Bad Gastein – Perinteistä alppitunnelmaa läpi vuoden

Bad Gastein on Itävallan tunnetuimpia alppikyliä. Perinteisiin alppimaisemiin lähdetään usein laskettelemaan talvilomalle, mutta matkat onnistuvat kyllä läpi vuoden!

Monen yllätykseksi Bad Gastein on loistava matkakohde niin talvi- että kesälomalle. Tämä yli 1 100 metrin korkeudessa sijaitseva alppikylä on perinteisesti kutsunut matkailijoita sen upeille rinteille laskettelemaan talvisin. Kauniit vuoristomaisemat tarjoavat kuitenkin runsaasti aktiviteetteja kesäisin. Kaiken kaikkiaan Bad Gastein on monipuolinen lomakohde kylpylöineen ja nähtävyyksineen – lisäksi kohde sopii lapsille ja aikuisille!

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Bad Gasteiniin!
Bad Gastein laskettelukeskus Itävallassa
Artikkeli jatkuu...

Bad Gasteinin matkat – omatoimisesti tai valmismatkana

Suosittuun lomakohteeseen on helppo löytää lomamatkoja. Parhaimmat lomamatkat löydät STS Alppimatkojen avulla. Heidän kauttaan voit hankkia niin talvi- että kesäloman Bad Gasteiniin.

Valmismatka on siitä kätevä, että hintaan sisältyy yleensä kaikki mitä tarvitset hyvältä laskettelulomalta. Hintaan kuuluvat lennot, majoitus ja hissiliput. Voit valita majoituksen erilaisista vaihtoehdoista ja hotellien joukosta löytyy sopiva vaihtoehto erilaisiin matkabudjetteihin. Valmismatkan hinnat vaihtelevat riippuen hotellista, kestosta sekä matkan ajankohdasta. Matkat on mahdollista löytää noin 800 eurosta alkaen viikon matkalle. Kannattaa tietenkin aina muistaa sesonkitarjoukset sekä äkkilähdöt, jolloin voit säästää satoja euroja!

STS Alppimatkat järjestävät valmismatkoja Bad Gasteiniin kesälläkin. Alppien kaunis kylä tarjoaa silloin runsaasti aktiviteetteja, mielenkiintoisia retkiä ja henkeäsalpaavia maisemia. Kesämatkojen hintaan kuuluvat yleensä majoitus ja lennot, hintojen alkaessa reilusta 300 eurosta henkilöltä.

Bad Gasteinin matkat onnistuvat tietenkin omatoimisestikin. Voit etsiä äkkilähtöjä ja tarjouksia majoituksiin eri matkaportaalien avulla. Kannattaa muistaa, että suksivuokraus kannattaa usein tehdä etukäteen netissä ja jättää omat varusteet kotiin – tällöin et joudu maksamaan lisämaksua lentolippujen yhteydessä!

ApolloApollo

Bad Gastein rinteet

Bad Gasteinin rinteet ovat maailmankuulut

Bad Gasteinin rinteet jakautuvat neljään eri laskettelualueeseen. Alueet ovat:

 • Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel
 • Sportgastein
 • Graukogel
 • Dorfgastein-Großal

Lisäksi aivan hiljattain avattiin upouusi Schlossalmbahnin laskettelualue, joka tarjoaa todella modernit rinteet ja lasketteluinfrastruktuurin. Huippumodernin gondolihissin avulla pääset laskettelemaan näppärästi ilman vaihtoja.

Yhteensä Bad Gasteinin rinteet tarjoavat yli 210 kilometriä laskettelurinteitä, joten alppikylä on ehdottomasti laskettelijoiden unelma. Rinteet ovat jakautuneet:

 • 16 mustaan rinteeseen
 • 46 punaiseen rinteeseen
 • 25 siniseen rinteeseen

Erilaisille laskijoille riittää siis runsaasti vaihtoehtoja ja pääset laskemaan upeat avoimet rinteet tai helpot, ohjatut reititkin. Korkein hiihtokorkeus Bad Gasteinissa on 2 700 metriä, suurimman korkeuseron tarjotessa peräti 1 500 metrin vaihtelun.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Mitä maksavat Bad Gasteinin hissiliput?

Bad Gasteinin hissiliput tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Voit ostaa useamman päivän hissiliput rinteeseen tai hankkia päivälipun. Lisäksi voit valita hissiliput vain tietyille rinnealueille tai sitten ostaa passin koko alueelle. Hissilippujen hinnat vaihtelevat lisäksi ajankohdasta riippuen, hintojen noustessa hieman suosituimman laskettelusesongin aikaan joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikaan.

Useamman päivän hissilippu on usein edullisin valinta laskettelulomaan Bad Gasteinissa. Useamman päivän hissilippu on voimassa kaikilla alueen rinteillä ja lippuja on saatavilla 1,5 päivästä aina 14 päivän lippuun asti. Liput hinta vaihtelee hieman ajankohdasta, mutta alla esimerkkejä hinnoista 21.12.2019-10.01.2020 ja 25.01.-20.03.2020 ajankohdille:

 • 2 päivän hissilippu aikuisille 110 euroa, nuorille 82,50 euroa ja lapsille 55 euroa.
 • 4 päivän hissilippu aikuisille 213 euroa, nuorille 159,50 euroa ja lapsille 106,50 euroa.
 • 7 päivän hissilippu aikuisille 307 euroa, nuorille 230,50 euroa ja lapsille 153,50 euroa.
 • 14 päivän hissilippu aikuisille 476,50 euroa, nuorille 357,50 euroa ja 238 euroa.

Voit lisäksi hankkia pelkän päivälipun haluamallesi laskettelualueelle. Tässä esimerkit alueiden päivälipuista ajalle 21.12.2019-20.03.2020:

Schlossalm-Angertal-Subnerkogel ja Sportgastein: Aikuisten päivälippu alkaen 53 euroa, nuorisolippu 41 euroa ja lastenlippu 26 euroa.

Graukogel: Aikuisten päivälippu alkaen 38,50 euroa, nuorisolippu 30,50 euroa ja lastenlippu 19,50 euroa.

Dorfgastein-Großarlal: Aikuisten päivälippu alkaen 52 euroa, nuorisolippu 39 euroa ja lastenlippu 26 euroa.

Nuorten rinneliput ovat vuosien 2001 ja 2003 välisenä aikana syntyneille, lasten lippujen ollessa 2004-2013 vuosina syntyneille. 2014 vuonna syntyneet ja sitä nuoremmat pääsevät alueelle ilmaiseksi.

Huomioi, että hissilippujen hinnat ovat yleensä halvemmat etukäteen netistä ostettuna. Erilaisia tarjouksia on myös saatavilla ja monilla matkanjärjestäjillä rinnelippu kuuluu matkan hintaan.

Bad Gasteinin suksivuokraus

Suksivuokraus Bad Gasteinissa on todella helppoa, sillä vaihtoehtoja riittää. Sinun ei siis tarvitse välttämättä ottaa omia suksia mukaan, vaan voit nauttia laadukkaista suksi- ja varustepalveluista paikan päällä. Bad Gasteinin suksivuokrauksen voi tehdä etukäteen netissä, jolloin voit säästää rahaa. Toki sukset ja varusteet voi vuokrata vasta paikanpäältä.

Bad Gasteinin rinneravintolat takaavat hyvän after skin

Bad Gasteinin rinneravintolat ovat laadukkaat ja monipuoliset. Alueelta löytyy runsaasti perinteisiä itävaltalaisia ravintoloita ja pubeja, sekä moderneja ravintoloita, jotka tarjoavat makuja maailmalta. Tässä muutamia esimerkkejä hyvistä rinneravintoloista:

 • Jungertube – perinteikäs ravintola, joka tarjoaa paikallisia ruokia ja tuotteita.
 • Weitmoser Schlossalm – rinneravintola huipulla, jonka listalta löytyy grilliherkkuja sekä laadukkaita viinejä.
 • Jägerhäusl – laadukasta itävaltalaista ruokaa sekä upeat maisemat Bad Gasteiniin.
 • Ginger n´Gin – erilaisia maailmanmakuja yhdistelevä laadukas ravintola.
 • Ristorante Pizzeria Angelo – italialainen pizza- ja pastaravintola.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Bad Gasteinin sää – lunta, aurinkoa ja lämpöä

Millainen sää ja lumitilanne Bad Gasteinissa sitten on ympäri vuoden? Alppikylän sää on varsin hyvä niin talviloman, että kivan kesälomankin viettoon. Sijaintinsa puolesta Bad Gastein on varsin lumivarma. Bad Gasteinin sään keskeisimmät tiedot ovat:

 • Elokuu on vuoden lämpimin kuukausi, tammikuun ollessa kylmin.
 • Sateisinta on juuri elokuussa ja vähiten vettä tai lunta satelee helmikuussa.
 • Pysyvä lumi saapuu rinteille yleensä marraskuussa, mutta lokakuussakin voi mahdollisesti sataa lunta.

Tässä vielä hieman tarkempia tietoja kuukauden keskilämmöistä ja lumitilanteesta:

Tammikuu – Ylin lämpötila noin +0 astetta, alimman lämpötilat ollessa noin -8 astetta. Sadepäiviä on reilu 10 kuukauden aikana.

Helmikuu – Lämpötila ylimmillään noin +2 astetta ja alimmillaan noin -5 astetta. Sateita on luvassa reiluna 10 päivänä, mutta sateiden määrä on helmikuussa alimmillaan.

Maaliskuu – Ylin lämpötila noin +8 astetta, alimman lämpötilan ollessa noin -2 astetta. Sateita on luvassa noin 10 päivän aikana kuukaudessa.

Huhtikuu – Ylin lämpötila noin +10 astetta, alimman lämpötilan ollessa noin +0 astetta. Sateita on luvassa jo hieman enemmän, sadepäiviä ollessa noin reilut 15 kuukauden aikana.

Toukokuu – Lämpötila ylimmillään noin +14 astetta ja alimmillaan noin +5 astetta. Sateita on keskimäärin reilun 15 päivänä kuukaudessa.

Kesäkuu – Ylin lämpötila noin +20 astetta, alimman lämpötilan ollessa noin +8 astetta. Sadepäiviä voi olla noin 20.

Heinäkuu – Lämpötila ylimmillään noin +20 astetta ja alimmillaan noin +10 astetta. Kuten kesäkuussa, heinäkuussa voi sataa noin 20 päivänä.

Elokuu – Ylin lämpötila noin +20 astetta, alimman lämpötilat ollessa noin +10 astetta. Vaikka elokuu onkin määrällisesti sateisin kuukausi, on sadepäiviä usein vain alle 20.

Syyskuu – Ylin lämpötila noin +18 astetta ja alimmillaan lämpötila on noin +7 astetta. Sateet alkavat jo väistyä ja niitä kertyy alle 15 kuukauden aikana.

Lokakuu – Lämpötila ylimmillään noin +11 astetta ja alimmillaan noin +2 astetta. Sateita on vain reilun 10 päivän ajan.

Marraskuu – Ylin lämpötila noin +5 astetta, alimman lämpötilan ollessa noin +0 astetta. Sadepäiviä on noin 13 päivää.

Joulukuu – Lämpötila ylimmillään noin +0 astetta ja alimmillaan noin -5 astetta. Joulukuussa sataa noin 13 päivänä keskimäärin.

Bad Gasteinin hintataso

Bad Gasteinin suosio on aiheuttanut monelle käsityksen, että laskettelukeskus olisi erikoisen kallis. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä Bad Gasteinin hintataso tarjoaa kaikenlaisille matkabudjeteille runsaasti mahdollisuuksia.

Hotellit tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja, majoituksen maksaessa keskimäärin noin 50 euroa yhdeltä hengeltä. Laadukkaat kolmen tähden hotellit tarjoavat majoitusta aina 70 eurosta alkaen, hienompien hotellien majoituksen maksaessa muutamia satoja yöltä.

Kuten aikaisemmin mainittua, hissilippujen hinnat vaihtelevat riippuen ajankohdasta, laskettelijan iästä sekä laskettelupäivien määrästä. Muutaman tunnin päivälippujen hinnat alkavat aikuisille 25 eurosta, nuorille 19 eurosta ja lapsille 12,50 eurosta. Useamman päivän liput aikuisille alkavat noin reilusta 97 eurosta, nuorille noin 72 eurosta ja lapsille reilusta 48 eurosta.

Suksivuokraus on edullisinta kun teet sen etukäteen netissä, jolloin voit säästää jopa 30%. Useamman päivän varustevuokraus tulee yleensä paljon halvemmaksi.

Ruokailu Bad Gasteinissa onnistuu erilaisilla budjeteilla varsin helposti. Illalliseen saa kulumaan keskimäärin noin 30 euroa henkilöä kohden. Edullisia pubeja ja kahviloitakin löytyy ja lisäksi joissakin hotelleissa ja majapaikoissa voit valita kokohoidon, jolloin esimerkiksi illallinen kuuluu matkan hintaan.

Bad Gastein kesällä

Bad Gastein kesällä tarjoaa runsaasti hauskaa tekemistä

Vakka Bad Gastein tunnetaankin laskettelukohteena, on kylä loistava lomakohde kesälläkin. Kaunis luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia harrastamiseen. Lisäksi alueella on runsaasti erilaisia kylpylöitä ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat kattavat palvelut koko perheelle.

Sää alueella on kesäisin varsin kiva. Mikään hellekohde Bad Gastein ei tietenkään ole, mutta ilma on sopivan miellyttävä juuri erilaisten aktiviteettien harrastamiseen. Lisäksi leudot kesäpäivät ovat lasten kanssa usein miellyttävät.

Tässä vielä listattuna parhaimmat Bad Gasteinin aktiviteetit kesällä:

Golf

Golfin ystävät voivat suunnata kesäisin Bad Gasteiniin nauttimaan laadukkaista kentistä. Kylässä toimiva Golf Club Gastein on 18-reiän kenttä, joka on avoinna huhtikuusta lokakuuhun. Keskellä Hohe Tauernin kansallispuistoa toimiva goflkenttä takaa upeat maisemat ja sopivan haastavan radan kaikentasoisille golffareille.

Bad Gastein patikointi

Kävely

Bad Gasteinin kaunis ja monipuolinen luonto houkuttaa kävelyretkille kesäisin. Alueella järjestetään runsaasti opastettuja kävelyretkiä niin Bad Gasteinin historiallisessa kylässä, että laakson kauniissa maisemissakin. Ohjattuja kävelyitä on saatavilla muun muassa STS Alppimatkoilta.

Pubivisa, viini- ja snapsimaistelu

Itävaltalainen pubikulttuuri on ehdottomasti tutustumisenarvoinen. Bad Gasteinin monissa kivoissa alppipubeissa riittää ohjelmaa kesäisinkin – pubivisat ovat muun muassa hauskaa ajanvietettä. Lisäksi kesä on hyvää aikaa tutustua alueen paikallisiin viineihin ja snapseihin. Maisteluillat ja –kierrokset ovat mahdollisia STS Alppimatkojen kautta.

Kalliokiipeilyä Bad Gasteinissa

Kiipeily

Jylhät vuoret paljastuvat kesällä lumipeitteen alta ja tarjoavat loistavan mahdollisuuden vuorikiipeilyyn. Bad Gasteinista löytyy lukuisia vuorikiipeilyohjaajia, jotka järjestävät ohjattuja kiipeilytuokioita kaikenikäisille kiipeilijöille.

Koskenlasku

Kauniiden vuorimaisemien keskellä poukkoilee joukko upeita koskia. Koskien kuohuja kannattaa ihastella koskenlaskuretkellä! Koulutettujen oppaiden kanssa tehtävät koskenlaskuretket ovat hauskoja ja tarjoavat unohtumattoman lomaelämyksen.

Pyöräilemässä Bad Gasteinissa

Pyöräily

Kauniita maisemia ei tarvitse katsella vain kävellen, vaan kesäisin voi hypätä pyöränselkään ja tutustua laakson elämään. Pyöriä on saatavilla monista hotelleista, että perinteisistä pyörävuokraamoistakin. Lisäksi ohjattuja pyöräretkiä järjestetään esimerkiksi STS Alppimatkojen lomilla.

Bad Gastein – vaellusretkelle alppimaisemiin

Lumien lähdettyä yksi Bad Gasteinin valttikortteja on kattavat vaellusreitit. Vuorimaisemat tarjoavat todella ainutlaatuiset maisemat ja merkattuja vaellusreittejä on kaikenlaisille kävelijöille.

Jos tykkäät vaeltamisesta enemmänkin, voit valita mieleisesi loman Bad Gasteinin vaellusmatkoista. STS Alppimatkat järjestävät muun muassa keväästä syksyyn erilaisia vaellusmatkoja. Vaellusmatkat ovat saatavilla niin aloittelijoille, että kokeneimmillekin vaeltajille.

Vaellukset onnistuvat tietenkin omatoimisesti. Vaellusreitit löydät helposti netistä ja useat hotellit tarjoavat myös vaelluskartat, joiden avulla voit tehdä päivittäisiä retkiä lähiympäristöön.

Bad Gastein retket vievät lähiympäristön upeisiin kohteisiin

Lomamatka Bad Gasteiniin voi viedä sinut erilaisille retkille. STS Alppimatkat tekevät nimittäin erimittaisia retkiä läheisiin kohteisiin. Voit esimerkiksi nauttia seuraavista retkistä lomallasi:

Salzburg – Yksi Itävallan kiehtovimpia kaupunkeja ja erinomainen retkikohde juuri Bad Gasteinista, kaupungin ollessa vain noin 100 kilometrin päässä alppikylästä. Kaupunki tunnetaan Mozartin kotikaupunkina ja sieltä löytyy lisäksi loistava ostos- ja ravintolakatu, Getreidegasse. Voit lisäksi tehdä halutessasi erityisen Linnakonsertti –retken Salzburgiin. Kamarikonsertti Hohen Salzburgin linnassa on todella ainutlaatuinen klassisen musiikin ystäville.

Grossglockner – Itävallan Alppien korkein vuori Grossglockner tarjoaa huikeat näkymät. Vuoreen ja sen jäätiköihin tutustuvalla retkellä nautitaan lisäksi laadukkaasta lounaasta Franz Josef Höhessa.

Zell am See – Zell am See tunnetaan huikeista jäätiköistään, mutta alueella suuntaavalla retkellä riittää muutakin nähtävää. Voit nauttia kylän kahviloista ja ostospaikoista, sekä tutustua Nationalparkzentrumin moderniin museoon.

Hohen Werfen – Kotkat Kuuntelevat –elokuvan ystävät haluavat taatusti vierailla tässä upeassa linnassa, sillä se toimi elokuvan tapahtumapaikkana. Upea linna on kiehtova tuttavuus myös muillekin matkailijoille.

Salzkammergut – Retki kuljettaa sinut aina keisarillisesta kesänviettopaikasta Bad Ischlistä St Wolfgangin idylliseen kylään. Saat nauttia kauniista maisemista sekä laadukkaasta ohjelmasta.

Venetsia – Jos haluat tehdä todella unohtumattoman päiväretkin Bad Gasteinista, niin ota suunnaksi Venetsia. Retkellä tutustutaan kaikkiin kaupungin upeimpiin nähtävyyksiin sekä nautitaan laadukasta italialaista ruokaa ja juomaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Suosituimmat Bad Gasteinin kylpylät

Upeiden laskettelurinteiden lisäksi Bad Gastein tunnetaan kylpylöistään ja terveyspalveluistaan. Kylpylöiden spa –hoidot ovat laadukkaita ja monipuolisia. Ihastuttavat Bad Gasteinin kylpylät viihdyttävät niin kesäisin, että talvisin.

Tässä viisi hyvää kylpylävalintaa:

Felsentherme kylpylä

Felsentherme

Bad Gasteinissa sijaitseva Felsentherme on yksi maailman suosituimpia kylpylöitä. Kylpylästä löytyy niin ulko- että sisäuima-altaita sekä runsaasti erilaisia saunoja ja höyryhuoneita. Kylpylä soveltuu niin aikuismatkailijoille että lapsiperheille, sillä kylpylä on jaettu erilaisiin allasosastoihin. Felsenthermessa on myös laadukas ravintola, jossa nauttia paikallisista herkuista.

Alpentherme kylpylä

Alpentherme

Läheisessä Bad Hofgasteinin kylässä sijaitseva Alpentherme on toinen loistava kylpylävalinta. Suuren kylpylään kuuluu peräti neljä erilaista osastoa, joissa riittää uima-altaita, saunoja sekä hoitoja. Neljä osastoa on jaettu erilaiset kohderyhmät mielessä pitäen – voit siis nauttia tunnelmasta lasten tai puolisosi kanssa.

Hotel Salzburger Hof kylpylä

Hotel Salzburger Hof

Suosittu hotelli tunnetaan myös loistavista kylpyläpalveluistaan. Kylpylä- ja saunamaailmaan on ilmainen pääsy hotellin asukkailta, mutta Hotel Salzburger Hofin kylpylään voi tutustua muutkin kuin asukkaat. Varsinkin hotellin spa-hoidot ovat todella tunnettuja ja kiiteltyjä.

Mondi-Holiday Bellevue

Rentouttava ja moderni Mondi-Holiday Bellevue on mukava tuttavuus Bad Gasteinissa. Kylpyläosasto ei ole ehkä niin monipuolinen kuin yllä mainituissa kylpylöissä, mutta se on silti todella iso ja käytännöllinen. Altaita ja saunoja on niin lapsille että aikuisille, tehden tästä hyvän kohteen lapsiperheille.

Cesta Grand Aktivhotel & Spa kylpylä

Cesta Grand Aktivhotel & Spa

Kun haluat nauttia kauniista vuoristomaisemista samalla kun nautit kylpyläpalveluista, kannattaa suunnaksi ottaa tämä Bad Gasteinin kylpylä. Hotellin kylpyläosastolta löytyy kivat altaat, mutta varsinkin erilaiset kauneushoidot ja terveyspalvelut ovat kylpylän valttikortti.

Parhaimmat Bad Gasteinin hotellit

Suositusta matkailukylästä löytyy siis runsaasti hotelleja moneen makuun ja matkabudjettiin. Kun haluat löytää Bad Gasteinin parhaat hotellit, pidä mielessä nämä vaihtoehdot:

Hotel Gisela

Kiva kolmen tähden hotelli tarjoaa intiimin ja kodikkaan tunnelman. Hotelli sijaitsee rinteistä aivan Stubnerkogelin juurella ja huoneisiin sisältyy ilmainen langaton nettiyhteys. Hotellin aamiainen on todella pidetty ja Giselan grilliravintolaan kannattaa ehdottomasti tutustua!

Hotel Salzbuger Hof

Hotel Salzburger Hof on yksi Bad Gasteinin paras hotelli. Neljän tähden hotellista on lyhyt matka rinteeseen ja hotellista löytyy runsaasti erilasia huoneita perhehuoneista sviitteihin – hotelli on todella suosittu perhehotelli. Lisäksi juuri hotellin kylpyläosasto tekee hotellista loistavan valinnan lomaan. Hotellin ravintola on erinomainen.

Mondi Hotel Bellevue

Moderni hotelli tarjoaa tunnelmallisen majoituksen lomaasi. Hissit ovat kävelyetäisyyden päässä hotellista ja huoneeksi voi valita studion tai huoneiston keittiöllä. Lisäksi voit nauttia kylpyläpalveluista sekä hotellin laadukkaasta ravintolasta. Kannattaa harkita all inclusive –majoitusta, jolloin saat runsaan aamiaisen ja illallisen ruokajuomineen majoituksen hintaan!

Hotel Eden Rock

Vasta remontoitu hotelli on upea valinta Bad Gasteinissa! Hotellista löytyy huoneita niin isommalle porukalle, että perinteisiä kahden hengen huoneita. Kolmen tähden hotelli on keskeisellä paikalla ja sen kivassa pubissa ovat esiintyneet sellaisetkin maailmantähdet kuin U2:n Bono! Huoneet ovat hyvin varusteltuja. Hotel Eden Rock soveltuu hyvin myös lapsiperheille.

Villa Orania

Villa Oraniaa ei juuri päihitetä sijaintinsa puolesta, sillä hiihtobussit lähtevät aivan hotellin oven ulkopuolelta ja hissille on matkaa vain 200 metriä. Neljän tähden hotelli tarjoaa monipuolisia huoneistoja ja käyttöön on mahdollista saada myös oma, yksityinen sauna. Langaton nettiyhteys kuuluu huoneisiin ja Villa Oranian asukkaat saavat käyttää Salzburger Hofin kylpyläpalveluja maksutta.

Bad Gastein lasten kanssa on aktiivinen ja hupaisa kohde

Bad Gastein onnistuu loistavasti myös lasten kanssa. Kylä on todella perheystävällinen ja lapsiperheille suunnattuja hotelleja löytyy alueelta runsaasti. Etenkin juuri yllä mainittu Hotel Salzburger Hof on alueen parhaimpia perhehotelleja.

Mitä kauniilta alppikylältä voi sitten odottaa kun matkaat lasten kanssa? Talvisin rinteet tarjoavat kaiken ikäisille laskijoille sopivia reittejä, suksikouluja lapsille sekä runsaasti muitakin talviurheiluaktiviteetteja. Bad Gastein kesällä lasten kanssa tarjoaa puolestaan erilaisia aktiviteetteja aina vuorikiipeilystä pyöräilyyn, sillä alueella on runsaasti aktiviteetteja ja ohjatut ohjelmat ja retket sisältävät runsaasti juuri lapsille suunnattua kesäohjelmaa.

Mikä kivointa, esimerkiksi STS Alppimatkat tarjoaa todella kattavasti perheille suunnattuja lomapaketteja juuri Bad Gasteiniin, niin kesäisin että talvisin. Matkanjärjestäjän perheviikot tarjoavat esimerkiksi:

 • Majoituksen perheystävällisessä hotellissa
 • Erityistä viikko-ohjelmaa perheille
 • Lentokenttäkuljetukset

Ohjelmaan kuuluu muun muassa kullanhuuhdontaa, grillausta kauniissa vuoristomaisemissa ja itävaltalaisten herkkujen leivontaa. Perheviikkoja on tarjolla kesä- ja talvikuukausille.

Kannatta myös huomioida STS Alppimatkojen erityiset kampanjatarjoukset. Esimerkiksi lapset matkustavat eurolla –kampanja takaa hurjan edulliset perhelomat!

Parhaimmat Bad Gasteinin nähtävyydet

Ihan pelkkää laskettelua tai urheilu ei Bad Gasteinin loman tarvitse olla, sillä alueen nähtävyydet viihdyttävät taatusti. Parhaimpia Bad Gasteinin nähtävyyksiä ovat muun muassa nämä ihastuttavat ja mielenkiintoiset kohteet:

Bad Gasteiner Wasserfall –vesiputoukset

Nähtävää näissä jylhissä luontomaisemissa riittää ja Bad Gasteiner Wasserfallin vesiputoukset ovat huikea nähtävyys. Kauniita vesiputouksia kannattaa mennä ihastelemaan varsinkin kesäisin.

Stubnerkogel –riippusilta

Hurjapäiden suosikki nähtävyys Bad Gasteinissa on Stubnerkogelin riippusilta. Sillan päältä on huikeat näkymät laaksoon ja riippusillalle pääsee joko kivaa vaellusreittiä tai suoraan hissillä.

Kaiser Wilhelm Denkmal –patsas

Kaiser Wilhelmin muistoksi rakennettu patsas on kiva nähtävyys. Vielä mielenkiintoisempia ovat alueella tehtävät opastetut kävelyreitit, joihin kannattaa osallistua. Promenadin varrella on lisäksi kivoja kahviloita.

Gasteiner Museum –museo

Kivan pieni museo on mukava nähtävyys. Museo kertoo alueen historiasta todella kattavasti ja opit taatusti Bad Gasteinista paljon uutta. Museoon pieni pääsymaksu, mutta alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Bad Gastein jouluna tarjoaa lumoavaa Alppien taikaa

Joulunvietto Alpeille on juuri niin tunnelmallinen ja idyllinen kuin voit kuvitella! Jos siis haluat viettää erilaisen joulun ja uudenvuoden, kannattaa suunnaksi ottaa Bad Gastein.

Bad Gastein on jouluna täydellinen. Joulun sää on sopivan kirpeä, keskilämpötilan ollessa joulukuussa nollan ja viiden asteen välissä. Lunta riittää myös varmasti, joten pääset laskettelemaan koko sydämen kyllyydestä.

Lisäksi joulumatka Bad Gasteiniin tietää tunnelmallisia joulukonsertteja, paikallisia joulutoreja ja herkullisia joulupöytiä. Lisäksi uusi vuosi on menoa täynnä ja alueen pubit ja baarit täyttyvät erilaisista tapahtumista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että joulu on suosittua matkustusaikaa ja matkat sekä jouluateriat ja tapahtumaliput kannattaa ehdottomasti varata jo hyvissä ajoin!

Bad Gastein kokemuksia

Koska Bad Gastein on suosittu lomakohde, ei kokemuksia Bad Gasteinista ole vaikea löytää. Etsimällä löydät runsaasti Bad Gastein kokemuksia kesällä sekä talvella ja monet niistä ovat todella positiivisia.

Kokemuksissa yleensä kehutaan alueen luontoa ja harrastusmahdollisuuksia. Positiivisia laskettelukokemuksia riittää niin kokeneimmilta, että aloitteleviltakin laskettelijoilta.

Bad Gasteinista löytyy lisäksi runsaasti positiivisia kylpyläkokemuksia. Kylpylän palveluita kehutaan ja varsinkin alppihotellien ystävällinen henkilökunta saa netissä runsaasti kivaa palautettua.

Kaiken kaikkiaan, Bad Gastein on todella monipuolinen lomakohde, josta riittää hyviä kokemuksia. Kaupunki on historiallinen ja idyllinen  – Ei siis muuta kuin matkaa suunnittelemaan!

Kotisivut: https://www.skigastein.com/en/winter

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti