Haaveissa Ranskan Alpit? Mitä tulisi tietää

Alpit ovat yksi maailman kauneimmista vuoristomaisemista ja loistava paikka loman viettoon. Mikä parasta, Ranskan Alpit mahdollistavat loman ympäri vuoden!

Alpit tunnetaan tietenkin loistavana laskettelukohteena, mutta Alpeille voi huoletta suunnata muulloinkin. Lomakeskukset ja idylliset alppikylät ovat nimittäin ihastuttavia kesälläkin, tarjoten runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja elämyksiä. Alla tietoja hieman siitä, mitä kaikkea Ranskan Alpit tarjoavat ja minne lomalla kannattaa suunnata.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Ranskan Alpeille!
Ranskan Alpit
Artikkeli jatkuu...

Parhaat kohteet Ranskan Alpeilla

Minne Ranskan Alpeilla sitten kannattaa suunnata? Alla esittelyssä parhaimmat kohteet näissä kauniissa vuoristomaisemissa.

Pohjoiset Alpit

Ranskan keskiosia hallitsevat alppimaisemat tarjoavat alueen jylhimmät näkymät. Alppien korkein vuori, Mt. Blanc (4810m), sijaitsee täällä aivan Italian ja Ranskan rajalla. Sieltä löytyvät myös monet parhaat Ranskan laskettelukeskukset, kuten Chamonix tai Méribel. Toki pohjoiseen voi suunnata kesäisinkin – alueen kasvusto on jykevää metsämaisemaa kesäisin ja sen serpentiinireitit ovat oivallisia vaikkapa pyöräretkien tekoon. Les Arcsin kylästä löytyy puolestaan loistavia spa-hotelleja hemmottelulomaan, joten kaikenlaiset matkailijat löytävät pohjoisesta sopivan lomakohteen.

Eteläiset Alpit

Etelä-Ranskan Alpit ovat ehdotonta suosikkialuetta Alpeilla lomailuun. Alueella varsinkin Ubayen laakso on mainiota aluetta ja vaellus Ranskan Alpeilla onnistuu mainiosti juuri etelän hieman laakeimmilla alueilla. Esimerkiksi Fouillousen ja Barcelonnette nimiset alppikylät ovat hyvät vaellusloman majapaikaksi. Kesäisin koko laakso on täynnä ihania laventeleita ja raitista ilmaa, joten etelässä rentoutuu taatusti. Kaupunkiloman voi myös yhdistää alppilomaan suuntaamalla Lyoniin, mistä on helppo matkata Alppien syleilyyn.

Vieraile myös Italian tai Sveitsin puolella

Alpit levittäytyvät toki muuallekin kuin Ranskaan ja päiväretket esimerkiksi Sveitsiin tai Italiaan onnistuvat kätevästi. Yhdistä siis loma vaikkapa kahdessa muussa maassa Ranskan lomaasi!

Jos olet liikkeellä vuokra-autolla, niin voit myös kokea Italian upeita laskettelukeskuksia.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ranskan Alpit tarjoavat tekemistä läpi vuoden

Yllä mainituista kohteista löytyy kiva paikka loman viettoon läpi vuoden.

Kohteet tarjoavat nimittäin mahdollisuuden:

  • Lasketteluun ja talviurheiluun
  • Vaellukseen ja pyöräilyyn
  • Vuorikiipeilyyn
  • Spa- ja kylpylälomiin
  • Paikallisten juustojen maisteluun
Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Ranskan Alpit ovat kesällä siis varsin hyvä valinta aktiivilomaan, eikä Alpeille todellakaan tarvitse suunnata vain talvisin. Suuntaa vaikkapa aivan Alppien reunalla olevalle Rivieran alueelle ja Ezen kiehtovaan kylään. Sieltä voit tehdä matkoja Alppien ihaniin kohteisiin samalla kun nautit perinteisestä rantalomasta!

Jos laskettelu on kuitenkin se sinun sydäntäsi lähellä oleva juttu, niin muista tutkia esimerkiksi STS Alppimatkojen lomatarjoukset. Pakettimatka on monesti se kätevin keino ottaa Ranskan laskettelukeskukset haltuun.

Mutta kuten todettua, tarjoavat Ranskan Alpit muutakin kuin ulkoilua. Alppien alueella on runsaasti ihania pikkukyliä, joiden kaupat ja kahvilat ovat loistavaa ajanvietettä. Monet kohteet ovat lisäksi tunnettuja juustoistaan, joten voit tutustua paikallisiin juustonvalmistajiin ja herkutella ranskalaisella ruualla. Lisäksi hemmottelua voi harrastaa paikallisissa kylpylöissä, joita Alpeilta löytyy runsaasti. Voit siis päivällä patikoida kauniissa maisemissa ja illalla hemmotella itseäsi kasvohoidoilla!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Oman auton vuokraus Alpeilla kannattaa

Jos et ole menossa vain hyvin perinteikkäälle laskettelulomalle, ovat Ranskan Alpit on kätevintä kokea vuokra-auton kyydissä. Auton vuokraus onnistuu helposti netissä esimerkiksi Auto Europen sivuilla. Alppien maisemat ovat unohtumaton elämys auton kyydissä, eikä autoilua tarvitse pelätä. Ajaminen Ranskassa on helppoa, vaikka Alpeilla kannattaakin toki varautua mutkaisiin ja jyrkkiin teihin – ajat vain rauhassa, niin kaikki sujuu hyvin. Tietullit ovat paikoittain käytössä, joten varaa aina hieman käteistä mukaasi kaiken varalta (useimmissa käy pankki- ja luottokortit). Lue autoliiton ohjeet Ranskaan täältä: https://www.autoliitto.fi/matkakohde/ranska

Ranskan Alpit ovat siis varsin viehättävä lomakohde, jonne voit suunnatta mihin aikaan vuodesta tahansa. Lähde siis rakastumaan vuoristomaisemiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti