MatkapojatMatkapojat

Salzburgin nähtävyydet – Mozartia ja palatseja

Salzburg on Itävallan ihastuttavimpia kohteita, jonka nähtävyydet viehättävät monipuolisuudellaan. Kun suuntaat seuraavan kerran kaupunkiin, nämä Salzburgin nähtävyydet on ehdottomasti katsastettava.

Mozartin synnyinkaupunkina tunnettu Salzburg on hyvä kohde vierailtavaksi. Monipuolinen kaupunkiloma onnistuu siellä mainiosti, mutta kaupunkiin kannattaa tutustua myös päiväretkien avulla, jos olet Itävallassa esimerkiksi laskettelulomalla. Salzburgin nähtävyydet vievät matkailijan nimittäin uskomattoman upeisiin seikkailuihin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tunnetuimmat Salzburgin nähtävyydet

Mitkä sitten ovat ne parhaat nähtävyydet Salzburgissa? Kannattaa suunnata katsomaan ainakin nämä kohteet:

Festung Hohensalzburg linna Salzburgissa

1. Festung Hohensalzburg

Salzburgin vuoren päällä sijaitseva linna on yksi upeimpia nähtävyyksiä kaupungissa. Linnan historia ulottuu aina 1000-luvulle saakka ja sen värikkääseen menneisyyteen pääsee tutustumaan kattavasti niin ulkona että sisällä. Linnassa saa aikaa kulumaan vaikka kuinka pitkään, sillä sen suojista löytyvät muun muassa:

  • Nukketeatterimuseo
  • Rainer Regiment –museo
  • Kultainen sali

Festung Hohensalzburg on todella kaunis kohde kesällä, mutta myös talvella kannattaa löytää linnan ympäristö. Erityisesti joulun alla linna on nimittäin upeimmillaan, sillä siellä järjestetään muun muassa ihastuttava joulutori.

Kotisivut: https://www.salzburg-burgen.at/en/hohensalzburg-castle/

Mirabellin palatsialue

2. Schloss Mirabell

Mirabellin palatsialue on tuttu monelle Sound of Music –elokuvasta. Palatsialueeseen voi tutustua ilmaiseksi, jos vain pysyttelet kauniissa puutarhassa, mutta kannattaa ehdottomasti harkita osallistumista sisätiloihin sekä alueella järjestettävään Sound of Music –kierrokseen. Nähtävää riittää niin alueen hauskassa kääpiöpatsaspuistossa että upeissa marmorisaleissa.

ApolloApollo

Mozartin syntymäkoti Salzburgissa

3. Mozartin syntymäkoti

Kuten mainittua, maailmankuulu säveltäjä Mozart on kotoisin Salzburgista. Mozart-aiheisia nähtävyyksiä Salzburgissa riittää ja niistä juuri säveltäjän synnyinkotia, eli Geburtshausia, kannattaa käydä ihastelemassa. Talo sijaitsee Universitätsplatz –aukiolla ja sinne on noin 10 euron pääsymaksu aikuisilta.

Muita Mozartiin liittyviä nähtävyyksiä ovat muun muassa:

  • Mozartin asuintalo Wohnhaus
  • Mozarteum, eli Salzburgin musiikkikorkeakoulu
  • Taikahuilu –talo, jonne voi tutustua yleensä vain tiistaisin
  • Mozartin muistomerkki Mozarplatz –aukiolla

Kotisivut: https://mozarteum.at/en/museums/mozarts-birthplace/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

DomQuartier, Salzburg

4. DomQuartier Salzburg

Aivan Salzburgin keskustasta löytyvä DomQuartier alue kokoaa yhteen nippuun monet suosituimmat nähtävyydet Salzburgissa. Alue koostuu Salzburgin tuomiokirkosta ja Residenz –palatsista. Lisäksi aivan lähettyvillä on joukko mielenkiintoisia museoita, joihin tutustua. DomQuartier on parhaimmillaan kesällä erilaisten tapahtumien takia, mutta alueeseen voi kuitenkin tutustua talvellakin. Pääsymaksu on hieman yli 10 euroa aikuisilta ja perhelippuja on saatavilla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Museum der Moderne –modernin taiteen museo

5. Museum der Moderne –modernin taiteen museo

Kiinnostavia museonähtävyyksiä Salzburgissa riittää ja niistä maininnan ansaitsee ehdottomasti Modernin taiteen museo. Kauniilla museolla on kaksi pistettä kaupungissa, joista Mönchbergin kukkulan päältä löytyvä museo on se pääkeskus. Museosta löytyy runsaasti kiehtovaa taidetta nykytaiteen suurnimiltä ja vaihtelevat näyttelyt takaavat, että museoon on kiva palata yhä uudelleen.

Kotisivut: https://www.museumdermoderne.at/en/

Salzburgin nähtävyydet lapsille ja nuorille

Monet yllä mainitut kohteet kiinnostavat taatusti lapsiakin, mutta lisäksi Salzburgista löytyy runsaasti juuri lapsille suunnattuja nähtävyyksiä. Niistä maininnan ansaitsee etenkin:

Spielzeug Museum –lelumuseo

6. Spielzeug Museum –lelumuseo

Upean näköinen lelumuseo tarjoaa runsaasti tekemistä kaikenikäisille. Museosta löytyy lisäksi elokuvateatteri ja erilaisia esityksiä melko ahkeraan. Vanhat lelut ovat todella hauskasti esitelty, joten kiinnostavaa katseltavaa riittää.

Kotisivut: https://www.spielzeugmuseum.at/en/home/

Haus der Natur –luonnontieteellinen museo

7. Haus der Natur –luonnontieteellinen museo

Perheiden suosikkeihin kuuluu myös luonnontieteellinen museo. Museo on täynnä todella kiehtovia näyttelyitä ja lisäksi vaihtuvat kokoelmat tuovat kivan lisämausteen museon tarjontaan.

Kotisivut: https://www.hausdernatur.at/en/startseite.html

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä ja nähtävää koko perheelle

Salzburg on täynnä kauniita rakennuksia ja kiehtovaa historiaa. Kohteeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, etsitpä sitten ihanaa kaupunkilomakohdetta tai retkikohdetta läheisistä hiihtokeskuksista. Salzburgin nähtävyydet viihdyttävät niin kesällä että talvella, joten seikkailuun voi lähteä ympäri vuoden!

Salzburgin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti