MatkapojatMatkapojat

Näin onnistuu Rooma lasten kanssa – Euroopan suosikkeja

Rooma lasten kanssa kutsuu runsaalla tarjonnallaan sekä maistuvalla ruuallaan. Tässä vinkit, joiden avulla saat ikuisesta kaupungista kaiken irti perhelomalla!

Italia on todella lapsiystävällinen maa, jossa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kun perheen haaveissa on kaupunkiloma, kannattaa mielessä pitää Rooma. Rooma on lasten kanssa täynnä seikkailuja ja unohtumattomia muistoja syntyy takuulla koko perheelle.

Milloin Rooma on lapsille parhaimmillaan?

Rooma on suurkaupunki, jossa riittää hulinaa koko vuodeksi. Suurimmat sesonkiajat ovat suurten juhlapyhien alla, eli pääsiäisenä, jouluna ja uutena vuotena. Tämän lisäksi maalis- ja lokakuu ovat koulun lomaviikkojen ansiosta melko vilkasta aikaa. Jos siis haluat vältellä suurimpia ruuhkia, vierailu lapsen kanssa Roomassa kannattaa sijoittaa näiden sesonkien ulkopuolelle.

Minne Roomassa kannattaa majoittua?

Rooma on lapsiperheille täynnä mahdollisuuksia majoituksen suhteen. Roomassa hotelli lasten kanssa kannattaa valita aina sijainti mielessä. Hyviä alueita lapsiperheille ovat etenkin:

  • Villa Borghesen ympäristö
  • Trasteveren kaupunginosa
  • EURin kaupunginosa
  • Rooma lasten kanssa on nähtävyyksiä ja makunautintoja
ApolloApollo

Yksi kaupungin valttikortteja on ehdottomasti sen maittava ruoka sekä kulttuuritarjonta. Rooma lasten kanssa ei todellakaan tarkoita tyhjiä vatsoja. Kaupungin pitseriat, herkulliset pasta-annokset ja varsinkin maukkaat gelato-jäätelöannokset ovat lapsien ja aikuisten mieleen.

Tekemistä ja nähtävää on Roomassa runsaasti laidasta laitaan. Tässä hieman ihania juttuja, joita Rooma lapsille tarjoaa:

Ihastele historian havinaa

Vierailu suosituimmissa historiallisissa kohteissa kannattaa, kun olet lapsen kanssa Roomassa. Historialliset nähtävyydet ovat lapsiystävällisiä ja niissä riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia ihan perheen pienimmille. Parhaita paikkoja vierailuun ovat ehdottomasti:

  • Colosseum
  • Pantheon
  • Pyhän Clementen basilika

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rentoudu ja leiki puistossa

Rooma lasten kanssa ei ole mitään ilman vierailua Villa Borghesen puistossa. Tämä kaupungin toiseksi suurin puisto on täynnä tekemistä. Sieltä löytyy ihana lampi, jossa voi vuokrata veneen ja kauniita rakennuksia joiden ympärillä leikkiä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tee aikamatka Time Elevatorilla

Time Elevator on 5D-panoraamaelokuva liikkuvine penkkeineen. Tämä ei sovellu aivan perheen pienimmille, mutta varsinkin teini-ikäisistä se on taatusti hauska kokemus. Time Elevator on aivan Colosseumin lähellä ja sen pääsymaksut ovat 10 euron molemmin puolin aikuisilta sekä lapsilta.

Ostele ihania vaatteita ja leluja

Rooma lasten kanssa on varsin mukavaa shoppailulle. Rooman kaupat ovat lapsiystävällisiä ja valikoima varsinkin lastenvaatteissa on uskomaton. Centro trovicon ja Trevin alue sisältävät runsaasti mielenkiintoisia pieniä liikkeitä, joista löytyy lapsille katseltavaa.

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Liikkuminen Roomassa lasten kanssa

Julkiset ovat edullisin ja monesti se helpoin tapa kokea Rooma lasten kanssa. Niitä kannattaa kuitenkin vältellä ruuhka-aikoihin aamuisin ja iltaisin. Rooma pienen lapsen kanssa sujuu usein näppärämmin ottamalla vaunut tai kantoliivin mukaan ja kävelemällä paikasta toiseen.

Metrot soveltuvat julkisista parhaiten lasten kanssa liikkumiseen, sillä bussit voivat seisoa ruuhkissa. Taksilla matkustaminen Roomassa ei ole erityisen kallista, joten se kannattaa pitää aina mielessä, varsinkin hätävaihtoehtona liikkumiseen paikasta toiseen.

Liikenteestä on kuitenkin mainittava sen ajoittainen kaoottisuus. Autot ajavat melko kovaa ja välillä ehkä suomalaiseen makuun hieman miten sattuu, joten lapsien tulee olla todella varovaisia. Rooma pienten lasten kanssa on turvallisempi, kun välttelet liikennettä ja pidättäydyt ihanissa puistossa ja aukioilla.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tekemisen täyteinen perheloma Roomassa

Rooma on lasten kanssa siis hieno valinta lomailuun. Siellä viihtyvät kaikenikäiset ja Rooman kapeita kujia on mukava kuljeskella. Välillä voi vain pysähtyä syömään pitsaviipaleen tai herkutella jäätelöllä. Rooma tarkoittaa siis stressitöntä ja hauskaa menoa koko perheelle!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti