Millainen on Bad Gasteinin hintataso 2020?

Lasketteluloma Alpeille vie matkailijan usein Bad Gasteiniin. Mutta minkälainen on Bad Gasteinin hintataso?

Itävallassa sijaitseva Bad Gastein on yksi maailman tunnetuimpia laskettelukeskuksia, josta löytyy netistä runsaasti positiivisia kokemuksia. Sen suosio perustuu loistaviin rinteisiin ja laadukkaisiin majoitusvaihtoehtoihin. Hiihtokeskuksen maine on joskus varsin kallis, mutta todellisuudessa Bad Gasteinin hintataso tarjoaa jokaiseen matkabudjettiin mukavia vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Bad Gasteiniin!
Bad Gastein laskettelukeskus Itävallassa
Artikkeli jatkuu...
Bad Gastein hintataso 2020
Asia Hinta
Hissilippu (päivälippu) – aikuiset 25-57€
Hissilippu (päivälippu) – nuoret 19-44€
Hissilippu (päivälippu) – lapset 12,5-28€
Suksivuokraus alk. per päivä 20€
Hotelli – 3 tähteä 75-126€
Hotelli – 4 tähteä 93-200€
Hotelli – 5 tähteä 330€

Majoitusvaihtoehdot ja niiden hinnat

Bad Gasteinin hintataso majoituksen suhteen vaihtelee riippuen siitä, minkälaista majoitusta olet etsimässä ja oletko lähdössä omatoimi- vai pakettilomalle.

Omatoimimatkailijalle kohteessa on runsaasti valinnanvaraa. Keskimäärin Bad Gasteinin hotellit ovat yhdeltä hengeltä hinnoiltaan keskimäärin noin 50 euron luokkaa yöltä. Majoitusvaihtoehtoja on kuitenkin hotelleista halvempiin hostelleihin, joten majoitusta kannattaa etsiä ja vertailla esimerkiksi Hotels.comin ja Ebookersin sivujen avulla alta. Moni voi myös varata majoituksen hieman kauempaa, jos käytössä on vuokra-auto, millä sitten pääsee kätevästi kulkemaan.

Bad Gasteiniin voi Suomesta matkata myös pakettilomille, jolloin majoituksen hinta kuuluu usein lentojen ja hissilipun lisäksi matkan hintaan. Matkoja Itävallan laskettelukeskuksiin tarjoaa muun muassa alppimatkoihin erikoistunut STS Alppimatkat, jolta löytyy valikoimista runsaasti erihintaisia hotelleja juuri Bad Gasteinissa.

Olitpa sitten varaamassa majoitusta omatoimisesti tai lähdössä pakettimatkalle, ole tarkkana siitä mitä matkan ja majoituksen hintaan kuuluu. Esimerkiksi majoitusta valittaessa ota huomioon esimerkiksi se, kuuluvatko hissiliput tai vaikkapa aamiainen huoneen hintaa. Tällaiset voivat nostaa hintaa, mutta olla monesti pitkässä juoksussa halvempia vaihtoehtoja.

ApolloApollo

Bad Gastein hintataso laskettelun osalta?

Bad Gasteiniin tullaan tietenkin laskettelemaan, joten sen hinta on monelle matkailijalle varsin tärkeä. Itävallan laskettelukeskuksissa on monenlaisia lippuvaihtoehtoja, joten kannattaa aina vertailla hieman hintoja. Alueen hissilippujen hintaan vaikuttavat niin lipun ajankohta, kellonaika kuin laskettelijan ikäkin. Lipun voi ostaa joko kolmeksi tunniksi, koko päiväksi tai useammaksi päiväksi kerrallaan. Monen päivän liput tulevat usein halvemmaksi ja tekevät laskettelustakin mukavampaa, kun kelloa ei tarvitse vahtia koko aikaa.

Tietysti jos tiedät, ettet halua viettää jokaista päivää rinteissä, kannattaa harkita vain päivälipun ostoa. Suunnittele siis ohjelmaasi hieman etukäteen!

Bad Gasteinin rinteet jaetaan kolmeen pääalueeseen, joiden hissiliput vaihtelevat hieman hinnoiltaan. Nämä ovat:

 • Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel
 • Sportgastein
 • Graukogel

Lisäksi hissilippuja on Dorfgastein-Großarl yhteydelle.

Hissilippujen hinnat on kätevä varmistaa netistä. Päivälipun hinnat ovat yleensä:

 • Aikuisille 25 eurosta 57 euroon.
 • Nuorille 19 eurosta 44 euroon.
 • Lapsille 12,50 eurosta 28 euroon.

Kuten huomaat, hintahaitari on melkoinen. Halvimmillaan liput ovat klo 14.00 alkavasta vuorosto eteenpäin. Graukogelin hissiliput ovat lisäksi halvimmat muihin Bad Gasteinin rinteisiin verrattuna.

Huomioi muuten, että nuorten liput ovat 2001-2003 syntyneille. Sinulla tulee olla henkilötodistus, kuten passi, iän todistamiseen. Lapsiliput ovat 2004-2013 syntyneille ja ikä tulee jälleen voida todistaa. Vuodesta 2014 alkaen syntyneet lapset pääsevät ilmaiseksi rinteeseen!

Useamman päivän hissilippujen hinnat vaihtelevat myös melkoisesti, riippuen kuinka moneksi päiväksi lipun ostat. Aikuisten lippuja on saatavilla aina 97 eurosta reilun 470 euron lippuun. Nuorten liput ovat hintahaitarilla 72,50-357,50 euroa, lasten monipäiväisten lippujen maksaessa 48,50-238 euroa. Monipäiväliput ovat aina voimassa kaikissa Bad Gasteinin rinteissä.

Rinneliput kuuluvat yleensä aina pakettimatkojen hintaan, joten tämä on syytä pitää mielessä kun vertailet omatoimimatkoja ja valmispaketteja. Lisäksi esimerkiksi STS Alppimatkat tarjoaa usein erilaisia perhealennuksia, joissa lapsien hissiliput voi saada loman ajaksi eurolla!

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Suksivuokraus

Bad Gasteinin suksivuokrauksen hinta vaihtelee melko paljon riippuen siitä, mistä sukset vuokraat. Hiihtokeskuksessa on nimittäin useita suksivuokraamoja. Hintoihin kannattaa tutustua etukäteen ja netistä varattaessa sinun on mahdollista säästää jopa 30% suksivuokrauksen hinnoista.

Vuokraamoilla on yleensä tarjolla erilaisia suksipaketteja. Peruspaketit ovat halvimpia, niiden maksaessa noin 20 euroa päivältä. Hieman kattavammat paketit nostavat hintaa vain noin muutaman kymmenen euroa. Huomioi, että useamman päivän varustevuokraus on usein edullisempaa kuin vuokrata sukset uudelleen joka päivä.

Näet Bad Gasteinin suksivuokraamot täältä: https://www.skigastein.com/en/winter/infrastructure/ski-rental

Alueella ruokailu ja ajanvietto

Bad Gasteinin valttikortteja ovat sen monipuoliset kohteet myös rinteiden ulkopuolella. Alueella on esimerkiksi runsaasti hyviä ruokapaikkoja, joissa voit nauttia niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin herkkuja.

Bad Gasteinin hintataso ruokailun suhteen tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja edulliseen ruokailuun tai hienompaan hemmotteluun. Yhden päivän ruuat on mahdollista nauttia noin 30 euron hintaan per henkilö, mutta ruokaan saa toki menemään paljon enemmänkin. Ravintoloiden hintataso on hyvinkin Suomen luokkaa, mutta sieltä löytyy myös halvempiakin kahviloita, joissa voi nauttia hyvää ruokaa halvemmalla. Toki voit esimerkiksi säästää kustannuksissa nauttimalla aamiaisen ja iltapalan kaupasta ostettavien elintarvikkeiden avulla.

Paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen kannattaa kuitenkin ehdottomasti. Alueella on runsaasti kuuluisia ravintoloita ja baareja. Sinun kannattaa ehdottomasti vierailla muun muassa:

 • Bellevue Almin rinneravintolassa
 • Silver Bullet baarissa
 • Hamburger ravintolassa

Bad Gasteinin hintataso muun ajanvietteen suhteen on varsin edullista. Alueella on runsaasti kauniita luontonähtävyyksiä, jonne ei yleensä tarvitse maksaa muuta kuin kulkuneuvomaksu. Esimerkiksi Stubnerkogelin kävelysilta on mahtava kokemus, eikä sinne patikointi maksa mitään.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin vaikutat laskettelumatkan hintaan

Bad Gasteinin hintataso tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja, eikä suositun laskettelukohteen maine kalliina kohteena ole aivan ansaittu. Lasketteluloman hintaan Itävallassa kuin muuallakin Alpeilla kun voi vaikuttaa helposti.

Tässä vinkit edulliseen lomaan:

 • Matkaa sesonkiaikojen ulkopuolella ja reuna-aikoina marras- tai huhtikuussa
 • Tee tarkat laskelmat omatoimi- ja pakettimatkan välillä ja varmista mitä kaikkea matkan tai majoituksen hintaan kuuluu
 • Suosi useamman päivän hissilippu- ja suksivuokrapaketteja
 • Hyödynnä nettitarjouksia – katso linkit ylempää!
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Hinnat tippuvat kesäisin

Itävallan Alpit eivät tietenkään ole vain pelkkä talvilomakohde. Bad Gasteiniin voi suunnata lomalle kesäisinkin, varsinkin jos haluat kokea Alppien lumoa hieman halvemmin. Bad Gasteinin hintataso on huomattavasti halvempi kesäisin, sillä turismi alueella keskittyy lähinnä lasketteluun. Tekemistä ja nähtävää riittää kuitenkin kesäisinkin!

Bad Gastein on suosittu patikointikohde ja alueella voi lisäksi harrastaa esimerkiksi pyöräilyä ja vuorikiipeilyä. Bad Gasteinista löytyy myös kylpylöitä, jotka takaavat rentouttavan ja edullisen loman huikeissa alppimaisemissa siis kesälläkin.

Lähde vauhdikkaalle lomalle Alpeille

Bad Gastein on oivallinen kohde laskettelulomaan, eikä kohteen hintataso sulje pois myös budjettimatkailua. Sinne on mahdollista tehdä omatoimimatka tai varata edullinen pakettimatka. Hintoja vertailemalla ja laskelmia tekemällä voit tehdä onnistuneen laskettelumatkan ihan kaikenlaisilla matkabudjeteilla.

Ja vaikka pakettimatkoilla on joskus kalliimpien matkojen maine, voivat pakettimatkat olla usein myös halvempia. Monet matkanjärjestäjät tarjoavat esimerkiksi edullisia äkkilähtöjä ja hintaan sisältyy usein kaikki onnistuneeseen lomaan tarvittavat elementit. Bad Gasteinin hintataso tekee alueesta siis todella hyvän valinnan monenlaisille laskettelijoille, sen soveltuessa loistavasti esimerkiksi lapsiperheille!

Antaudu siis Alppien vauhdin huumaan ja suuntaa sukset Bad Gasteiniin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti