MatkapojatMatkapojat

Rooman lentokenttä – Fiumicino FCO – tietoa kentästä

Lomamatka alkaa usein lentokentältä, ja jos matkastaan haluaa tehdä mahdollisimman stressittömän, kannattaa lentokenttään tutustua hyvin jo ennen matkaa. Mikäli tiesi on viemässä Rooman romanttiseen kaupunkiin, ota Rooman lentokenttä haltuusi näillä vinkeillä.

Roomassa on itse asiassa kaksi lentokenttää. Nämä ovat Fiumicino (FCO) eli Leonardo da Vincin kansainvälinen lentokenttä, joka on suurin Rooman lentokenttä, sekä pienempi Ciampiano. Molemmat ovat noin reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Rooman keskustasta.

Rooman lentokentistä Fiumicino on siis suurempi ja sinne lentääkin suurin osa Euroopan lentoyhtiöistä, olitpa matkalla sitten suoralla lennolla Suomesta tai tulossa muualta Euroopasta. Alla olevat vinkit koskevatkin siten pääasiassa Fiumicinon lentokenttää.

Rooman lentokenttä: mitkä lentoyhtiöt sinne lentävät?

Koska tämä lentokenttä on varustettu kahdella kiitoradalla, sinne voi lentää monta lentoa päivässä. Lentoyhtiöistä tunnetuimmat lentävät juuri Fiumicinon kentälle.

Tässä tärkeät lentoyhtiötiedot Suomesta lennettäessä:

  • Rooman lentokenttä: Finnair lentää suoria lentoja Helsingin kentän kautta läpi vuoden ja usein muutaman lennon päivässä.
  • Rooman lentokenttä: Norwegian lentää myös suoraan Helsingistä.

Mikäli haluat löytää vielä edullisemmat lennot, voit usein valita lennon välilaskulla. Eri Euroopan kohteista lentoja kaupunkiin tekevät muun muassa Air France, Air Baltic ja Lufthansa.

Vuokraa auto Rooman lentokentältä

ApolloApollo

Kuinka saapua ja lähteä kentältä?

Suora lento Suomesta Rooman lentokentällä kestää noin 3,5 tuntia. Välilaskulla varustettu lento voi puolestaan olla noin 5-7 tunnin mittainen. Rooman lentokenttä on siis nopeasti tavoitettavissa ja kaupunki onkin siksi oiva matkakohde.

Kentältä on myös hyvin helppo löytää tiensä Rooman keskustaan. Kenttäkuljetusta valittaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja pitää seuraavat tärpit mielessä.

Junat

Fiumicinon kentältä keskustaan kulkee Leonardo Express -juna, joka on matkailijoiden suosiossa. Tämä juna kulkee päivisin puolen tunnin välein ja junaan voi ostaa liput lippukassalta, lehtikioskeilta sekä Terminin juna-asemalta ja lentoasemalta.

Tämä vaihtoehto on helppo, mutta hieman kallis. Liput maksavat myös enemmän laiturilta ostettuna. Lipun hinta on 14 euroa.

Fiumicinon Rooman lentokenttä on mahdollista saavuttaa myös paikallisjunien avulla. FL1-paikallisjuna on halvempi (8 euroa) ja junat kulkevat vartin välein.

Nämä paikallisjunat pysähtyvät muun muassa seuraaville rautatieasemilla:

  • Trastevere
  • Ostiense
  • Tuscolana
  • Tiburtina

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bussit

Fiumcinon kentältä ei kannata lähteä matkustamaan kohti keskustaa bussilla. Bussit pysähtyvät nimittäin kovin kauas kentästä ja ne ovat ruuhkien takia usein myöhässä. Fiumcinon kentän ja Rooman keskustan väliä ajelee myös Airport Shuttle -kuljetus, joka vie matkaajan suoraan ovelta ovelle. Vaihtoehto maksaa reilut 20 euroa, joten se ei ole halvin mahdollinen, mutta kätevä.

Mikäli taas matkasi pääte on Ciampianon lentokenttä, voit matkata sieltä keskustaan erilaisten bussiyhteyksien avulla. Näistä halvin on ottaa ensin normaali bussi kentältä ja poistua bussista metrolinjan A varrella olevalle Anagninan asemalle. Metron avulla pääset nopeasti ja edullisesti keskustaan. Shuttle Bus -tyylisiä kuljetuksia kulkee myös paljon Ciampianon kentältä. Hinnat vaihtelevat neljästä eurosta aina kymmeniin euroihin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Taksit

Kumpikin Rooman lentokenttä tarjoaa taksin mahdollisuuden. Taksilla matkustaminen ei Italiassa kuitenkaan ole usein paras vaihtoehto hinnan ja ruuhkien johdosta. Matkailijaa voidaan yrittää huijata hinnan kanssa ja mikäli taksin haluaa ehdottomasti ottaa, kannattaa se tilata esimerkiksi hotellin henkilökunnan kanssa, ja kysyä hintaa etukäteen.

Taksin hinta Fiumicinolta on noin 40-60 euroa ja Campianolta noin 30 euroa.

Rooman lentokenttä: ostokset

Rooman lentokentän kaupat tarjoavat hyviä ostosmahdollisuuksia. Kentältä löytyy ihania italialaisia kahviloita ja runsaasti liikkeitä aina Guccin liikkeistä hieman edullisempiin italialaisiin liikkeisiin. Rooman lentokenttä kartta on löydettävissä kentän virallisilta sivuilta, joiden avulla voit tutustua ruoka- ja ostostarjontaan.

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Rooman lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti