MatkapojatMatkapojat

Fontana di Trevi – tuoko suihkulähde sinut takaisin?

Rooman nähtävyyksiä mietittäessä, on Fontana di Trevi monelle ensimmäisten mainittavien nähtävyyksien joukossa. Kuuluisaa suihkulähdettä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa – kolikon heittoa unohtamatta, sillä se voi saada sinutkin palaamaan Roomaan!

Fontana di Trevi on ilahduttanut roomalaisia aina vuodesta 1762 saakka. Kuvankaunista näkyä on sittemmin saavuttu katsomaan ympäri maailman. Tämä Rooman suihkulähde on synnyttänyt useita myyttejä ja kiehtovia tarinoita. Trevin suihkulähde legendoineen on yksinkertaisesti Rooman kiehtovimpia nähtävyyksiä!

Suihkulähteen värikäs historia

Fontana di Trevi –suihkulähde on Roomassa syntyneen ja kuolleen Nicola Salvin käsialaa. Salvi ei kuitenkaan ollut projektin alkuperäinen arkkitehti, sillä Alessandro Galilei valittiin ensin, mutta protestin jälkeen Salvi syrjäytti hänet tehtävästä. Galilein valintaa protestoitiin, sillä hän ei ollut roomalainen. Roomalaiset ovat edelleen tunnettuja ylpeydestään kaunista kaupunkia kohtaan.

Fontana di Trevi on kuuluisin suihkulähde Roomassa ja ehkäpä koko maailmassa. Kaunis ja koristeellinen lähde valmistui siis 1700-luvulla, sen ollessa melkoinen saavutus rakenteellisesti. Suihkulähteen strategiset mitat ovat nimittäin:

  • 25 metriä korkea
  • melkein 20 metriä leveä
  • päivittäisen pumpatun veden ollessa peräti yli 800 000 000 litraa

Trevin suihkulähde on valmistettu Tivolin läheltä varta vasten tuodusta Travertinen kivestä. Kivi on materiaalina myös Colosseumissa!

Rooman suihkulähde oli remontissa pitkään, sillä vuosien saatossa veden virtaus alkoi näkyä rakenteissa. Vuoden 2015 lopulla valmistunut entisöinti maksoi peräti kaksi miljoonaa euroa, muotitalo Fendin maksaessa remontin.

ApolloApollo

Fontana di Trevi ja kuuluisimmat myytit

Fontana di Trevin suihkulähde on tunnettu monista kansantarinoistaan ja myyteistään. Suihkulähteen keskeisimpänä henkilönä on veden jumala Neptunus, jonka voimaa lähde kuvastaa. Yksi lähteen tyttöpatsaista on tarujen mukaan lähteen löytänyt tyttö.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Aivan alkuun liikkeellä oli huhu, jonka mukaan Trevin veden juominen paransi ja houkutteli palaamaan Roomaan. Tämä kuitenkin muuttui 50-luvulla ilmestyneen Three Coins in the Fountain –elokuvan myötä. Elokuva nimittäin kehotti viskomaan kolikoita lähteeseen ja tämän johdosta nykyäänkin matkailijat viskaavat kolikon lähteeseen, jotta paluu Roomaan mahdollistuu.

Ihan miten vain kolikkoa ei tule kuitenkaan viskoa! Kolikko tulee heittää aina oikealla kädellä vasemman olkapään yli, jotta heittäjä tulee palaamaan ikuiseen kaupunkiin. Kolikot menevät hyvään tarkoitukseen, sillä niiden avulla autetaan kaupungin vähäosaisia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin vierailet Trevin suihkulähteellä

Fontana di Trevi –suihkulähde ei ole vaikea löytää, sillä se sijaitsee Rooman historiallisessa keskustassa. Trevin aukiolla löytyvän lähteen lähellä sijaitsevat muun muassa:

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Läheltä löytyy kattavasti hotelleja, jotka voivat kuitenkin olla sijaintinsa johdosta melko hintavia. Jos majoitut kauempana, on lähteen läheisin metro-asema Barberini. Monet paikallisbussit pysähtyvät myös lähelle, joten vaikea lähdettä ei ole löytää.

Trevin suihkulähteen läheltä löytyy runsaasti kahviloita ja ravintoloita, mutta niiden hinnat ovat myös melko korkeat. Kävelyretki hieman aukion ulkopuolelle kannattaa, mikäli nälkä yllättää.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tämä kaunis suihkulähde Roomassa on helppoa nähdä opastettujen kävelyretkienkin avulla. Niitä järjestetään runsaasti, monen kierroksen alkaessa läheisiltä Espanjalaisilta portailta. Kierroksilla oppii runsaasti mielenkiintoisia faktoja, joten kielitaitoisten kannattaa niitä ehdottomasti harkita.

Fontani di Trevin suihkulähde on Rooman kauneimpia monumentteja, joten sinne kannattaa ehdottomasti siis suunnata seuraavalla Rooman lomalla!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti