Napoli matkakohteena on makunautintoja parhaimmillaan

Jotakin uutta ja eksoottista etsivien kannattaa suunnata Napoliin. Napoli matkakohteena on yllättävä ja makujen täyttämä.

Napoli on Italian suurimpia kaupunkeja ja sillä on perinteisesti ollut hieman mielipiteitä jakavan matkakohteen maine. Napoli matkakohteena on kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä kaupungissa yhdistyy niin ranta- kuin kaupunkilomakin. Kaiken lisäksi Napoli on täynnä italialaisia makuja ja runsaasti kulttuuria ja historiaa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Paras aika matkustaa Napoliin

Napoli sijaitsee noin 200 kilometriä Roomasta etelään. Aivan Vesuvius tulivuoren kupeessa oleva kaupunki on täynnä upeita hiekkarantoja, joten sinne voi hyvinkin suunnata yhdistetylle ranta- ja kaupunkilomalle.

Napolin ilmasto on tyypillinen Välimeren ilmasto. Kesäisin lämpötilat nousevat aina +30 asteeseen. Sää on kuivaa, kun taas talvisin sateita esiintyy jonkin verran. Lämpötilat ovat kuitenkin talvellakin melko lempeät, joten Napoli matkakohteena toimii läpi vuoden.

ApolloApollo

Majoittuminen Napolissa

Napoli on suuri kaupunki, joten siellä riittää runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Napolin hotellien taso vaihtelee hieman, joten vertailu netin matkasivustoilla kannattaa ehdottomasti. Huoneiden hinnat tasokkaimmissakin hotelleissa ovat kuitenkin Roomaa halvempia, joten hieman hienomman hotellin valinta kannattaa.

Napolin parhaat hotellit lomailijalle löytyvät yleensä näistä kaupunginosista:

  • Piazza Garibaldi sopii nuorille ja seikkailunhaluisille
  • Piazza Cavourin alue tarjoaa autenttista napolilaista majoitusta
  • Piazza Municipale soveltuu perheille

Napoli matkakohteena on täynnä herkkuja

Napoli on historiallinen kaupunki, joka tunnetaan varsinkin sen ruokakulttuurista. Napoli on tarinan mukaan pitsan kotikaupunki, joten sitä saa kaupungissa nauttia niin paljon kuin jaksat. Napolilaisissa pitserioissa pitsa myydään ihanasti siivuina, joten ihan ähkyyn täällä ei tarvitse itseään syödä!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Parhaimmat Napolin nähtävyydet

Makunautintojen lisäksi Napoli matkakohteena on tulvillaan kulttuuria. Varsinkin ihanat pikku kirkot ovat viehättäviä ja niitä löytyy melkein jokaisen kadun nurkalta. Tässä muutamat Napolin parhaat nähtävyydet, jotka kannattaa kokea lomallaan:

Duomo tuomiokirkko

Duomo tuomiokirkko

Duomo eli Cattedrale di San Gennaro tunnetaan Napolin tuomiokirkkona. Sitä alettiin rakentamaan 1200-luvulla ja vaatimattoman näköisen kirkon sisätilat ovat kuitenkin huikeat.

Kotisivut: https://www.duomomilano.it/en/

Napolin katakombit

Catacombe di San Gennaro katakombit

Antiikin ajoilta peräisin oleva maanalaisten käytävien verkosta on kaupungin suurimpia nähtävyyksiä. San Gennaron katakombit ovat uudempia ja niistä löytyy runsaasti kristillisiä seinämaalauksia, joita ihastella.

Kotisivut: http://www.catacombedinapoli.it/en/places/catacombs-of-san-gennaro-naples

Vesuvius tulivuori

Vesuvius

Napolin maisemia hallitsee tietenkin sen vieressä sijaitseva Vesuviuksen tulivuori. Tämä aktiivinen tulivuori luo dramaattiset maisemat, joihin voi tehdä retkiä.

Museot

Napoli matkakohteena tarjoilee runsaasti museoita, joissa vierailla. Matkailijan tulee suunnata varsinkin näihin viiteen museoon:

  • Galleria Borbonica
  • Certosa e Museo di San Martino Napoli
  • Museo del Tesoro di San Gennaro
  • Napolin arkeologinen museo
  • Sant´Anna dei Lombardi

Pompeji napolissa

Vierailu Pompeijissa

Pompeiji on arkeologinen kohde vailla vertaansa. Vesuviuksen purkautumiseen johdosta tuhkaan hautautunut roomalainen kaupunki on säilynyt hyvin. Matka Pompeijiin on kuin aikamatka menneisyyteen.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Napoli on turvallinen matkakohde

Napoli tunnetaan myös sen mafia historiasta ja kaupungilla on varsin synkkä ja verinen historia. Napolin turvallisuus on kuitenkin nykyään aivan minkä tahansa suurkaupungin luokkaa. Siellä täytyy siis pitää järki kädessä, mutta matkaa ei tarvitse pelätä!

Antaudu Napolin vietäväksi

Napolin matkat onnistuvat omatoimisesti sekä varsinkin kesäisin pakettimatkoina. Suoria lentoja Suomesta on hankala löytää, mutta Napoliin on mahdollista lentää jopa 100 euron hintaan, mikäli välilaskut eivät haittaa. Voit myös lentää Rooman lentokentälle, ja vuokrata sieltä auton, jolla sitten ajaa Napoliin.

Napoli matkakohteena on edullinen ja sieltä voi tehdä retkiä muihin ihaniin italialaisiin kohteisiin kuten Capriin tai Sorrentoon.

Tee siis elämyksellinen ja nautinnollinen matka Napoliin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti