LomarengasLomarengas

Reykjavik Marathon 2020 – testaa itseäsi upeissa maisemissa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Reykjavik Marathon on yksi suosituimmista maratoneista maailmalla. Tässä tietoja maratonista ja vinkit siihen, kuinka lähteä testaamaan tasoa upeissa maisemissa.

Matkalle ei aina lähdetä vain lepäämään laakereillaan, vaan matka maailmalle voi olla myös keino testata itseään. Mikäpä sen parempi keino itsensä haastamiseen, kuin maratonin juokseminen. Kansainvälisten maratonien parhaimmistoon kuuluva Reykjavik Marathon on ehdottomasti loistava valinta maratonin juoksemiseen ulkomailla.

Missä ja milloin Reykjavik Marathon tapahtuu?

Reykjavik Marathon on tietenkin Islannin pääkaupungissa juostava maraton. Reykjavik on upea pääkaupunki ja kaupungin sekä maan maisemat tekevät juoksemisesta kaupungin kaduilla todella ainutlaatuisen elämyksen.

Maraton juostaan vuosittain elokuussa ja vuoden 2020 maraton tapahtuu 22. elokuuta. Maratonin kanssa samanaikaisesti tapahtuu muuten mielenkiintoinen Reykjavik Culture Night tapahtuma, jossa riittää runsaasti erilaista tekemistä vaikkapa kannustusjoukoille.

Kisaamaan voi lähteä niin:

  • Maratonille (+19-vuotiaille)
  • Puolimaratonille (+15-vuotiaille)
  • 10 km kisaan (ei suositella alle 12-vuotiaille)
  • 3 km kisaan (kaikenikäisille)
  • 600m pyrähdykseen (kaikenikäisille)

Valinnanvaraa siis riittää ja tapahtumaan voi osallistua oman kuntonsa mukaan. Lisäksi juuri maratonin ympärilläkin tapahtuu paljon kaikenlaista, joten kyseessä on todellinen koko perheen tapahtuma.

Reykjavik Marathonin kotisivut: https://www.rmi.is/en

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Reykjavikin maratonin olosuhteet

Reykjavik Marathon alkaa ja päättyy aina Laekjargatalle, joka sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa. Reitti kiertelee yleensä kaupungin rannikkoa ja Seltjarnarnesin aluetta. Reitillä ei esiinny suuria korkeusvaihteluita ja tienpinta on varsin hyväkuntoinen. Reitti voi tietenkin aina vaihdella vuodesta toiseen, mutta siihen pystyy tutustumaan netissä jo varsin hyvissä ajoin täällä: https://www.rmi.is/en/race-map

Ilmasto Islannissa elokuussa ei ole kuuma tai tukahduttava, joten juosta saa varsin leppoisissa olosuhteissa. Keskimääräiset lämpötilat ovat noin 10-15 asteen luokkaa. Tuuleen kannattaa varautua, joten juoksuvaatteet on hyvä valita tuuli mielessä pitäen.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Reykjavik Marathon: osallistumismaksut

Osallistumismaksujen osalta Reykjavik Marathon on varsin edullinen maraton. Osallistumismaksu vaihtelee hieman riippuen siitä, milloin rekisteröidyt kisaan – ennakkoon varattu juoksupaikka on siis halvempi kuin aivan kisan kynnyksellä ostettu paikka.

Niin sanottu Early Bird –ennakkoalennus on noin 20% peruslippua halvempi. Nämä liput ovat saatavilla 10.01.-04.06.

Osallistumismaksut (-20%) ovat:

  • maraton 10 600 islannin kruunua, eli noin 76 euroa
  • puolimaraton 6 480 islannin kruunua, eli noin 47 euroa
  • 10 km kisa 5 320 islannin kruunua, eli noin 38 euroa
  • 3 km kisa 2 360 islannin kruunua, eli noin 17 euroa
  • 600 m pyrähdys 1960 islannin kruunua, eli noin 14 euroa

Huomioi, että lasten ja teinien osallistumismaksut heille sallittaviin juoksumatkoihin ovat halvempia kuin aikuisten liput. Osallistumismaksuihin voi tutustua tarkemmin Reykjavikin maratonin virallisilla nettivisuilla.

Osallistumismaksun hintaan kuuluu tietenkin aikaa mittaava sirulaite, rintanumero, mitalit voittajille, Powerade –juomat ja kertalippu Reykjavikin kuumiin altaisiin (käytettävä joko juoksupäivänä tai sitä seuraavana päivänä).

Normaalihintaiset rekisteröitymismaksut ovat sitten ajalle 05.06.-20.08. yllämainitut hinnat ovat siis 20% halvemmat, kuin tällä ajanjaksolla tehdyt osallistumiset. Osallistumismaksut ovat mahdollisia vielä 20.08.-22.08. mutta tällöin rekisteröintimaksu on 20% kalliimpi.

Juoksijoiden on mahdollista myös kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Jos haluat juosta jonkin sinulle tärkeän asian puolesta, löydät runsaasti tietoja virallisilta kotisivuilta: https://www.rmi.is/en/run-for-charity

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Majoitus Reykjavikissa

Reykjavikin Marathon on suosittu tapahtuma, joten majoitusta kannattaa etsiä jos hyvissä ajoin. Huomioi myös, että saatavilla on erilaisia rekisteröitymispaketteja, joihin voi kuulua osallistumismaksu, että majoitus. Kannattaa kuitenkin vertailla erilaisia matkapaketteja ja tarjouksia, jotta löydät edullisen majapaikan juoksulomaasi.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti