Näe ja koe parhaat Rooman nähtävyydet kävellen

Roomasta eivät nähtävyydet lopu kesken ja monet voi kokea helposti kävellen kohteesta toiseen. Tässä parhaimmat Rooman nähtävyydet kävellen.

Italian ihastuttava pääkaupunki on historiallinen ja täynnä kauniita rakennuksia ja kiehtovia nähtävyyksiä. Nähtävyydet Rooman keskustassa kokee parhaiten kävellen – matkalle kannattaakin pakata hyvät kengät, joilla on mukava tepastella! Tässä ne suosituimmat Rooman mukavaan päiväkierrokseesi.

Viiden nähtävyyden kierros

Jos haluat kokea Rooman kauneutta ja sen kiehtovia katuja kävellen keskustan alueella, niin tässä ovat ne parhaimmat nähtävyydet, joissa vierailla.

Trevin suihkulähde

1. Trevin suihkulähde

Aloita päiväkierros Trevin suikulähteeltä. Tämä lähde on yksi Rooman tunnetuimpia nähtävyyksiä. Trevi rakennettiin juuri tähän kohtaan vuonna 1762. Samalla paikalla on ollut lähde aina antiikin ajoista asti.

Spanis Steps Roomassa

2. Spanish Steps –portaikko

Trevin lähteeltä on lyhyt kävelymatka Spanish Steps –portaikolle. Tämä barokkityylinen portaikko rakennettiin vuosien 1723-25 välissä ja se on sittemmin näkynyt monissa elokuvissa tehden siitä yhden Rooman tunnetuimmista nähtävyyksistä.

ApolloApollo

Pantheon Roomassa

3. Pantheon

Portaikolta ei ole pitkä Pantheoniin. Tämä kaunis rakennus on Rooman parhaiten säilyneitä rakennuksia. Jos haluat kokea Rooman nähtävyydet kävellen, myös Pantheon on hyvä paikka aloittaa, sillä alueelta on hyvät kävely-yhteydet ympäri Roomaa. Pantheon kannattaa kokea opastetun kierroksen kanssa, jotta saat siitä kaiken irti.

Mikäli alat olla nälkäinen, Pantheonin lähellä on historiallinen Enoteca Corsi ravintola. Tämä ravintola on auki vain päiväsaikaan ja siellä voit nauttia perinteisiä roomalaisia herkkuja.

Kotisivut: https://www.pantheonroma.com/en/

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Aukio Roomassa

4. Piazza Navona

Yksi Rooman keskeisimmistä aukioita on Piazza Navona. Sitä ympäröivät lukuisat monumentit, lähteet, kaupat ja ravintolat. Aukion lähettyvillä ovat muun muassa:

  • Neljän joen lähde
  • Sant´Agnesen kirkko
  • Palazzo Braschin museo

Aukiolta voit suunnata Campo de´Fiorin piazzalle. Tällä pienemmällä aukiolla järjestetään aamuisin markkinat, joissa saat aamiaisen perinteikkäästi ja edullisesti.

Villa Medici Roomassa

5. Villa Medici

Villa Medici valmistui vuonna 1544 ja se oli koti yhdelle Rooman kuuluisimmista perheistä. Rakennuksen omisti alun perin Messalinan perhe, joka on haudattu rakennuksen rakenteisiin. Ferdinando de´Medici uudelleennimesi rakennuksen sen ostettuaan. Rakennus on toiminut taiteilijoiden kotina jo lukuisia vuosia ja siellä voikin ihastella runsaasti kaunista taidetta.

Kotisivut: https://www.villamedici.it/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista myös kokea nämä Rooman nähtävyydet kävellen

Rooman nähtävyyksiä on lukuisia, joten yllä olevat viisi kohdetta ovat vain pieni katsaus kaupungin tarjontaan. Kohteet tarjoavat mukavan kävelyretken Roomassa, joita kiertelemällä pääset sisälle kaupungin sykkeeseen.

Jos sinua kiinnostaa historia ja haussasi ovat sopivimmat Rooman nähtävyydet lapsille, kannattaa sinun suunnata antiikin Rooman keskelle. Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula ovat oiva kohde lapsiperheille ja historian ystäville. Alueelle on ostettava liput, mutta lipun avulla pääset tutustumaan myös yhteen Rooman kuuluisimmista nähtävyyksistä, Colosseumiin.

Näin otat nämä antiikin Rooman nähtävyydet kävellen haltuusi helpoiten:

  • Aloita luoteisosista Capiotoliumista.
  • Vieraile Piazza Veneziassa sekä Palazzo Nuovossa ja Palazzo dei Conservatorissa.
  • Matkaa Rooman vanhimmalle tielle, eli Via Sacralle.
  • Ihastu Vestan Neitsyeiden temppeliin, taloon ja puutarhaan.

Anna Rooman katujen viedä sinut mukanaan

Nähtävyydet Rooman keskustassa ovat juuri sopivan kävelymatkan päässä toisistaan ja niitä riittää useammalle päivällä. Siksi Rooman nähtävyydet ovat kävellen helppo tapa tutustua kaupunkiin. Muista vain pakata mukaasi hyvät kengät, sillä varsinkin keskustassa kadut ovat usein vanhaa mukulakivikatua.

Suunnittele siis matka tähän ikuiseen kaupunkiin ja anna Rooman katujen kuljettaa sinut kokemuksesta toiseen!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Rooman nähtävyydet kävellen kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti