Itävallan Alpit – Vinkit onnistuneeseen lomaan

Itävallan Alpit tarjoilevat dramaattisia maisemia sekä runsaasti tekemistä. Jylhät vuoristomaisemat mahdollistavat aktiivisen loman läpi vuoden!

Itävalta tunnetaan kuuluisista säveltäjistään ja maukkaista herkuistaan. Keskieurooppalainen maa on tietysti tunnettu myös Alppien jykevistä vuorista, jotka ovat pitkään kutsuneet matkailijoita laskettelemaan ja patikoimaan. Lomamatkat Alpeille onnistuvatkin helposti ja kiehtovia kohteita Itävallassa riittää kaikenlaisille lomailijoille.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Itävallan Alppien lomatarjonta on laajaa

Vauhtia, tekemistä ja rentoa menoa – tätä kaikkea tarjoavat siis Itävallan Alpit. Lomailijoita viihdyttävät esimerkiksi nämä todella suositut alppikohteet:

  • Bad Gasteinin klassinen laskettelukeskus
  • Zell am Seen monipuolinen lomakeskus
  • Hallstattin pieni vuoristokylä suolakaivoksineen
  • Ischglin perinteikäs vuoristokohde
  • Innsbruckin olympiatunnelmaa huokuva lomakohde

Alppien maisemat ovat sopiva sekoitus vilkasta menoa ja rentouttavampaa maisemaa. Lomakeskukset tarjoavat runsaasti laadukkaita ravintoloita ja ajanvietettä laskettelun ja patikoinnin lomassa. Itävaltalaisia herkkuja suklaakakuista pasteijoihin pääsee lisäksi maistelemaan uskomattomissa maisemissa!

Lomamatkat Alpeille on helppo tehdä joko omatoimisesti tai pakettimatkojen avulla. Laskettelulomat onnistuvat esimerkiksi STS Alppimatkojen valikoiman avulla – monet matkanjärjestäjät tarjoavat nykyään myös juuri vaellus- ja patikointilomia kesäisinkin esimerkiksi Bad Gasteiniin. Lennot ja majoitus on kuitenkin helppo löytää myös erikseen.

Lennot Itävallan Alpeille

Suomesta on helpointa lentää usein Salzburgiin, joka on tunnettu alppikaupunki. Salzburgin lentokenttä on hyvin keskeinen kenttä, josta on helppo jatkaa julkisilla liikennevälineille haluamaasi kohteeseen. Valmismatkat kuljettavat tietenkin lomailijan usein kentiltä heidän lomabusseillaan. Suoria lentoja Itävaltaan Suomesta on myös pääkaupunki Wieniin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Majoitusvaihtoehtoja moneen makuun

Alpit tarjoavat runsaasti laadukasta majoitusta ja vaihtoehtoja riittää. Laskettelukeskuksissa on aina edullisia majatalotyylisiä majoituksia sekä perinteisiä hotellejakin. Sesonkiaikaan majoitus kannattaa aina varata hyvissä ajoin!

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Talvi on suosituinta matkustusaikaa

Jylhät vuoristomaisemat mahdollistavat tietenkin laskettelun ja tunnettu alppimaa onkin yksi suosituimpia talvilomakohteita. Laskettelu Itävallassa mahdollistuu peräti yli 7000 rinnekilometrin ja yli 2000 hiihtohissin avulla.

Itävalta on täynnä loistavia laskettelukohteita eritasoisille laskijoille. Voit esimerkiksi testata taitojasi eurooppalaisten kuninkaallisten suosimassa Lech-Zürsissa tai viedä perheen laskettelulomalle Saalbachiin. Myös yllä, aiemmin mainitut kohteet ovat kaikki uskomattoman tasokkaita laskettelukeskuksia.

Laskettelu Itävallan Alpeilla onnistuu aina lokakuusta huhtikuuhun saakka. Sää Alpeilla talvisin on lumivarma ja aurinko paistaa mukavasti. Lämpötilat ovat tammi-helmikuussa noin +0 asteen luokkaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Itävallan Alpit hurmaavat kesäisinkin

Itävallan Alpit eivät kuitenkaan ole vain talvilomakohde. Laskettelukeskukset ovat auki läpi vuoden ja komeisiin maisemiin tullaan kesäisin patikoimaan ja pyöräilemään. Alpit takaavat aktiivisen loman siis kesäisinkin, sillä voit lisäksi kokeilla vaikkapa vuorikiipeilyä! Vaellus alppimaisemissa on unohtumaton kokemus.

Sää kesällä on kivan lämmin. Esimerkiksi kesäkuussa keskilämpötilat ovat noin +18 asteen luokkaa. Vaelluslomat onnistuvat vielä melko pitkälle syksyyn, sillä syyskuussa on vielä usein noin +15 asteista.

Kesäisin kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tässä suosituimmat nähtävyydet Alpeilla:

  • Hallstattin suolakaivokset
  • Daschtein Salzkammergutin vuoristo ja jääluola
  • Five Fingers –näköalapiste
  • Krimmlin vesiputoukset
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Harkitse auton vuokraamista

Itävallan Alpit ovat erinomainen kohde autonvuokraamiseen. Ajelu vuoristomaisemissa on henkeäsalpaavaa, Itävallan ollessa varsin turvallinen. Tiet ovat hyvin hoidettuja ja opasteet selkeitä. Autonvuokraus on lisäksi todella edullista ja auton kyydissä voit nähdä Alppeja hieman laajemmin! Itävallan Alppien ehdottomasti kaunein reitti on muuten Grossglockner High Alpine Road, joka on usein nimetty maailman hienoimmaksikin reitiksi!

Jos siis haluat aktiivisen ja unohtumattoman loman, harkitse Itävallan Alppeja. Tekemistä riittää ja sielu lepää upeissa maisemissa aivan taatusti!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti