta löytyy yksi maailman kattavimpia kartta- ja nuottikokoelmia.

Palatsin edustalla tapahtuva vahdinvaihto on uskomaton elämys. Se tapahtuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 12-13. Poikkeuksia ovat heinä- ja elokuu. Palatsiin on pieni sisäänpääsymaksu, mutta 10 euron hinta ei ole kovin suuri ottaen huomioon mitä kaikkea voit sisällä nähdä.

Tutustu lisäksi palatsin lähistöllä oleviin puistoihin, kuten Garden de Sabatiniin ja Campo del Moroon – ne ovat ilmaisia ja avoinna läpi vuoden.

Kotisivut: https://www.patrimonionacional.es/en

ApolloApollo

Plaza de España aukio

2. Plaza de España –aukio

Plaza de España on mukava nähtävyys, jossa voi ympäröiviä taloja ja puiston patsaita ihastellessa nauttia vaikkapa eväitä ja tämänkaltaiset aukiot ovatkin ne parhaat nähtävyydet aidon madridilaisen tunnelman kokemiseen. Puistosta löytyy kiva lampi, jonka lähistöllä ovat hauskat Don Quijoten ja Sancho Panzan patsaat.

Vieraile myös näissä Plaza de Espanan lähistön museoissa:

  • Museo Cerralbo
  • Nykytaiteen museo
  • El Centro Cultural d Conde Duquen kulttuurikeskus

Muita tutustumisen arvoisia aukioita Madridin keskustassa ovat sen pääaukio Plaza Mayor, sekä trendikäs Plaza Dos de Mayo.

Almudenan katedraali, Madrid

3. Almudenan katedraali

Madridin keskusta on koti myös kaupungin pääkatedraalille. Kuninkaallisen palatsin vieressä oleva Almudena on todella kaunis ja näyttävä rakennus. Katedraali on itse asiassa varsin uusi, sillä se avattiin vuonna 1993. Katedraalin ensimmäiset suunnitelmat ovat jo 1500-luvulta, mutta vasta 1883 Alfonso XII antoi käskyn käynnistää rakennustyöt, jotka kestivät vielä 100 vuotta.

Faro de Moncloan majakka

4. Faro de Moncloan majakka

Keskustan lähistöllä, Moncloassa sijaitsee yksi hauskimpia Madridin nähtävyyksiä, nimittäin Moncloan majakka, eli Faro de Moncloa. Yli 110 metrin korkeuteen kohoava majakka takaa huikeat näköalat Madridin ylle. Torniin on todella pieni, vain muutaman euron hintainen pääsymaksu. Majakka on auki kaikkina viikonpäivinä paitsi maanantaisin.

Templo de Debodin temppeli

5. Templo de Debodin temppeli

Madridin nähtävyydet voivat kuljettaa sinut jopa Egyptiin, sillä kaupungista löytyy aito egyptiläinen temppeli. Templo de Debodin on tuotu Egyptistä pala palalta ja sitä kannattaa suunnata ihastelemaan varsinkin auringonlaskun aikaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kivoimmat Madridin nähtävyydet lapsille

Madridiin voi matkustaa koko perhe, sillä kaupunki on kivan rento ja viihtyisä myös perheen pienimpien kanssa matkatessa. Kauniit talot ja kuhisevat aukiot viihdyttävät varmasti myös lapsiakin ja Madridista löytyy sopivasti nähtävää myös lapsille.

Lapsille soveltuvia nähtävyyksiä ovat muun muassa:

  • Madridin eläintarha ja akvaariomaailma
  • Parque de Atracciones –huvipuisto
  • Museo del Ferrocarril –rautatiemuseo

Varsinkin Parque de Attracciones –huvipuisto on todella hyvä valinta lapsiperheille. Huvipuistoon kannattaa ehdottomasti hankkia liput etukäteen, sillä ne ovat silloin halvemmat!

Näe nämä Madridin nähtävyydet talvella

Madrid on ihastuttava kaupunkikohde, jonne voi lähteä talvellakin. Talven suosituimmat Madridin nähtävyydet ovat tietenkin juuri sen monet aukiot, jotka täyttyvät ennen joulua erilaisista jouluvaloista ja markkinoista.

Kaupungin pääpuisto, eli Retiro Park, on talvellakin kaunis nähtävyys. Siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja hieman jäätyneet puut nuppuineen ovat todella maagisia.

Vieraile lisäksi vanhassa teurastamossa, eli Mataderossa. Trendikkääksi kohtaamispaikaksi muutettu massiivinen rakennelma on täynnä taidetta, esityksiä, näyttelyitä ja ihania kahviloita.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyyksiä Madridin lähellä

Keskusta-alueen ulkopuolelta löytyy runsaasti nähtävää. Muun muassa El Pardon palatsi on yksi Espanjan kauneimmista. Palatsi oli diktaattori Francon asuinpaikka aina vuoteen 1975 asti, mutta nykyään palatsiin mennään nauttimaan kauniista maisemista. Toki myös Francon ajan historiasta oppii palatsissa paljon.

Toinen suosittu päiväretki kohde on Toledo. Sen historialliset nähtävyydet ovat saaneet jopa UNESCO:n suojelun – Toledoon on helppo matkata junalla, matkan maksaessa alle 20 euroa.

Madridin nähtävyydet ovat todella kiva sekoitus historiaa ja kulttuuria. Kaunis kaupunki onkin täydellinen kaupunkilomakohde!

Madridin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti