Top-6 Itävallan laskettelukeskukset – Alppien parasta

Itävallan rinteet ovat jokaisen laskettelijan unelma. Tässä parhaat Itävallan laskettelukeskukset, jonne suunnata talvilomalla!

Itävallan valttikorttina on maan runsas historia ja kokemus hiihtomatkailusta, sekä maan kattava valikoima erilaisia laskettelukeskuksia. Itävallan laskettelurinteet tarjoavat mahdollisuuksia niin uusille, kuin kokeneimmillekin laskettelijoille. Ja eipä maan afterskiissäkään ole valittamista!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Itävallan laskettelukausi

Lasketteluloma Itävallassa onnistuu varsin laajalla aikavälillä, sillä lunta riittää läpi talven ja laskettelukausi Alpeilla on useassa kohteessa pidempi rinteiden keinolumituksen ansiosta. Itävallan laskettelukausi alkaa sesonkimaisesti vasta joulukuussa, vaikka lunta on rinteillä jo paljon aikaisemminkin. Marraskuussa on lunta rinteillä melko varmasti, mutta sitä aiemmin voi olla hieman epävarmempaa, ellei kohteen rinteet ole keinotekoisesti lumitettu.

Parhaat rinnekelit ovat helmikuussa, milloin Itävallan laskettelurinteet täyttyvät laskettelijoista. Helmikuu on siis todella kiireistä aikaa ja matkat kannattaa varata jo hyvissä ajoin, mikäli mielit juuri silloin laskettelemaan Itävaltaan.

Itävallan laskettelukausi jatkuu monessa kohteessa aina huhtikuun loppuun saakka. Edullisimmat Itävallan laskettelumatkat löytää monesti juuri sesongin reunamilta, marras- tai huhtikuussa.

Itävallan parhaat laskettelukeskukset – Top-6

Mitkä sitten ovat Itävallan parhaat laskettelukeskukset? Maasta löytyy runsaasti valinnanvaraa ja parhaat Itävallan laskettelumatkat löydät vertailemalla matkoja eri sivustoilla. Monipuolisimmat matkat laskettelukeskuksiin Suomesta tekee STS Alppimatkat, jonka matkoihin pääset tutustumaan alta.

Tässä viisi laskettelukeskusta, jotka kannattaa pitää mielessä sopivaa matkaa etsiessäsi.

Obergurgl laskettelukeskus

1. Obergurgl

Itävallan laskettelupaikat tarjoavat paljon lumivarmoja kohteita ja näistä se varmin on ehdottomasti Obergurgl. Tämä korkealla Alppien keskellä sijaitseva laskettelukohde listataan usein lumivarmimpien Alppikohteiden joukkoon. Obergurglin kokemuksia lukiessa on helppo todeta kohteella olevan loistava maine juuri laskettelijoiden keskuudessa ja se soveltuu varsin mainiosti monentasoisille laskettelijoille. Mikäli haluat loman, joka on täynnä laskettelun riemua, on Obergurgl täydellinen valinta.

Kohteen rinteissä on myös Itävallan paras hissijärjestelmä, joten täällä ei todellakaan tarvitse jonottaa vuoroaan. Hissijärjestelmään on panostettu miljoonia, mikä todellakin näkyy – laskettelu näillä rinteillä on todellinen nautinto. Obergurgl on auttamatta yksi Itävallan paras laskettelukeskus.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jos mietit laskettelulomaa Itävallassa perheen kanssa, soveltuu Obergurgl tähän mainiosti. Kohteella on hyvä maine lapsiperheiden keskuudessa, sillä rinteitä ja opastusta on hyvin tarjolle perheen pienimmille. Pieni alppikylä on kaiken lisäksi melkein autoton, joten paikka on todella rauhallinen.

Kuten todettua, Obergurgl on ehdottomasti täydellinen kohde laskettelulomaan Itävallassa. Paikallinen huvielämä ei ole niitä hulvattomimpia, mutta kohteesta löytyy kuitenkin sopivasti ravintoloita ja terasseja, joissa nauttia maistuvia herkkuja ja lämmittäviä juomia laskettelupäivän jälkeen.

 • Rinnekilometrejä: 256km
 • Korkein rinnekorkeus: 3080m
 • Korkeus meren pinnasta: 1930m
 • Suurin korkeusero: 1260m
 • Hissejä: 72
 • Rinteet: 17 mustaa, 41 punaista ja 38 sinistä

Kotisivut: https://www.obergurgl.com/winter.html

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Bad Gastein laskettelukeskus

2. Bad Gastein

Itävallan laskettelukeskukset ovat usein Alppimaiden suosituimpia, joiden joukkoon voi huoletta listata Bad Gasteinin. Kohde on yksi klassikoita laskettelijoiden keskuudessa ja Bad Gasteiniin voi aina luottaa, kun mietit rentouttavaa ja hyvää laskettelupaikkaa.

Laskettelukeskuksen rinteet ovat huikean pitkiä, alueella vallitsee perinteikäs tunnelma ja hotellivalikoima sisältää runsaasti niin edullisia, kuin hieman ylellisempiäkin hotelleja.

Bad Gasteinissa voi viettää samalla myös kylpylälomaakin, jos haluaa välipäiviä rinteistä! Kylpylähotellit ovat laadukkaita, tarjoten erilaisia uima-altaita sekä kauneus- ja terveyspalveluita. Voit siis palata lomaltasi liikkuneena ja rentoutuneena!

Kohteessa riittää todella runsaasti tekemistä rinteiden ulkopuolellakin. Talvella alppikylässä on erilaisia tapahtumia, kuten suosittu Red Bull Play Streets –tapahtuma. Lisäksi Bad Gasteinin after ski on laaja ja menoa riittää pitkälle yöhön sitä etsiville.

 • Rinnekilometrejä: 210km
 • Korkein rinnekorkeus: 2700m
 • Korkeus meren pinnasta: 1100m
 • Suurin korkeusero: 1500m
 • Hissejä: 44
 • Rinteet: 8 mustaa, 39 punaista ja 16 sinistä

Kotisivut: https://www.skigastein.com/en/winter

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

3. Lech-Zürs

Ylellistä hiihtolomaa hakevien tulee suunnata Lech-Zürsin rinteille. Tämä Itävallan laskettelukeskus on tunnettu julkkisten ja Euroopan kuninkaallisten suosikkikohteena, kohteen löytyessä aina maailman parhaat laskettelukeskukset -listoilta. Kun siis haluat luksusta elämään, ota suunnaksi tämä viehättävä itävaltalainen alppikylä.

Idyllinen ja pieni laskettelukeskus tarjoaa runsaasti luksusluokan hotelleja, mutta tarjouksien avulla loma täällä onnistuu mainiosti pienemmälläkin budjetilla. Kohdetta ei siis kannata pelätä, vaikka et olisikaan liikkeellä isolla budjetilla – muista vain katsoa tarjouksia säännöllisesti!

Lechissa voi nauttia niin hyvistä rinteistä kuin ensiluokkaisesta ruokakulttuuristakin, sillä alueella on monia tähtiravintoloita sekä cocktailbaareja moderniin afterskiihin.

Laskettelemaankin täällä tietenkin pääsee, eikä kohde ole siis vain tähtien bongailua aamiaisella. Alueelta löytyy muun muassa legendaarinen Der Weiße Ring –hiihtolenkki, joka avautui ensimmäisen kerran jo vuonna 1937. Juuri tätä Lech-Zürs onkin parhaimmillaan – sekoitus historian havinaa ja modernia laatua!

 • Rinnekilometrejä: 306km
 • Korkein rinnekorkeus: 2811m
 • Korkeus meren pinnasta: 1450m
 • Suurin korkeusero: 1361m
 • Hissejä: 88
 • Rinteet: 18 mustaa, 46 punaista ja 65 sinistä

Kotisivut: https://www.lechzuers.com/en/startseite/

Sölden laskettelukeskus

4. Sölden

Itävallan laskettelurinteet tarjoavat paljon klassisia mahdollisuuksia, mutta laskettelukeskusten joukossa on myös erikoisuuksia. Näistä tutustumisen arvoinen on Sölden, jossa voit lasketella jäätiköllä.

Tämä on hyvinkin ainutlaatuinen kokemus! Söldenin rinteet tarjoavat hyvän kattauksen eritasoisia rinteitä ja varsinkin aloittelijoille riittää sopivia reittejä runsaasti. Alueella avataan myös alppihiihdon maailmancup aina lokakuussa, joten sinne voi matkata katsomaan kuinka maailman huiput ottavat rinteet haltuunsa. Huiput pitävät rinteestä niinkin paljon, että useat maailmantähdet aloittavat kaudelle harjoittelun rinteillä jo elokuussa.

Itävallan laskettelukeskukset tarjoavat mahdollisuuksia laskettelun lisäksi usein muuhunkin talviurheiluun. Söldenistä löytyy esimerkiksi kivasti hoidettuja latuja murtomaahiihtoon!

Maailmancupin lisäksi täällä tapahtuu paljon muutakin ja Söldenin after ski on yksi parhaimpia. Diskoja on peräti kahdeksan, joten tanssijalalla saa laittaa koreasti useampanakin iltana. Hieman rauhallisempaa menoa etsiville on lisäksi runsaasti laadukkaita ravintoloita, aluetta halkovan joen rauhallisemmalla puolella.

 • Rinnekilometrejä: 256km
 • Korkein rinnekorkeus: 3340m
 • Korkeus meren pinnasta: 1377m
 • Suurin korkeusero: 1970m
 • Hissejä: 58
 • Rinteet: 17 mustaa, 41 punaista ja 38 sinistä

Kotisivut: https://www.soelden.com/winter.html

Zell Am See Itävallassa

5. Zell am Zee

Itävallan laskettelulomat onnistuvat koko perheen kanssa ja perheiden alppikohteisiin lukeutuvan Obergurglin lisäksi Zell am Zee on oiva valinta lapsiperheille. Kaprunin jäätiköille sijaitsevat rinteet tarjoavat rauhallista, aitoa alppitunnelmaa sekä laadukkaita hotelleja ja ravintoloita.

Zell am Zee on varsinkin nyt kuuma kohde, sillä alueella valmistuu uusi hissijärjestelmä, jonka ansiosta voit lasketella jopa neljälle eri hiihtoalueella tehden kohteesta ehdottomasti yhden Alppien parhaimmista hiihtokeskuksista. Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn, Maiskogel ja Saalbach avautuvat kaikki laskettelijoille ja lumilautailijoille – valinnanvaraa siis riittää! Lapsiperheille juuri Schmittenhöhen ja Maiskogel ovat parhaat rinteet hauskanpitoon, muiden tarjotessa hieman enemmän haasteita rinteiden merkeissä.

Zell am Zee on kuitenkin paljon muutakin kuin loistavia rinteitä. Voit esimerkiksi nauttia Tauern Span erinomaisista kylpyläpalveluista tai pitää hauskaa klassisissa after ski –tavernoissa ja ravintoloissa, joissa menoa riittää pitkälle yöhön.

 • Rinnekilometrejä: 138km
 • Korkein rinnekorkeus: 3029m
 • Korkeus meren pinnasta: 757m
 • Suurin korkeusero: 1240m
 • Hissejä: 53
 • Rinteet: 13 mustaa, 23 punaista ja 21 sinistä

Kotisivut: https://www.zellamsee-kaprun.com/fi

Kirchberg laskettelukeskus

6. Kirchberg

Itävallan laskettelukeskukset soveltuvat myös lapsiperheille ja näistä varsinkin Kirchbergillä on paljon tarjottavaa. Hotellivalikoimaan kuuluu useita perheystävällisiä hotelleja. Tämä kodikas kylä on idyllinen ja ihastuttava. Aivan Kirchbergin vieressä sijaitsee legendaarinen Kitzbühelin laskettelukeskus, joten täällä voi tutustua Itävallan ja koko maailman talviurheiluhistoriaan lomansa aikana.

Jos alppiurheilu kiinnostaa, järjestetään juuri Kitzbühelin alueella vuosittain syöksylaskun maailmancupin osakilpailu, jonka voi siis kokea lomansa yhteydessä.

 • Rinnekilometrejä: 189km
 • Korkein rinnekorkeus: 2004m
 • Korkeus meren pinnasta: 837m
 • Suurin korkeusero: 1176m
 • Hissejä: 54
 • Rinteet: 12 mustaa, 27 punaista ja 29 sinistä

Kotisivut: https://www.kitzbueheler-alpen.com/en/kirchberg/winter/sportlich-und-aktiv-in-den-kitzbueheler-alpen-wintersport-und-urlaub-in-tirol.html

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Itävallan laskettelukeskukset kartalla

Itävallan laskettelukeskukset tarjoavat tekemistä kesälläkin

Itävallan laskettelukeskukset eivät kuitenkaan sulje oviaan heti kun lumi häviää rinteiltä, vaan keskuksissa riittää nähtävää kesälläkin. Alpit ovat vaikuttava näky ilman luntakin ja patikointimatka Itävaltaan onnistuu mainiosti kesäkuukausina, myös STS Alppimatkojen kautta. Itävallan laskettelukeskukset tarjoavat kesäisin mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyretkiin ja jopa golfin peluuseen. Katso esimerkiksi mitä kaikkea tarjoaa Bad Gastein kesällä.

Lisäksi monen laskettelukeskuksen kylpylähotellit ovat tietenkin auki läpi vuoden ja voit suunnata Itävallan Alpeille nauttimaan kaunistavia ja rentouttavia hoitoja vaikkapa patikointiloman yhteydessä! Laskettelukauden päättyminen Itävallassa ei siis tarkoita sitä, että lomalaiset häviäisivät kokonaan. Yllä mainitut parhaat alppikohteet soveltuvat mainiosti lomakohteeksi aina kun haluat kauniita maisemia, laadukasta palveluja ja aktiivista tekemistä!

Lumoudu Itävallan ihanista rinteistä

Halusitpa matkaan siis kesällä tai talvella, Itävallan laskettelukeskukset tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja mukavaan lomaan. Itävallan laskettelumatkat löytyvät kätevästi sivustomme linkkien avulla.

Tee siis unelmiesi laskettelu- tai patikointiloma Itävaltaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti