MatkapojatMatkapojat

Rooma lokakuussa on parhaimpia matkailulöytöjä

Rooma lokakuussa antaa mahdollisuuden unohtumattomaan lomaan. Millainen tämä ikuinen kaupunki onkaan tähän aikaan vuodesta?

Monen matkailijan tiet vievät jossain vaiheessa elämää Roomaan, mutta tämä ikuinen kaupunki ei ole ehkä tunnetuin lokakuinen matkakohde. Rooma on lokakuussa kuitenkin enemmän mahdollisuus kuin uhka, sillä Roomassa on runsaasti tekemistä läpi vuoden eikä sääkään ole karmea. Mitä siis odottaa jos olet lähdössä lokakuussa Roomaan?

Rooman sää lokakuussa

Matkakohdetta valittaessa on sää monelle se tärkein juttu. Rooma on lokakuussa sään puolesta suhteellisen vaihteleva. Kuun alku on vielä melko lämmin, kun taas lokakuun loppu on jo huomattavasti syksyisempi. Sään puolesta:

  • Rooman lämpötila lokakuussa on keskimäärin noin +20 astetta päivisin ja +14 astetta öisin.
  • Aurinko lämmittää vielä reippaasti päivisin ja lämpötila voi korkeimmillaan kohota peräti +30 asteeseen.
  • Alimmillaan lämpöä voi olla vain alle +5 astetta, mikä tosin on erittäin harvinaista.
  • Sateita voi esiintyä paikoitellen, mutta Rooma ei ole lokakuussa kovinkaan sateinen.

Miten pukeutua Roomaan lokakuussa? Säiden puolesta mukana kannattaa olla kevyttä kesävaatetta ja lämpimämpiä vaihtoehtoja, varsinkin iltoihin. Kevyt takki ja jopa hansikkaat voivat olla hyvä matkavarustus. Toisaalta päivisin pärjää varmasti hyvinkin ihan t-paidassa.

ApolloApollo

Mitä tekemistä Rooma lokakuussa oikein tarjoilee?

Roomassa riittää nähtävää ja tekemistä läpi vuoden. Kaupungin ihanimmat historialliset ja kulttuurillisesti tärkeät kohteet voi kokea helposti kävellen ympäri vuoden säiden salliessa. Colosseum, Pantheon ja espanjalaiset portaat ovat kaikki ihania paikkoja tutustua kaupungin menneisyyteen lokakuussakin.

Ota huomioon, että monien nähtävyyksien aukioloajat ovat yhteydessä siihen, milloin aurinko laskee. Koska lokakuussa päivä lyhenee kellojen siirtelyn myötä, eivät nähtävyydet ole auki aivan iltamyöhään aikaisemman auringonlaskun takia. Ilmaisia mahdollisuuksia etsivien kannattaa lisäksi muistaa, että kaikki Rooman maksulliset museot avaavat ovensa ilmaiseksi jokaisen kuun ensimmäisenä päivänä!

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Kävelyretkiä ja kaupungin syksyistä loistoa kannattaa ehdottomasti mennä ihastelemaan niin Villa Borghesen suosittuun puistoon kuin Via Appiallekin. Tämä antiikin aikainen tie on loistava esimerkiksi pyöräretken tekoon. Mukaan kannattaa ehdottomasti pakata paikallisia herkkuja!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rooma tarjoilee lokakuussa lisäksi runsaasti erilaisia tapahtumia. Lokakuussa voit esimerkiksi osallistua:

  • Fransiskus Assisilaisen juhlapäivään 4. lokakuuta.
  • Rooman elokuvafestivaaleille, jotka järjestetään aina lokakuun lopussa tai aivan marraskuun alussa.
  • RomaEuropa festivaaleille, joita juhlitaan läpi lokakuun.
  • Ei niin peri-italialaisiin Halloween juhliin ympäri kaupungin kahviloita ja kauppoja.

Nähtävyyksien ja festivaalien lisäksi Rooma on lokakuussa makunautintojen juhlaa. Rooman ihanat ruokatorit ovat täynnä tuoreita chili- ja valkosipulilettejä sekä meheviä klementiinejä. Katujen varsilla myydään lisäksi ihania paahdettuja kastanjoita, joita kannattaa maistella etenkin säiden viilentyessä. Mikäli kastanjat ovat herkkuasi, vietetään lokakuun alussa muuten kastanjafestivaaleja Rooman lähellä sijaitsevassa Soriano nel Ciminossa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lähde siis edullisesti Roomaan lokakuussa

Rooma lokakuussa kiehtoo säiden ja tekemisen lisäksi edullisella hintatasollaan. Hinnat ovat kiireisimpiä lomakausia matalammat, joten hotellit ja lennot voi saada varsin näppärästi – varsinkin vertailemalla hintoja. Ihastuttavat säät on kuitenkin huomattu muidenkin matkailijoiden toimesta, joten matka kannattaa varata hyvissä ajoin tai kyttäillä äkkilähtöjä. Koska kyseessä on satokausi ja joka puolella Italiaa juhlitaan erilaisia satojuhlia, riittää ravintoloissa ja nähtävyyksissä kuhinaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kaiken kaikkiaan Rooma lokakuussa on täydellinen valinta ikuisen kaupungin ihasteluun. Sää on mainio kaupunkiloman viettoon ja koko Rooma on rauhallisen odottavalla tuulella, juhlistamassa kesän loppua vielä viimeisen kerran ennen siirtymistä joulun lumoihin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti