MatkapojatMatkapojat

Venetsian nähtävyydet, jotka sinun tulee kokea – Top-6

Venetsia kiehtoo romanttisuudellaan ja erityisyydellään. Tähän ihanaan italialaiseen kaupunkiin tulee matkata ainakin kerran elämässään ja silloin kannattaa kokea nämä ihanat Venetsian nähtävyydet.

Venetsia on ainutlaatuinen kokemus, sillä kaupunki koostuu yli sadasta saaresta, joiden välissä poukkoilevat kanaalit. Matka kaupungissa taittuukin helposti romanttisten gondolien avulla. Niillä on mainiota mennä nähtävyydestä toiseen. Tässä Venetsian parhaat nähtävyydet ja vinkit onnistuneeseen kaupunkilomaan.

Venetsia nähtävyydet: koe ja ihastu näihin kohteisiin

Tässä historiallisestikin tärkeässä kaupungissa riittää katsottavaa ja koettavaa. Venetsian tärkeimmät nähtävyydet ovat:

Pyhän Markuksen aukio, Venetsia

1. Pyhän Markuksen aukio

Pyhän Markuksen aukio on kaupungin tunnetuin aukio eli piazza. Sitä ympäröivät kaupungin tunnetuimmat historialliset rakennukset ja aukio onkin yleensä täynnä matkailijoita.

Aukiolla vierailtaessa voit kokea:

  • Pyhän Markuksen kellotornin, joka on aukion korkein rakennus.
  • Pyhän Markuksen kirkon, joka on mahtipontinen ja hiljentävä nähtävyys.
  • Dogien palatsin, jossa voi ihastella salaisia reittejä ja kauhistella kidutuskammioita.

Jätä kuitenkin alueen kahvilat ja ravintolat kokematta, sillä ne ovat ylihinnoiteltu. Hieman aukion ulkopuolella löytyy ihanampia ja edullisempia kahviloita sekä ravintoloita.

Rialton silta, Venetsia

2. Rialton silta

Kaupungin pääkanaali on Canal Grande ja sen vartta pitkin kannattaa kävellä ja lipua gondolilla. Tämän kanaalin ylitse kulkee myös Rialton silta, joka on kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Silta on kaunis ja sitä koristavat mahtipontiset kaiteet.

Venetsian nähtävyydet hurmaavat usein helppoudellaan ja Rialton silta on tästä oiva esimerkki. Silta sijaitse Pyhän Markuksen aukion lähellä ja se on helppo löytää aluetta ihastellessaan. Sen voi myös kokea tekemällä suosittu laiva- tai venematka pitkin Canal Grandea.

ApolloApollo

Scuola Grande di San Rocco, Venetsia

3. Scuola Grande di San Rocco

Massiivinen, valkoisesta marmorista tehty rakennus on kaunis nähtävyys. Se rakennettiin vuosien 1515 ja 1560 välillä, ja sen sisältä löytyy kiehtovia Tinteretton maalauksia. Näitä massiivisia katto- ja seinämaalauksia kannattaa siis mennä katsomaan sisälle asti, mutta itse rakennus on myös vaikuttava näky ulkopuolelta.

Apollo – Venetsia

Löydä parhaat lomatarjoukset Venetsiaan!

Etsi lomatarjouksia

Muranon lasinpuhaltajat

4. Muranon lasinpuhaltajat

Venetsia on tunnettu kauniista lasistaan ja kaupungissa kannattaa hypätä gondoliin ja tehdä retki Muranon saarelle. Tämä on koti lasinpuhaltajille, jotka ovat olleet alueella työn touhussa aina 1200-luvulta asti. Venetsian nähtävyydet tarjoavat paljon ihania matkamuistoja ja tämä alue on varsinainen ostelijan paratiisi. Muranossa kannattaa vierailla myös alueen lasimuseossa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Accademia taidegalleria

5. Accademia taidemuseo

Italia on kuuluisa taiteilijoistaan ja Venetsian nähtävyydet sisältävät paljon taideaarteita ja arkkitehtuuria. Matkailijan tulisi vierailla erityisesti taidemuseo Accademiassa, joka sijaitsee aivan Canal Granden varrella.

Sieltä löytyy maalauksia ja teoksia sellaisilta suuruuksilta kuin:

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Torcellon saari

6. Torcello saari

Venetsia nähtävyydet ovat täynnä historian havinaa ja kaupungin vanhimpiin alueisiin lukeutuva Torcellon saari on kokemisen arvoinen. Tämä vanha kaupankäynnin keskus rakennettiin jo 600-luvulla ja sen Santa Maria Assuntalle omistettu katedraali on alueen vanhimpia rakennuksia. Vaikka osa rakennuksista onkin tuhoutunut, on saarella silti paljon nähtävää ja raunioiden keskellä on ihana kävellä lämpimänä päivänä.

Venetsian nähtävyydet – kartta avuksi matkalle

Venetsia voi saarineen ja kanaaleineen tuntua hieman sokkeloiselta, eikä siellä navigointi aina ole kovin helppoa. Onneksi matkailijan apuna on nykyään monia erilaisia karttasovelluksia. Kartta on hyvä olla mukana, sillä korkeat talot ja autottomat tiet pistävät pään yllättävän nopeasti hieman sekaisin suunnista.

Kaupungissa kannattaa ehdottomasti kävellä ja ottaa kyyti Venetsian vesibusseilla, eli vaporettoilla. Nämä ovat edullisia ja niiden avulla voi kokea paikallisten elämää.

Venetsia nähtävyydet takaavat onnistuneen ja tapahtumarikkaan loman, olitpa sitten häämatkalla, romanttisella viikonloppulomalla tai vierailemassa kaupungissa Italian rantaloman yhteydessä.

Lähde siis kokemaan romanttinen Venetsia!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Venetsian nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti