MatkapojatMatkapojat

Rooman julkinen liikenne – hinnat ja vinkit matkalle

Kaikki tiethän tunnetusti vievät Roomaan, mutta minkälainen liikenne kaupungissa sinua odottaa? Rooman julkinen liikenne valloitetaan näillä vinkeillä.

Rooma on melko suuri kaupunki ja vaikka moniin nähtävyyksiin voikin tutustua kävellen, ei Rooman julkinen liikenne ole huono vaihtoehto. Roomassa kannattaa ehdottomasti valita juuri julkinen taksien sijasta.

Julkinen liikenne Roomassa

Julkinen liikenne Roomassa pitää sisällään:

  • Paikallisjunat
  • Bussit
  • Metrot
  • Raitiovaunut

Liput kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin voi ostaa metro- ja juna-asemilta sekä kioskeista. Joidenkin kahviloiden ulkopuolella voit huomata Tabacchi tai T-merkin, joka tarkoittaa sitä, että lippuja on siellä saatavilla. Bussiin ja raitovaunuihin astuessa sinun tulee leimata lippu ja metroissa leimaus tapahtuu portilla.

Busseja kulkee ympäri keskustan ja asemia on hyvinkin tiheään. Rooman keskustassa on mahdollista kulkea myös yöbusseilla, jotka ajavat päivävuoroja harvemmin. Bussikarttoja on mahdollista saada ilmaiseksi asemilta ja kännykkään voi ladata myös reittisovelluksen (Android & iOS). Rooman nähtävyydet näkee mainiosti juuri bussin kyydissä, mutta kannattaa varautua ruuhka-aikoihin, jolloin meno on hieman hidasta.

ApolloApollo

Raitiovaunut ovat kätevä tapa matkata varsinkin Vatikaaniin. Tämä onnistuu numero 19 raitiovaunulla, joka matkaa Villa Borghesen ja Vatikaanin väliä.

Roomassa on kolme metrolinjaa, jotka ovat:

  • Linja A, eli oranssi linja, jonka varrella ovat muun muassa Pyhän Pietarin kirkko sekä Fontana di Trevi suihkulähde.
  • Linja B, eli sininen linja, jonka kuuluisimpia pysäkkejä ovat esimerkiksi Colosseo, josta pääset tutustumaan Colosseumiin.
  • Linja C, eli vihreä linja, jonka varrella on muun muassa Pantanon asema.
Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Rooman julkinen liikenne on melko ruuhkainen, joten kannattaa varautua ahtaisiin vaunuihin ja busseihin. Liikenne on varsin turvallinen, mutta maalaisjärkeä on hyvä tietenkin aina käyttää matkailtaessa.

Julkisen liikenteen aikataulut: https://www.atac.roma.it/index.asp?lingua=ENG

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Paras tapa matkata Rooman lentokentältä keskustaan

Rooman julkinen liikenne on helppo ja edullinen tapa matkustaa Rooman lentokentältä keskustaan, eikä taksiin tarvitse välttämättä tuhlata rahojaan. Mikäli taksin kuitenkin ottaa, on sillä matkustaminen Roomassa Suomea halvempaa. Hinta kannattaa kuitenkin sopia aina etukäteen.

Paikallisjunat ovat se helpoin tapa matkata Rooman lentokentältä keskustaan. Leonardo Express Train on nopein valinta ja sillä matka taittuu noin 30 minuutissa ja lipun hinta on n. 14 euroa aikuisilta.

Halvin keino on ottaa bussi, jonka matka-aika on huomattavasti junaa pidempi, mutta lippu maksaa vain noin 4 euroa. Bussilla matkatessa on todella tärkeä varata runsaasti aikaa, sillä ruuhkia on reitin varrella useasti.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rooman julkinen liikenne on edullinen valinta

Rooman julkinen liikenne ei kaada matkabudjettia, sillä hinnat ovat edullisia. Kaikissa Rooman julkisissa käy sama lippu ja yksittäisen lipun hinta on vain 1,50 euroa ja se on voimassa 100 minuuttia.

Matkailijan kannattaa kuitenkin harkita päivälippujen ostoa, sillä silloin voit matkustaa huoletta niin metrolla, bussilla kuin raitiovaunullakin koko lipun voimassa olon ajan.

Saatavilla on:

  • 24 tunnin lippu, joka maksaa 7 euroa.
  • 48 tunnin lippu, joka maksaa 12,50 euroa.
  • 72 tunnin lippu, jonka hinta on 18 euroa.

Tutustu myös Omnia Cardsiin, joka pitää sisällään ilmaisen julkisen liikenteen.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Sinun on mahdollista hankkia myös viikon lippu 24 eurolla. Huomioi, että alle 10-vuotiaat lapset matkustavat julkisissa ilmaiseksi.

Rooman julkinen liikenne tekee nähtävyyksien katselusta helppoa ja edullista. Lähde siis huoletta ihastumaan tähän ikuiseen kaupunkiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti